reklama
EM Ka
Fanka BB :)
Lux Cc z konieczności to co innego - tez mam koleżankę ktora zażyczyła sobie Cc ale umowmy sie tam tez wchodzi w grę odchudzanie sie w trakcie ciazy wiec ...
Nje mogę tej baby słuchać ona nje usunęłaby ciazy nawet z gwałtu zbiorowego ... Mimo woli matki
Nje mogę tej baby słuchać ona nje usunęłaby ciazy nawet z gwałtu zbiorowego ... Mimo woli matki
Ann_
NeSSi może zrób porządki w kuchni, mi cały dzień dzisiaj schodzi i pewnie do wieczora tak będzie ale muszę zerobic potem przerwę na spacer z synem ;-)
NeSSi "Dżin" hehe ;-)
Lenkaka ja jak miałam latem myśli o dziecku to z idealnych 28 dni skoczylo mi na 32,26,25 dni cykle więc i u ciebie tak może być
Czarna ja pewnie też bym poszła jak dobry. Mój pierwszy gin mawiał "Nie wstydz się, twój chłopak zagląda tam dla przyjemności, a ja z konieczności" haha do tej pory to pamiętam a miałam 17 lat ;-)
Emka ja miałam cc i sama się zajmowałam dzieckiem od pierwszej doby. Jak tylko zeszło mi znieczulenie po 7 h już sama ciągle z nim byłam w domu to samo. Ale to może też wiek ma znaczenie i ilość cc bo przy pierwszej chyba jest lżej.
A cc miałam z konieczności to wiesz.
NeSSi "Dżin" hehe ;-)
Lenkaka ja jak miałam latem myśli o dziecku to z idealnych 28 dni skoczylo mi na 32,26,25 dni cykle więc i u ciebie tak może być
Czarna ja pewnie też bym poszła jak dobry. Mój pierwszy gin mawiał "Nie wstydz się, twój chłopak zagląda tam dla przyjemności, a ja z konieczności" haha do tej pory to pamiętam a miałam 17 lat ;-)
Emka ja miałam cc i sama się zajmowałam dzieckiem od pierwszej doby. Jak tylko zeszło mi znieczulenie po 7 h już sama ciągle z nim byłam w domu to samo. Ale to może też wiek ma znaczenie i ilość cc bo przy pierwszej chyba jest lżej.
A cc miałam z konieczności to wiesz.
ja mam kuzynke, ktora pierwsza ciaze stracila-tzn mlody mial wodobrzusze i inne wady i zmarl w 6 miesiacu w brzuszku, potem corcie urodzila i dwa lata pozniej synka i ma tak pocieta macice, ze nie moze juz miec dzieci, bo mimo iz tego martwego urodzila naturalnie to przy Julci i Mikusiu miala cesarki z powaznymi komplikacjami i lekarz tam zawinil i macica jest w stanie zlymLux akurat mowia o aborcji z konieczności to co innego ale jest tam taka idiotka lekarka ze nje mogę tego słuchać juz kordys to widziałam ...
Tak u mnie na oddziale jak u czarnej tez tylko na i jeszcze jedna dziewczyna SN reszta Cc albo umówione albo w trakcie - ja tam nie miałam łatwego porodu straciłam dużo krwi następnego dnia tez nje mogłam za bardzo wstawać bo osłabiona byłam ale wychodząc. Porodówki mówiłam ze widzimy sie za rok - po to nas stworzono by rodzic jak go mawia mój ordynator jakbyśmy miały rodzic Cc to byśmy miały suwak na brzuchu
ehhh szkoda, ze nie moge tego wlaczyc, bo zem w pracyLux Cc z konieczności to co innego - tez mam koleżankę ktora zażyczyła sobie Cc ale umowmy sie tam tez wchodzi w grę odchudzanie sie w trakcie ciazy wiec ...
EM Ka
Ann kochana ale z konieczności Cc to inna sprawa ale wlasnie to znieczulenie musi zejsc wiesz samemu decydujesz sie na operacje ... Każdy z reszta ma prawo decydować
Lux no to jest ryzyko ...
CzarnaMadzia
Moderatorka
EM Ka - ja leżałam jedyna w pokoju, która rodziła SN i wokół mnie wszystkie dziewczyny jęczały, ledwo co potrafiły wstać z łózka, podpięte do cewników i zgarbione chodziły po pokoju. Dziećmi opiekowali się wszyscy tylko nie one, nie chciały- nie potrafiły- nie mogły karmić (wole nie wiedzieć). Ogólnie jedna wielka czarna rozpacz. Patrząc na to byłam w szoku bo na drugi dzień już wstałam z łózka i normalnie funkcjonowałam, poszłam się wykąpać, przeszłam się na spacer po oddziale, zjadłam obiad... A one leżały i zdychały a zaraz obok na krzesełkach siedziały ich rodziny , normalnie jakby zaraz miały umrzeć. Myślałam ze po prostu nie miały tyle szczęścia co ja i nie mogły urodzić SN. Myliłam się... Wszystkie były poumawiane na cc. A jedna mnie zszokowała totalnie, patrząc na jej "cierpienie" mówie: Kurcze strasznie Ci współczuje cesarki nie wiedziałam ze to takie bolesne,a ona: Nie jest dobrze, jak zajdę w kolejną ciąże to tylko cesarka, SN w ogóle nie biorę pod uwagę
moja bratowa jest po plastyce pochwy, miala ja naprawde hmm jak to ujac no rozlazla po pierwszym porodzie, bo lekarze nie chcieli zrobic cc a mloda byla duza i nie mogla wyjsc i pyta sie w tej obecnej ciazy, czy to, ze miala taki zabieg nie bedzie przeszkadzalo w tym by urodzila naturalnie, lekarka mowi, ze lepiej cc, bo moze sobie znow napskudzic i czeka ja kolejna plastyka, a Agata boi sie cc i nawet nie chce o tym slyszecAnn kochana ale z konieczności Cc to inna sprawa ale wlasnie to znieczulenie musi zejsc wiesz samemu decydujesz sie na operacje ... Każdy z reszta ma prawo decydować
reklama
lenaka
Tak a propos programów telewizyjnych to nie wiem czy macie podobne odczucia ale mam wrażenie że temat ciąży mnie prześladuje. W zasadzie codziennie pojawia się w jakimś programie ten temat, albo ciąża albo poronienie albo jak schudnąć po ciąży itp. Przestałam oglądać tv to nie na moje nerwy. Tylko zastanawia mnie jedno czemu ten temat jest ciągle wałkowany. Jakoś nie przypominam sobie żeby było tego aż tyle a teraz aż strach włączyć telewizor bo albo ktoś płacze bo jest w ciąży albo płacze bo nie jest albo patole co dzieci dla zasiłku trzaskaja, no nie stanowczo zrezygnowałam z tv.