reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

ja zauwazylam, ze jak ograniczam gazowane i wiecej wody pije to mam cere jak z reklamy, bo woda super oczyszcza
A mi nic nie pomaga i mam pełno wągrów na nosie i czasami mnie wypryszcza. :(
Co do witamin to ostatnio zaczęłam brać Vitalsss plus Skrzyp Optima taki z biedronki, akurat jest tam kwas foliowy więc zamiast samego kwasu chyba dobrze brać to. :)

reklama
Takie planowanie w naszym przypadku jest nieistotne,bo każda która ma problem przyjmie ciążę jak błogosławieństwo i nawet nie będzie się zastanawiać co zrobi w upały lub w mrozy... ;) Nie chcę aby ktoś odebrał jako złośliwość to co napiszę ale jest takie stare powiedzenie,że syty głodnego nie zrozumie...Ja tylko wolałabym żeby jak już się uda to jedno,bo z dwójką nie dam rady.Aczkolwiek jeśli taka będzie wola to nie będę miała wyjścia ha ha ;)

A i jeszcze pytanko małe, dziewczyny skórę na twarzy mam potwornie suchą... Macie jakieś sposoby? Normalnie to strasznie widać, pierwszy raz tak mam :( chyba że to przez anemie.. ehh sama nie wiem :p
No to tak na szybko, postaram się już być bardziej na bieżąco, bo ostatnie dni to po prostu spałam do 18-19 a szłam spać o 10 rano...

U mnie pomaga krem na AZS z Ziaja chociaż go czesto z jeszcze jakims musze laczyc bo nie wystarcza.

A ja po wczorajszym dołku usiadłam z A. I mu się wyryczałam. Na końcu przeprosiłam, że tak się rozklejam i wogóle a on na to "Za co ty mnie przepraszasz? Za bycie sobą?" Normalnie anioł nie facet. :heart:
Po długiej rozmowie zgodził się nie czekać do marca i jeśli będzie okazja to sprobować już w lutym.
Także teraz czekamy na koniec cyklu.
A do tego wszystkiego zaczęłam wreszcie chudnąć!!!!!!!!!! (Dzisiaj pierwszy raz od dwóch miesięcy waga spadła poniżej 89)! I pierwszy jakikolwiek spadek od marca zeszłego roku!!!!:szok:

Kotek to ja mam 6 dni pozniej

Ovli przemilcze to bo.powiem za duzo. Strasznie drażnią mnie takie tematy a ja wybuchowa jestem :-)

Ej tylko nie rudzielec :-)
Ja mam swoje zdanie na ten temat ale sie nie wypowiadam, ugryze sie w jezyk bo znow bede ta zla
Ja też gryzę się w język, bo my z Ruda zawsze wychodzimy na złe i kłótliwe:D ale ovli 22 masz racje:))

No ja ostatnie dni to jak wrak, na twarzy to mi aż takie małe płatki skóry odchodzą, wyglądam strasznie :( na dodatek te problemy ze spaniem... M miał ostatnio 2 dni wolnego, całe przespałam,a w nocy leżałam i oglądałam pierdoły na lapku i tak od paru dni żyję nocą :D Nie pamiętam kiedy obiad jadłam wogóle, albo jakieś kanapki albo zupka chińska :D Właśnie sobie zamówiłam obiadek bo nawet nie mam siły gotować :)

Dziewczyno weź się w garść! Nie pij tej super słodzonej coli, zero zupek chińskich (w jednej sa dwie łyżeczki soli!). Zacznij zdrowe pierdoły gotować, a jak Ci się nie chce kup mieszankę mrożonych warzyw, trochę chudego mięsa i wrzuć na patelnie. Przecież Ty już jesteś dorosła kobieta i masz jedno dziecko, nawet dla niego powinnaś o siebie zadbać. Wykorzystaj te dni na L4 i przestań traktować swoje ciało jak śmietnik. W końcu chcesz zaprosić do niego dziecko.

Pyzia - to ja trzymam kciuki za ten cykl, Rudej przepowiedziałam, Tobie też pomogę wyczarować:))

U mnie pomaga krem na AZS z Ziaja chociaż go czesto z jeszcze jakims musze laczyc bo nie wystarcza.

A ja po wczorajszym dołku usiadłam z A. I mu się wyryczałam. Na końcu przeprosiłam, że tak się rozklejam i wogóle a on na to "Za co ty mnie przepraszasz? Za bycie sobą?" Normalnie anioł nie facet. :heart:
Po długiej rozmowie zgodził się nie czekać do marca i jeśli będzie okazja to sprobować już w lutym.
Także teraz czekamy na koniec cyklu.
A do tego wszystkiego zaczęłam wreszcie chudnąć!!!!!!!!!! (Dzisiaj pierwszy raz od dwóch miesięcy waga spadła poniżej 89)! I pierwszy jakikolwiek spadek od marca zeszłego roku!!!!:szok:
gratuluje schudniecia :biggrin2: i glowka do gory

reklama
Pyzia witamy serdecznie, choć ja też jestem tu świeżynką[emoji3] choć w realu już nie...[emoji6]
A co do skóry to z czystym sumieniem mogę polecić większą kroplę olejku migdałowego domieszaną na noc lub/i dzień do kremu. Przez lata nie było kremu, który by sprawił, że po nocy skóra nie była ściągnięta. A od dwóch lat olejek- i zero problemu!!!

Do góry