reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Hej dziewczyny, właśnie zaczynam panikowac. Kolwga A. Z pracy obiecal przyjechac vanem I pomoc przy przeprowadzce a dzis nam napisal ze tylko 2h ma a do tego już 30 minut sie spoznia.

reklama
Hej dziewczyny, właśnie zaczynam panikowac. Kolwga A. Z pracy obiecal przyjechac vanem I pomoc przy przeprowadzce a dzis nam napisal ze tylko 2h ma a do tego już 30 minut sie spoznia.
Ojej... Wspolczuje.
U nas 2 godziny ponad zajęło pakowanie rzeczy. Ale my zbieraliśmy wszystko razem z meblami. 100 km przewozilismy to... cały dzień zeszło.

My przewozimy absolutnie wszytko, Co prawda tylko na inna dzielnice I 90%mamy spakowane ale meble trzeba zniesc przewiezc I wniesc wiec nawet 3h to bardzo malo.
Ps jeszcze go nie ma a ma niby czas do 12:30
I to jeszcze kierownik mojego A. Jest

Kurcze dziewczyny nie wiem czy to dobry znak ale biorę CLO od 4 dni i od dwóch tak lekko pobolewa mnie podbrzusze. Nie wiem czy to działanie tych tabletek czy coś się źle dzieje. Poprzedni cykl miałam pusty i mam nadzieję że te lekkie pobolewania to tworzenie się pęcherzyków...W poniedziałek idę do gina i nie chciałabym 150 zł wydać żeby dowiedzieć się że znów pusto...

reklama
Hejka, od jakiegoś czasu podczytuje wasze forum i tak jakoś dzisiaj rano stwierdziłam, że chętnie się do was dołączę ;) mogę? ;)

Jasne wpadaj do nas!:))

ja nie moge se pozwolic by az trzy lata byc z dzieckiem, nie damy rady zyc z Tomka pensji, musza byc dwie pensje, zwlaszcza, ze mamy rozne miesiace, nieraz az o 800zl sie wyplaty roznia z poprzednim miesiacem, np ten jest ciezszy, bo mamy mniej kasy, zalezy od miesiaca...poza tym ja nie wysiedze z dzieckiem trzech lat, nie wiem czy rok wysiedze hehe, lubie swoja prace,choc wracam zmeczona i nie chce mi sie nic, nie wyobrazam sobie siedzenia w domu, na glowe bym dostala, musze byc miedzy ludzmi, jade w poniedzialek na szkolenie i sie doczekac nie moge, nowosci poznam i nowych ludzi, takie cos motywuje :-) :)

Lux, troszkę Ciebie nie rozumiem... Jeśli chodzi o sprawy materialne, to ok nie każdego stać na wychowywanie dziecka w domu... ale skoro Ty planujesz dziecko i już teraz wiesz że z dzieckiem w domu nie wysiedzisz bo wolisz przebywać z ludźmi, to może warto jeszcze raz się zastanowić nad macierzyństwem? Przecież nikt nie każe kobiecie, już teraz rodzic dziecko! Można i przed 40 urodzić, przynajmniej kobieta jest spełniona i ma czas na bycie matka. Znam kobiety które urodziły "bo tak wypadało" a później wpadały w depresje i uciekały do pracy. Może lepiej sobie i dziecku oszczędzić takich przykrości?
A i jeszcze co do opiekunek, nianiek i żłobków... Dziwi mnie fakt że czasami matki wydaja cała swoja pensje na opiekunkę czy żłobek... To tak jakby chodzić do pracy i zarabiać tylko po to, żeby zapłacić obcej osobie za opiekę nad Twoim dzieckiem.... To już nie jest ekonomia, tylko egoizm (bo moje całe życie polega tylko na skupianiu sie na sobie i poświęcaniu się swoim przyjemnością, a niech ktoś inny odwala czarna robotę za mnie)

Do góry