reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Nie jezdziłaby, bo nie byłoby mnie stać... Taka jest prawda, urwałby się kontakt z każdym. Nie nie, ja teraz córkę będę miała jakieś pół godziny drogi autobusem/samochodem. Zamierzam teraz spędzać z nią jak najwięcej czasu, na ile mój ex oczywiście pozwoli. Choć już rozmawialiśmy i powiedział że jak zobaczy że się staram to nie widzi problemu żeby dawać mi córkę kiedy tylko będę chciała.
staraj sie naprawde, dziecko to najwiekszy Skarb, i szkoda by bylo zeby potem miala do Cb pretensje, ze mialas za malo czasu dla niej

reklama
No niestety nie ma :/ o 16 idę dzisiaj do mojego gin, zobaczymy co tam powie :) ale mam takie mega bóle, że mam wrażenie, że za sekundę przyjdzie @
Czekam sobie spokojnie... ;p
no ja mialam kilka dni bole i franca o dzien za szybko przyszla, z tym, ze u mnie owu byla 13 dc wiec zobacz jaka madra jak se faze luealna wyliczyla hahah

Lyara... tak sobie czytam Twoje posty i dochodzę do wniosku że masz racje...
Dziecko nie powinno być z Tobą... Bo to Ty uciekłaś od męża i dziecka dla egoistycznego dupka, który będzie robił z siebie sierotę, zwalał wszystkie swoje problemy na trudne dzieciństwo i kto wie na co jeszcze, żeby tylko pograć.
On jest małym dzieckiem który potrzebuje mamy która mu upierze, umyje , przytuli kiedy ma na to ochote i kocha zupełnie bezwarunkowo...
Z tego co piszesz Twój maż to złoty gość...Dzięki Bogu że Twoja córka ma takiego tatę.
Tylko proszę, nie pisz że Ci zależy i oddałabyś za nią życie... skoro sama piszesz że tylko dzwoniłaś do niej... dość często.
Zastanów się poważnie nad tym czy warto starać się o kolejne dziecko skoro jedno w tym momencie masz przy sobie - swojego "faceta".
Pewnie dalej ze sobą będziecie, toksyczne związki zawsze będą trwały latami... tylko nie wiem czemu chcesz kolejnemu dziecku szykować powtórkę z rozrywki. Bo Ty pewnie jak tylko pojawi się dziecko i związana z tym masa obowiązków i rutyna dnia codziennego ( pewnie samotna, bo Twój facet nadal będzie ślęczał nad kompem) znowu uciekniesz do kolejnego narzeczonego a Twój obecny partner dzieckiem się raczej nie zaopiekuje, bo sam sobą nie jest w stanie. Górnolotne teksty typu "chce sobie sama udowodnić że jestem dobra mama" - nie trafiaja do mnie. Udowodnij lepiej swojej córce że jesteś dobra mama a nie kolejnemu dziecku... czy sobie.

A tak btw czy duphaston, albo inofem, mogą pogorszyc cerę? Wszędzie czytam, że polepszaja, a u mnie odwrotnie...?
Normalnie ja to mam szczęście ;p

Lyara ja tego tez nie rozumiem. Znam wiele samotnych matek,ktore dostaly w dupe, ale dla dzieci spiely cztery litery i pomimo tego, ze nie jest latwo pracuja, zajmuja sie dzieckiem i daja rade. Ja mojemu powiedzialam, ze jezeli cokolwiek kiedykolwiek miedzy nami nie wyjdzie (tfu tfu) dzieci beda ze mna bo NIE WYOBRAZAM SOBIE ZYCIA bez Filipa no i teraz maluszka w brzuszku.
Zajdziesz w ciaze i co pomysli Twoja corka? Mnie nie chcialas, a masz drugie dziecko? A z tego co pisalas nie masz z nia za bardzo kontaktu. Nie pojmuje .. nawet jakby sad zatwierdzil, ze dzieci zostaja z ojcem robilabym wszystko, zeby sie z nimi jak najczesciej widziec.

reklama
Na początku miałam mdłości i zawroty głowy, ale to podobno normalne po duphastonie, później, jak odstawiłam to bóle podrzusza na granicy mojej wytrzymałości, no i trochę mnie piersi bolą... czyli ogólnie jest super fajnie :D

Ale czego się nie robi...

Do góry