reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Wiadomo każda dziewczyna boi się porodu ja też czasami myśle czy jakbym była w ciazy to czy nie wybrać sobie cesarki jakoś boje się że nie sam rady SN .
czasami jest tak, ze dziecko wyjdzie raz dwa i po bolu, mialysmy na zakmniektym watku dziewczyne, ktpra byla w ciazy blizniaczej i miala miec cc, bo blizniaki i nagle w 31 tc zaczal bolec ja brzuch jak na @, odeszly wody i zaczela rodzic, pierwszej o malo w aucie nie urodzila, jak dojechala do szpitala to mloda juz chciala wychodzic, chwile po niej druga wyskoczyla, tak im sie spieszylo :laugh2:

reklama
Lux mozna poprosić podczas porodu o dodatkowy szewek :)

Czarna no tego to juz w ogole nie rozumiem:/ cierpią płaczą a najgorsze to ze nie mogą jeść !!! Tym samym nie maja z czego karmić a i tak chcą Cc kolejne.. No ale trzeba uszanować .

Lenaka zwracasz po prostu na to uwagę - jak na ciaze czy dzieci osoby ktore chcą to przypomnij sobie jak to było jak sie kiedyś sie z kimś rozstałas to pewnie prześladowali Cie zakochani :)

Tak a propos programów telewizyjnych to nie wiem czy macie podobne odczucia ale mam wrażenie że temat ciąży mnie prześladuje. W zasadzie codziennie pojawia się w jakimś programie ten temat, albo ciąża albo poronienie albo jak schudnąć po ciąży itp. Przestałam oglądać tv to nie na moje nerwy. Tylko zastanawia mnie jedno czemu ten temat jest ciągle wałkowany. Jakoś nie przypominam sobie żeby było tego aż tyle a teraz aż strach włączyć telewizor bo albo ktoś płacze bo jest w ciąży albo płacze bo nie jest albo patole co dzieci dla zasiłku trzaskaja, no nie stanowczo zrezygnowałam z tv.
chyba wole ogladac tv niz sluchac mojej przyjaciolki, ktora dzieci poko co nie planuje, ale zasypuje mnie zdjeciami akcesoriow do nich, zwlaszcza wozkami lub oryginalnymi ubrankami, wiedzac, jaka ja mam problemy by zajsc itp, no to mnie juz dobija na maxa kuzwa nooo

Lux mozna poprosić podczas porodu o dodatkowy szewek :)

Czarna no tego to juz w ogole nie rozumiem:/ cierpią płaczą a najgorsze to ze nie mogą jeść !!! Tym samym nie maja z czego karmić a i tak chcą Cc kolejne.. No ale trzeba uszanować .

Lenaka zwracasz po prostu na to uwagę - jak na ciaze czy dzieci osoby ktore chcą to przypomnij sobie jak to było jak sie kiedyś sie z kimś rozstałas to pewnie prześladowali Cie zakochani :)

Możliwe że masz rację ale takie historie z tv wcale mi nie pomagają. Albo wywołują u mnie płacz albo wściekłość. Aż mama w końcu jakoś niedawno mnie pyta a czemu telewizora nie włączasz? A ja, mamusiu bo mnie wkurwia. Także taka sytuacja.

chyba wole ogladac tv niz sluchac mojej przyjaciolki, ktora dzieci poko co nie planuje, ale zasypuje mnie zdjeciami akcesoriow do nich, zwlaszcza wozkami lub oryginalnymi ubrankami, wiedzac, jaka ja mam problemy by zajsc itp, no to mnie juz dobija na maxa kuzwa nooo
A u niej z głową wszystko ok? ;)

Co do cc czy porodu sn to kiedyś, bardzo dawno temu nie dopuszczalam do siebie myśli o naturalnym porodzie. Przerazal mnie ból i w ogóle jakoś nie wyobrażałam sobie tego. Teraz po tym wszystkim co mnie doświadczyło to o ile nie będzie wskazań medycznych do cc to chciałabym urodzić sn choćby poród miał trwać tydzień i ból byłby niewyobrażalny. Wiem że ból fizyczny nie będzie silniejszy od psychicznego i kompletnie się go nie boję, tylko do cholery żebym mogła być znów ciąży i doczekać do porodu.

Co do cc czy porodu sn to kiedyś, bardzo dawno temu nie dopuszczalam do siebie myśli o naturalnym porodzie. Przerazal mnie ból i w ogóle jakoś nie wyobrażałam sobie tego. Teraz po tym wszystkim co mnie doświadczyło to o ile nie będzie wskazań medycznych do cc to chciałabym urodzić sn choćby poród miał trwać tydzień i ból byłby niewyobrażalny. Wiem że ból fizyczny nie będzie silniejszy od psychicznego i kompletnie się go nie boję, tylko do cholery żebym mogła być znów ciąży i doczekać do porodu.
prawda!!!

reklama
tak sie wlasnie zastanawiam i sama nie wiem, poklocilam sie z nia s wobote i to ostro, wlasnie o to, ze ja swiezo po stracie dziecka a ta mi pisze, ze piekne woki ogladala, jak ja mialam sie poczuc, dopiero dwa lata po stracie jej to wyrzygalam
No i dobrze, jeśli jest jednak normalna to powinna to zrozumieć a jeśli nie to nie ma chyba co żałować takiej znajomości ;)

Do góry