reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Dziękuję Ann :* Jezu ale jestem przerażona, takie emocje że się przed chwilą z moim poklocilam o pieprzone zakupy. Najgorsze że ciągle boję się że@ przyjdzie. Ćmi mnie lekko w podbrzuszu aż boję się iść do toalety. Chryste nie mam pojęcia co robić. Dziewczyny ratujcie może wziąć dupka? Coś mi zostało z poprzedniej ciąży tylko nie wiem czy mogę tak bez konsultacji z lekarzem. Jezu ale chaos jest we mnie, jestem tak skolowana że nie mogę zebrać myśli.

reklama
Lenkaka spokojnie. Możesz zadzwonić do gina i się zapytać o tego dupka. Ja się nie znam. Jeśli nic cie nie boli to się nie martw. Ma prawo w podbrzuszu ciągnąć ale nie powinno się odczuwać jako tako bólu. Normalne jest też że może nie być objawów, albo jest na nie za wcześnie. Spokojnie. Oddychaj i pogadaj z M.

Kiedy masz planowany termin?

Lenkaka spokojnie. Możesz zadzwonić do gina i się zapytać o tego dupka. Ja się nie znam. Jeśli nic cie nie boli to się nie martw. Ma prawo w podbrzuszu ciągnąć ale nie powinno się odczuwać jako tako bólu. Normalne jest też że może nie być objawów, albo jest na nie za wcześnie. Spokojnie. Oddychaj i pogadaj z M.

Kiedy masz planowany termin?

Już się powoli uspokajam, z tych nerwów całe ciało nagle mnie bolało a w podbrzuszu delikatniusio tylko ciągnie. Już trzeci dzień kiepsko się czułam, po całych dniach mnie mdlilo i każdy zapach wywolywal odruch wymiotny i tak dzisiaj nie mając pomysłu co mi może być zrobiłam test wiedząc że będzie jedna kreska bo przecież wydawało mi się ze@ się zaczyna choć miała być w poniedziałek. Martwi mnie to plamienie, nie było go dużo raczej to był taki śluz łososiowy ale się martwię.
Położyłam się na chwilę ale zaraz muszę coś sobie zrobić do jedzonka a i właśnie apetytu w ogóle nie mam dzisiaj zjadłam tylko dwie razowe kromeczki z masełkiem ale w takiej sytuacji to powinnam jeść normalniej. Miałam jechać na te zakupy ale zostałam, mąż pojechał sam.

Lenaka gratuluje. Bierz dupka tak jak w poprzedniej ciazy mialas brac, jak sie dodzwonisz do gina to skonsultujesz. I pamietaj zebys pilnowala sobie tej tarczycy, bo w tamtej ciazy mialas wysoka, teraz masz w normie ale w czasie ciazy nie wykluczone ze wzrosnie, oczywiscie nie musi. Pilnuj tego. Jak bedziesz robic bete to odrazu zrob sobie tarczyce. Ja mam takie zalecenie od lekarza, ze odrazu z beta zrobic tarczyce.
I widzisz...doczekalas sie...bedziesz mogla skonczyc pokoik dla dziecka:)

Lenaka gratuluje. Bierz dupka tak jak w poprzedniej ciazy mialas brac, jak sie dodzwonisz do gina to skonsultujesz. I pamietaj zebys pilnowala sobie tej tarczycy, bo w tamtej ciazy mialas wysoka, teraz masz w normie ale w czasie ciazy nie wykluczone ze wzrosnie, oczywiscie nie musi. Pilnuj tego. Jak bedziesz robic bete to odrazu zrob sobie tarczyce. Ja mam takie zalecenie od lekarza, ze odrazu z beta zrobic tarczyce.
I widzisz...doczekalas sie...bedziesz mogla skonczyc pokoik dla dziecka:)
Dziękuję kochana.
Zaraz poszukam tego dupka a jutro zrobię betę i tsh i co jeszcze mogę?
Staram się przedwcześnie nie cieszyć, trochę mniej emocjonalnie do tego podejść bo tak bardzo się boję że znów się powtórzy ten koszmar.

