reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2011 REAKTYWACJA !!! :)

Kwiecień plecień poprzeplata trochę zimy trochę lata.....byle do maja i będzie cieplej, ale to przysłowie dziś się sprawdza...zimno, mroźny wiatr, brrrrr

byłyśmy u fryzjera, podcięłam włosy bo już dosyć duży ciężar dźwigałam na głowie;))Maja grzecznie chrupała chrupki na kanapie i czekała na mnie, niestety nie dała się przekonać do podcięcia grzywki, może w weekend jak przyjdzie znajomy obciąć Daniela i małża to jej też ciachnie?;))

Sol mam nadzieję że przeżyłaś zabieg!!!&&&&& jakby coś, też kiedyś miałam problem z nadgarstkami, pomogła zmiana pracy, tylko pewnie u Ciebie to nie da rady...

reklama
Badanie przeżyłam choć do teraz mam przykurcze po stymulacji prądowej XD Bez igły było ale za to bardzo boleśnie :( W sumie to nie tyle boleśnie co bardzo dziwne i nieprzyjemne odczucie :/ Wynik po 10 min odebrałam - bez zmian. Czyli teraz kij wie co robić :/ Poddaję się - wracam do pracy, jak znowu będę upuszczać rzeczy to wtedy zareaguję znowu, póki co mam na to wywalone :p

Paulinko - u mnie nie ma opcji zmiany profesji. Ale dam sobie radę :)

Miłego weekendu wszystkim :)

cześć dziewczyny ..

ja teraz rzadko kompa odpalam ...wiadomosci o raku u mojego taty całkiem mnie przybiły ....

Sol
przykra sprawa z tymi nadgarstkami ..

Paula
ciekawa ta ławka na balkon..

ja dziś weszłam na sierpniówki bo jest tam kilka dziewczyn które znam i zobaczyłam nick jednej z nich wiec weszłam ..
i co przeczytałam :-(

Ewcia3004 9 kwietnia miała wywoływany poród-była w 21/23 t.c. i niewiadomo dlaczego serduszko Miłosza przestało bić :-:)-(
matko jakie to smutne,przykre i niezrozumiałe......

ehhh

Mama - to dobrych wieści nie przyniosłaś :( Biedna Ewa :( Życie nie jest sprawiedliwe, ale nie musi być aż tak gówniane :(

Moje panny chore, Emilka od czwartku gorączkuje do 40 stopni. Lekarka twierdzi że to wirusówka. Ja skręciłam kostkę i mam zakaz łażenia :/

Emilka - ostre zapalenie oskrzeli
Karola - początki zapalenia oskrzeli
Obie na ostrych antybiotykach, Milka na lekach rozkurczowych bo ma bardzo mocno skurczone oskrzela. Tylko że jest problem bo leki trzeba wdychać a ta pieronica odmawia zrobienia wdechu przez buzię. Mam wojnę o każdą dawkę :(
W czwartek kontrola czy jej na płuca nie zejdzie. Odechciewa mi się wszystkiego. Temperatura dalej się obu utrzymuje i nie chce pod niczym schodzić.

Paulinko - zdrówka dla was słońce :)

Sol dużo dużo zdrówka dla Was, oby dziewczyny do świąt trochę ozdrowiały,
de facto od wczoraj Daniel nie gorączkuje, ma przedłużony antybiotyk o kolejne 5 dni ( weekend był bardzo kolorowy,jazda po szpitalach z podejrzeniem zapalenia opon mózgowo-rdzeniowych, na szczęście skończyło się na zapaleniu gardła i węzłów chłonnych-stąd ból karku i szyi)
siedzimy nadal w domu, pogoda zaczyna się w końcu poprawiać, a pojutrze startujemy do moich rodziców na święta, będzie trzeba jakoś święta zrobić;)) no i na działce wysiać warzywka w końcu;)))

dzieci mi łobuzują w domu, ale co się dziwić, siedzimy zamknięci w domu od kilku dni, miłego dnia koleżankom!!!

Paulinka - to żeś szalała ze służbą zdrowia równo. Ale lepiej dmuchać na zimne.

Emilka dzisiaj już bez leków na gorączkę bo i bez gorączki, Karola zaczęła za to gorączkować - znaczy powiela schemat młodszej siostry no i brzuszek ją po antybiotyku boli. Mam nadzieję że nie będzie takich jazd jak kiedyś że zaczęły wymiotować mi po Klacidzie :/ Ale obie są już większe więc może tragedii nie będzie. Tylko takie małe ale... ja jestem uczulona na makrolidy, one kiedyś wymiotowały po tym antybiotyku który też należy do makrolidów... też mają alergię?

Zdrówka wszystkim i przyszłościowo - WESOŁYCH ŚWIĄT :)

reklama
Sol a se skorzystaliśmy ze służby zdrowia, a co:-D. a tak całkiem na poważnie to Daniel od piątku gorączkował, bolała go szyja/kark, w sobotę rano pojechali na IP a tam lekarz internista stwierdził podejrzenie zapalenia opon, nie mógł żaden pediatra obejrzeć bo nasz oddział pediatryczny zamknięty-epidemia ospy....dostaliśmy skierowanie na poznań do szpitala opieki nad matką i dzieckiem, tam mieliśmy zrobione wyniki, usg brzuszka i szyi, wyszły węzły chłonne mocno powiększone, czyli migdał dalej broi, tak to sobie porządziliśmy na koszt nfz:-D, jedynie super,że w poznaniu tak się dobrze nami zajęli...

u nas znów Maja nie może Zinat a Daniel oki, Maja nie może Augumentin, Daniela to nie rusza, tak więc chyba nie ma zależności jeśli chodzi o branie leków

miłego wieczorku koleżankom

Do góry