reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

ja zauwazylam, ze jak ograniczam gazowane i wiecej wody pije to mam cere jak z reklamy, bo woda super oczyszcza
A mi nic nie pomaga i mam pełno wągrów na nosie i czasami mnie wypryszcza. :(
Co do witamin to ostatnio zaczęłam brać Vitalsss plus Skrzyp Optima taki z biedronki, akurat jest tam kwas foliowy więc zamiast samego kwasu chyba dobrze brać to. :)

reklama
Takie planowanie w naszym przypadku jest nieistotne,bo każda która ma problem przyjmie ciążę jak błogosławieństwo i nawet nie będzie się zastanawiać co zrobi w upały lub w mrozy... ;) Nie chcę aby ktoś odebrał jako złośliwość to co napiszę ale jest takie stare powiedzenie,że syty głodnego nie zrozumie...Ja tylko wolałabym żeby jak już się uda to jedno,bo z dwójką nie dam rady.Aczkolwiek jeśli taka będzie wola to nie będę miała wyjścia ha ha ;)

A i jeszcze pytanko małe, dziewczyny skórę na twarzy mam potwornie suchą... Macie jakieś sposoby? Normalnie to strasznie widać, pierwszy raz tak mam :( chyba że to przez anemie.. ehh sama nie wiem :p
No to tak na szybko, postaram się już być bardziej na bieżąco, bo ostatnie dni to po prostu spałam do 18-19 a szłam spać o 10 rano...

U mnie pomaga krem na AZS z Ziaja chociaż go czesto z jeszcze jakims musze laczyc bo nie wystarcza.

A ja po wczorajszym dołku usiadłam z A. I mu się wyryczałam. Na końcu przeprosiłam, że tak się rozklejam i wogóle a on na to "Za co ty mnie przepraszasz? Za bycie sobą?" Normalnie anioł nie facet. :heart:
Po długiej rozmowie zgodził się nie czekać do marca i jeśli będzie okazja to sprobować już w lutym.
Także teraz czekamy na koniec cyklu.
A do tego wszystkiego zaczęłam wreszcie chudnąć!!!!!!!!!! (Dzisiaj pierwszy raz od dwóch miesięcy waga spadła poniżej 89)! I pierwszy jakikolwiek spadek od marca zeszłego roku!!!!:szok:

Kotek to ja mam 6 dni pozniej

Ovli przemilcze to bo.powiem za duzo. Strasznie drażnią mnie takie tematy a ja wybuchowa jestem :-)

Ej tylko nie rudzielec :-)
Ja mam swoje zdanie na ten temat ale sie nie wypowiadam, ugryze sie w jezyk bo znow bede ta zla
Ja też gryzę się w język, bo my z Ruda zawsze wychodzimy na złe i kłótliwe:D ale ovli 22 masz racje:))

No ja ostatnie dni to jak wrak, na twarzy to mi aż takie małe płatki skóry odchodzą, wyglądam strasznie :( na dodatek te problemy ze spaniem... M miał ostatnio 2 dni wolnego, całe przespałam,a w nocy leżałam i oglądałam pierdoły na lapku i tak od paru dni żyję nocą :D Nie pamiętam kiedy obiad jadłam wogóle, albo jakieś kanapki albo zupka chińska :D Właśnie sobie zamówiłam obiadek bo nawet nie mam siły gotować :)

Dziewczyno weź się w garść! Nie pij tej super słodzonej coli, zero zupek chińskich (w jednej sa dwie łyżeczki soli!). Zacznij zdrowe pierdoły gotować, a jak Ci się nie chce kup mieszankę mrożonych warzyw, trochę chudego mięsa i wrzuć na patelnie. Przecież Ty już jesteś dorosła kobieta i masz jedno dziecko, nawet dla niego powinnaś o siebie zadbać. Wykorzystaj te dni na L4 i przestań traktować swoje ciało jak śmietnik. W końcu chcesz zaprosić do niego dziecko.

Pyzia - to ja trzymam kciuki za ten cykl, Rudej przepowiedziałam, Tobie też pomogę wyczarować:))

U mnie pomaga krem na AZS z Ziaja chociaż go czesto z jeszcze jakims musze laczyc bo nie wystarcza.

A ja po wczorajszym dołku usiadłam z A. I mu się wyryczałam. Na końcu przeprosiłam, że tak się rozklejam i wogóle a on na to "Za co ty mnie przepraszasz? Za bycie sobą?" Normalnie anioł nie facet. :heart:
Po długiej rozmowie zgodził się nie czekać do marca i jeśli będzie okazja to sprobować już w lutym.
Także teraz czekamy na koniec cyklu.
A do tego wszystkiego zaczęłam wreszcie chudnąć!!!!!!!!!! (Dzisiaj pierwszy raz od dwóch miesięcy waga spadła poniżej 89)! I pierwszy jakikolwiek spadek od marca zeszłego roku!!!!:szok:
gratuluje schudniecia :biggrin2: i glowka do gory

reklama
Pyzia witamy serdecznie, choć ja też jestem tu świeżynką[emoji3] choć w realu już nie...[emoji6]
A co do skóry to z czystym sumieniem mogę polecić większą kroplę olejku migdałowego domieszaną na noc lub/i dzień do kremu. Przez lata nie było kremu, który by sprawił, że po nocy skóra nie była ściągnięta. A od dwóch lat olejek- i zero problemu!!!

Do góry