reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Straw poukłada :)

Nessi na telefonie nie widze ;( a to juz faktycznie spora różnica i 4 lata nic , dziwne faktycznie , a jakoś pomagała sobie w tym cyklu? Super cieszę sie ;)

Berta w Pt 7,8 , wt 105 , czw 230 wiec rośnie a to taki początek początek :)
Nic nie pomagałam sobie, ja zwyczajnie odpuściłam.

Liczyłam, że u nas choć 4 lata różnicy będą... nie udało się.
Ale jak to mówią - chcesz rozmieszyc Pana Boga? Powiedz mu, ze masz plany...

U mnie będzie 7 lat róznicy, a między mną a moim bratem już prawie 10. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Moja mama pomiędzy mną a bratem była w ciązy, ale poroniła, kiedy zmarła jej mama. W tamtych czasach samemu się myło i ubierało zmarłego. Moja mama nie wiedziała, że jest w ciąży ..bardzo przeżywała chorobę swojej mamy, dlatego myślała, że nie ma okresu z nerw zwyczajnie.
Na pewne rzeczy nie mamy w góle wpływu.

Dzień dobry :)

Melduję się z domu z kawą :)
smutki mi już przeszły z powodu mojej pracy. Jak mają mnie zwolnić to i tak mnie zwolnią. Nic nie dzieje się bez przyczyny :) mąż mnie wspiera, będzie dobrze. Musi być.
Córcia ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk. Mega szybko się rozwinęło ... do poniedziałku jestem w domu i wracam do pracy. Mezulo będzie chyba kombinowal jakieś wolne co by ją przytrzymać jeszcze w domu.

@NeSSi moje gratulacje ! Czekałam na tą Twoją betę jak na zbawienie :D nawet nie wiesz jak się cieszę :*
Dajesz synusia do szkoły? Ja moja zostawiam. Pójdzie jako 7 latek.!

@Luxuorius hej :)

U nas też będzie duża różnica wieku .. wcześniej nie myślałam o drugim dziecku i teraz chyba zaczynam żałować. Za 5 miesięcy młoda kończy 6 lat a ciąży ani widu ani slychu :)

Dzień dobry :)

Melduję się z domu z kawą :)
smutki mi już przeszły z powodu mojej pracy. Jak mają mnie zwolnić to i tak mnie zwolnią. Nic nie dzieje się bez przyczyny :) mąż mnie wspiera, będzie dobrze. Musi być.
Córcia ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk. Mega szybko się rozwinęło ... do poniedziałku jestem w domu i wracam do pracy. Mezulo będzie chyba kombinowal jakieś wolne co by ją przytrzymać jeszcze w domu.

@NeSSi moje gratulacje ! Czekałam na tą Twoją betę jak na zbawienie :D nawet nie wiesz jak się cieszę :*
Dajesz synusia do szkoły? Ja moja zostawiam. Pójdzie jako 7 latek.!

@Luxuorius hej :)

U nas też będzie duża różnica wieku .. wcześniej nie myślałam o drugim dziecku i teraz chyba zaczynam żałować. Za 5 miesięcy młoda kończy 6 lat a ciąży ani widu ani slychu :)
ja mowilam, ze chce trzy lata roznicy, to ktore stracilam mialoby poltora roku i pewnie zaczynalabym myslec o staraniach o kolejne

Shiira
Ja swojego zostawić w zerówce już nie mogę, bo już był droczony .. zabrakło mu niestety 3 dni do stycznia, więc nic więcej zrobić dla Niego nie mogę.
Współczuję choroby, nie macie inhalacji ? Nam bardzo pomagała, nallepiej abyś poprosiła pediatrę o Pulmicort, zapobiega właśnie przekształcaniu infekcji kataralnych w zapalenie oskrzeli. Tylko to sterd jest. Ale chyba lepiej steryd niż antybiotyk. Zdrówka dla Was ...
Z pracą współczuję, ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu prawda ? Wierzę, że bedzie dobrze, ... na wszystko przyjdzie pora. Trzymam kciuki!

Luxuorius
Luxia - Oby sobota była przyjemniejsza od piątku!

Ostatnia edycja:
Shiira
Ja swojego zostawić w zerówce już nie mogę, bo już był droczony .. zabrakło mu niestety 3 dni do stycznia, więc nic więcej zrobić dla Niego nie mogę.
Współczuję choroby, nie macie inhalacji ? Nam bardzo pomagała, nallepiej abyś poprosiła pediatrę o Pulmicort, zapobiega właśnie przekształcaniu infekcji kataralnych w zapalenie oskrzeli. Tylko to sterd jest. Ale chyba lepiej steryd niż antybiotyk. Zdrówka dla Was ...
Z pracą współczuję, ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu prawda ? Wierzę, że bedzie dobrze, ... na wszystko przyjdzie pora. Trzymam kciuki!

Luxuorius
Luxia - Oby spobota była przyjemniejsza od piątku!
sajgon w pracy jest...w poniedzialek jade do Poznania na szkolenie :biggrin2:

Hejka, od jakiegoś czasu podczytuje wasze forum i tak jakoś dzisiaj rano stwierdziłam, że chętnie się do was dołączę ;) mogę? ;)

reklama
@Luxuorius przyznam się, że nigdy nie myślałam o rodzenstwie dla córki. Nie wiem dlaczego. .. nasza sytuacja finansowo-mieszkaniowa nawet nam na to nie pozwala. Cieszyłam się, że mam córkę. Gdy wszystko zaczęło się układać, a mloda zaczęła 5 rok życia zaczęła pytać o siostrę lub brata. To dało mi do myślenia. Powrocil instynkt i chęć posiadania drugiego dziecka. Póki co na checiach się kończy ;)

@NeSSi to synus ma 6 czy 7 lat? Ja mojej na szczęście odraczac nie muszę z czego ogromnie się ciesze :)
Inhalacje robimy raz z dziennie z pulmicortu + 4 dni antybiotyk. Gdyby Pani doktor wczesniej na to wpadla na tchawicy by się skończyło. A zalecila neosine i inne syropki, które nie pomogły a pogorszyly sytuację.

Do góry