reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2011 REAKTYWACJA !!! :)

Czesc :)
Mama super ten naroznik kolor mi podszedl lubie takie barwy nie za ciemne i nie za jasne co by sie nie brudzilo :)
Ewelinka wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i oby z piakiem lepiej bylo...

Mama u nas nic nowego, z Ala lekcje odrobilam i teraz moje babeczki ogladaja bajki a ja mysle co tu zrobic, myslalam o jakims ciescie, ale tak znowu mysle, ze moze lepiej nie bo dupsko rosnie.... ;) CHLOP w robocie dzis znowu do pozna... mam nadzieje, ze przed polnoca zjedzie bo jutro od 7 znowu zaczyna... a dzis na 12 poszedl... no nic samotna matka jestem i tyle ;)

reklama
hej dziewczynki:-)
mam dość zimy,śnieg toleruję tylko w górach na nartach,ale w tym roku nici...

mama narożnik w moim guście:tak:.ehh,Ty wiesz jakie ja mam ferie,od lekarza do lekarza,jak nie ja,to M...oby dobry efekt był:tak:

lilith gratki usg,cudnie tak podglądać maleństwo:tak:.pewnie,że lepiej mieć więcej pamiątek:tak:

ewelinka jak tam psiaczek???mam nadzieję,że wszystko dobrze się skończy.mimo smutnego dnia,życzę Ci Wszystkiego naj naj z okazji urodzin:tak:

maran pewnie,że ciężko ciągle samej siedzieć.dobrze,że dziewczynki mają siebie i zawsze przyjemniej,niż jedynakowi:tak:

marylka ściskam! oby lepsza wena przyszła;-)

sol zawsze znajdą się niezadowoleni z wszystkiego rodzice,olać:-)

paula jak tam Twoja malarka:tak:?

Bibinka no napewde dobrze, że sa dwie bo tak to bym zycia w ogóle nie miała ;) a tak razem sie pobawią I pobija a później pogodzą I tak w kółko ;) teraz jak patrze na wszystko z perspektywy czasu to widze, że to dobrze, że mam 2 dziewczynki bo Ala jest dziewczynkowa na maxa I nie wiem czy z bratem by sie bawić umiala I chciala a tak z Mają to sie czeszą, czasem lalkami bawią, klockami lego duplo ogródki z kwiatami budują, rysują itp. a chłopcy to mnie sie wydaje bardziej ruchliwi są I wola takie zabawy w ruchu ;) wiec widocznie tak miało być że mi dwie córki pisane były, choc od zawsze myślamam, że 2 synów miec bedę ;)

miłego wieczorka :)

muszę dziś zawieść koleżanki, malarka nie namalowała nic konkretnego, nie licząc rysunku na panelach na podłodze:-D

Sol nie przejmuj się rodzicami-idiotami, jeśli mieli uwagi to niech sobie następnym razem robią sami zdjęcia:-), a Ty póki co, pisz z pl proszę;)))

Mama piękny narożnik!!! mi się też marzy zmiana ale to musi jeszcze ciut poczekać

Ewelinka, mimo kłopotów z psiakiem, 100 latek i oby Twój przyjaciel szybko wyzdrowiał:-)

Maran przybij piąteczkę, ja też prawie jak samotna matka....wiecznie sama w domu z dziećmi....no i fakt, chociaż razem się chwilę pobawią...

padam na twarz, dzieci dały mi dziś tak popalić,że tragedia, do tego przemarzłam, może jutro będzie lepszy dzień

Dziękuję Kochane :-)

Z psem jakby lepiej. Wczoraj dostał całą serię zastrzyków, dość bolesnych. Płakałam razem z moim psem :sorry2: Ale po kilku minutach widać było, że czuje się już znacznie lepiej. Pani dr powiedziała, że jej to wygląda albo na jednorazową niestrawność - coś musiał pożreć ciężkiego, albo wrzody :sorry2: Mamy kurację antybiotykową przez 3 dni. Jeżeli nie pomoże, robimy usg i pobieramy krew. Wymioty od wczoraj ustały. Pies od wczoraj pił wodę z mojej ręki, a dziś rano sam pofatygował się do miseczki - ależ byłam happy! Dałam mu też z rana kiselku, takiego rzadszego, bo musiałam mu podać tabletkę. Zaraz idę mu robić kleik, albo ryż - musi coś zjeść w końcu...
Uwierzcie mi, że byłam gotowa zrobić wszystko, by tylko złagodzić jego cierpienie :sorry2: Koszmar...oby więcej się nie powtórzyło, ale w jednym się przekonałam....że, jak przyjdzie dzień, kiedy będę musiała się rozstać z moim psiurem, to.....nie wiem, czy ja to przeżyję...chlip...moja wierna, poczciwa psinka...
Pozdrowionka i to tyle póki co, bo muszę się doprowadzić do porządku.

dobry

Ewelinka super,że psiakowi już lepiej, oby to jednak była jednorazowa niestrawność, po części Cię rozumiem jeśli chodzi o posiadanie zwierzaka i ewentualne stracenie go, my na świeżo, bo dopiero od 5 mies. mamy kota i jakoś ostatnio nie mogę sobie wyobrazić jak mogliśmy go nie mieć, bo co prawda potrafi być wredotą ale jest też bardzo kochany:-D

pffff, ubieramy się z Mają i idziemy do biblioteki, potrzebuję lektury na jutrzejszy wyjazd, w końcu 2h w pks;)))) ale będę tam sama, bez żadnego:mamo chce mi się pić, mamo głodny jestem, buuuuuu Maja mi zabrała klocki, mamo bajki!!!!;))))

a co koleżanki dziś serwują na obiad?? bo u nas skończy się chyba dziś na naleśnikach i na słodko i ze szpinakiem...

witajcie kobiałki ;)

z pracy nadaje -od 8 jestem,zrobiłam mani hybrydowy,za chwilę mam pania na rzęsy 1:1 więc już do domu nie jadę ino do Was z kawką ..