Sonja jesli jest ciąża to dupka sie łyka nadal.

Czarna a Ty kiedy testujesz ?

Strawbelka
Pewnie tak bedzie ze jak skupisz sie na pracy to sie uda . Btw idę w pon do Twojego gina. A dla pocieszenia łaska ode mnie z pracy po wielu wielu latach prób zaciążyła - wiec skoro sie jej udało to każdej sie uda :)

Lux. Moze byc tak ze zmieniła Ci sie rata ostatnia ze w razie zmian % miałaś wszystkie stałe a ostatnia ruchoma , byc moze był spadek i nie ma jej, ale Twoj bank nie jest w stanie ocenić czy nrb w innym banku istnieje , moze cos złe
Wpisałaś - bo powinny pieniądze zejść Ci z konta trafić do banku na taki globalny rachunek i ewnetualnie wrócić do Ciebie lub zaksięgować
Sie na koncie nadpłat . Zadzwoń na infolinie banku z kredytu zeby Ci sprawdzili aktualne saldo kredytu a do banku gdzie masz konto zeby zrobili Ci przelew przez telefon - niech oni sie martwią nie Ty :p

Lenaka !! Cudownie !!:) gratulacje trzymam kciuki ;) dupka jak weźmiesz nic sie nie stanie :) szczególnie jesli miałaś kłopoty w poprzedniej ciazy - to progesteron który pomaga w utrzymaniu ciazy - akard bym odstawiła
:) lez :) plamienia mogą sie zdarzać lez dużo :)

Sonja jesli jest ciąża to dupka sie łyka nadal.

Czarna a Ty kiedy testujesz ?

Strawbelka
Pewnie tak bedzie ze jak skupisz sie na pracy to sie uda . Btw idę w pon do Twojego gina. A dla pocieszenia łaska ode mnie z pracy po wielu wielu latach prób zaciążyła - wiec skoro sie jej udało to każdej sie uda :)

Lux. Moze byc tak ze zmieniła Ci sie rata ostatnia ze w razie zmian % miałaś wszystkie stałe a ostatnia ruchoma , byc moze był spadek i nie ma jej, ale Twoj bank nie jest w stanie ocenić czy nrb w innym banku istnieje , moze cos złe
Wpisałaś - bo powinny pieniądze zejść Ci z konta trafić do banku na taki globalny rachunek i ewnetualnie wrócić do Ciebie lub zaksięgować
Sie na koncie nadpłat . Zadzwoń na infolinie banku z kredytu zeby Ci sprawdzili aktualne saldo kredytu a do banku gdzie masz konto zeby zrobili Ci przelew przez telefon - niech oni sie martwią nie Ty :p

Lenaka !! Cudownie !!:) gratulacje trzymam kciuki ;) dupka jak weźmiesz nic sie nie stanie :) szczególnie jesli miałaś kłopoty w poprzedniej ciazy - to progesteron który pomaga w utrzymaniu ciazy - akard bym odstawiła
:) lez :) plamienia mogą sie zdarzać lez dużo :)
Dziękuję myszko.
Leżę i się nie ruszam :) ale muszę dupka poszukać, to wstane tylko na moment ;)

reklama
Dziękuję kochana.
Zaraz poszukam tego dupka a jutro zrobię betę i tsh i co jeszcze mogę?
Staram się przedwcześnie nie cieszyć, trochę mniej emocjonalnie do tego podejść bo tak bardzo się boję że znów się powtórzy ten koszmar.
Lenaka co jeszcze mozesz zrobic? Nie stresuj sie i mysl pozytywnie, tym razem bedzie dobrze:)
Z tarczycy to zrob tsh i ft4, mi babka kazala robic te 2 badania jak zaciaze.

Do góry