Ewelina
suuuper,że z przyjecielem jest lepiej !!!
jak moja sunia kiedyś miała wymioty to weterynarz zalecił gotować siemie lniane i podawać strzykawką taka od syropu dla dzieci .
ja 2,5 roku temu pożegnałam naszą rudą przyjaciółkę i powiem Ci ,że jest bardzo ciężko ,ale ..chchiałm być przy niej-odchodziła po zastrzykach na moich kolanach-spokojna ....
ryczałam ja,Tom i pani weterynarz....
ale najwazniejsze,że miała masę miłości ,zawsze pełną miskę ,nie zaznała co to łańcuch ,buda,nik jej nigdy nie uderzył-miała dobre życie ,tylko rak ją pokonał..teraz mamy naszego chłopaka i ...ja nie wiem jak to bedzie kiedy on................nie nawet nie pisze bo już mam łzy w oczach...:-(

poczochraj swojego za uszkiem ode mnie-niech wraca do zdrowia!!

Paula
spokojnej drogi i ciekawej lektury ..
u mnie obiad dzis mąż robi bo dziś On odbiera dzieci.

Maran,Sol,Bibinka,Marylka
pozdrawiam ciepło ;)

Ewelinka no to najważniejsze, ze z psiakiem lepiej. Ja mam 2 akwaria z rybkami wiec moje nie takie wygłaskanie I wytulone a ostatnio jak mi cos zaczelo cieknąc I moj Adam mówi, że trzeba sie tego pozbyć bo sasiadów zaleje a ja mam 80l to wieksze co ciekło to tak mi sie zrobiło przykro... no I zadzwoniłam do ojca po porade co dalej, jak ten temat ruszyć I ojciec mówi, jedz do sklepu budowlanego kup silicon I pistolet I musisz uszczelnić, no I mi wskazowki udzielił jak mam to robić, wiec zrobiłam I poki co (odpukac w niemalowane) nie cieknie... ;) moj szanowny mąż antytechniczny jest wiec na niego nie można liczyc jak coś sie psuje... np oststnio lampa sufitowa w łazience sie zepsuła, oprawka od zarówki no I trzeba było nowa zamontowac, wiec mówie do meza mego że on wyższy wiec z krzsla dosiegnie sufitu I zamontuje bo głupi tak do właścieila dzwonić z taka pierdołą no a swiatło w lazience być musi, wiec kupiliśmy lampe I moj chlop nie wie co z czym ma łączyć, wiec pierwsze co to wyłączyłam korki w chałupie no I mu mowie, podłącz te druciki z kablem brązowy lub czarny to bedzie prądowy a ten drugi niebiesko zielony uziemienie, trzeci zostaw bo jego sie nie łązy do niczego, no I podłączyła tak jak kazałam I swiatlo świeci ;) a wiedze swą czerpałam od ojca I barci bo mam ich 3 no I z tym prądem to w akademiku jak mieszkałam przyszedł kiedys ekeltyk nam cos naprawiać I dziewczyny sie zmyły a ja zostałam z chłopakiem to go wypytałam co I jak z tym prądem I w którym kablu prąd zwykle płynie itp. I mi chłopak z 20 minut opowiadal o elektryce ;) a mój Adam za to do gotowanie dobry jest :) unie zrobić puszniutkie chinskie czy hindyskie żarełko I kapaki wymyslne, sałatki róznorakie :) a ja tak prosto po polsku najlepiej hehehe...

u nas znowu leje... wczoraj maż mi przyniósł z pracy 2 takie kule co to tam niby zlota rybke niektórzy trzmają (I ja meczą bo welonki lubią miec duż przestrzen a nie kulke małą) no I musze sobie wymyslic jakies zagospodarowanie ozdobne dla tych kul one maja srednice nie wiecej jak 25cm, może macie jakies ciekawe pomysły bo ja to tylko bym wody nalala I ewentualnie kwiaty tam trzymala ;) ale moze macie wiekszy zmysl estetyczny niż ja ;)

a powiem Wam jeszcze, ze dziś jak zawiozłam Ale do szkoły wrócilam z Maja I upiekłam ciasto fale Dunaju, nie znałam go I nigdy nie robiła, przepis a internetu wiec nie wiem jak wyjdzie, ale Maja mi mówi, mamo zróbmy ciasto I tak w przyplywie chwili zrobiliśmy ;)

miłego dnia kochane :*

Ostatnia edycja:
Kochane ja mam dziś zalatany dzień, więc wpadłam życzyć miłego dnia.

U nas na obiad mielony z surówką i ziemniaczkami :-D

reklama
Hej kochane
Ja standardowo tylko na sekundę
Oświadczam że dzisiaj zrobiłam test:-)wynik pozytywny czekam na wyniki bety będą po 16:-) trzymajcię kciuki aby tym razem było dobrze:-)

Do góry