reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2011 REAKTYWACJA !!! :)

EWelina no może coś w tym jest ;-) ona tak cały czas na szczęście nie tłucze dzieci - czasem wydaje mi sie że jak jej zęby dokuczają albo jest już zmęczona to wtedy szaleje (czemu ma cierpieć sama hahahahaaa). No i od wczoraj zaczeła coraz wiecej chodzić już pół pokoju sama przejdzie wiec zaczyna się ;-)

Jos no to faktycznie masz dużo na głowie i dobrze że masz taką dobrą sąsiadke że zmieniła plany ;-) najważniejsze że dajesz jakoś rade i jak będziesz miała chwil;e to zaglądaj ;-)

Sol u faceta czas po jęcie względne mój jak mówi że będzie za 30min to poprawiam go że pewno za 1h niech nie ściemnia a i tak wiem ze zajmie mu to 2H także norma

Mama jak tam wszystkie studnióweczki wystrojone????????? haaaaaaaaaa studniówka pamiętacie to jeszcze??????????? kiedyś tez miałyśmy ahahahahahhahahaaahahahaha
mama powiedz mi boś ty specjalistka w tym tyg porobiły mi sie na czole takie ropne wypryski i bolą , jak sie ich pozbyć ?? bo na za tydzień mam zaplanowane spotkanie z koleżankami ze studiów no i chciała bym jakoś wyglądać - mama moja mówi że przemarzłam i dlatego mnie wysadziło ???????????????

reklama
dobry

Sol mam nadzieję że obeszło się bez siekiery i topora....:-D, ja zawsze 'uwielbiam' jak mąż dzwoni z pracy albo ja do niego dzwonię i słyszę że zaraz wychodzi, godzinę później mnie już nosi, bo oczywiście czasem go jeszcze nie ma:-D

u nas dziś straszna mgła i cholerstwo podnieść się nie chce, Daniel w nocy znów krwawił, idę w poniedziałek do lekarza na kontrol, we wtorek mają w przedszkolu dzień babci i dziadka, wystawiają jasełka a on jest królem, do tego przedszkolanki wymyśliły że mam zrobić ciasto....tylko nikt się mnie nie spytał, a piekarnik mam gazowy, który gaśnie podczas pieczenia, tadammmmmmmm!!!!! zrobię 3 bit na zimno i niech się bujają....wiem że straszna jestem:-D, moi rodzice mają przyjechać na imprezę do przedszkola i jeśli młody nie będzie gorączkował, to wrzucę go im do auta razem z ciastem, niech pojadą na przedstawienie, potem go przywiozą i już, mam cichą nadzieję że nic mu się od tego nie stanie....

obiadek zjedzony, Maja była z tatą na basenie, mała niczego się nie boi i uciekała mężowi na zjeżdżalni, a to że wpadła potem pod wodę jej w ogóle nie przestraszyło......to na pewno ma po tatusiu:-D no i kolor oczu:-D

miłej soboty koleżanki!!!

Mama pochwal się potem nową kanapą:-)

paulina - obyło się :) dawaj przepis na 3-bita na pw :) zawsze chciałam spróbować ale nie mogłam znaleźć sprawdzonego przepisu :) ostatnio zrobiłam sernik na zimno ale w wersji mascarpone ze spodem ze zmielonych biszkoptów zmielonych z mascarpone - pyszotka :)

No i dupcia - zleceń nie mam, kasy nie mam, sznura też :(

jestem wieczorkiem ..

Ewelinkaaa
no jak Ty nie ogarniasz to ....świat się kończy :-D:-D i aż tyle mówisz masz na głowie ,że wiecej niż włosów:szok: to nie zazdroszczę :sorry2:

Ewcia
a czego to Ewelinka gratuluje-jeśli to nie tajemnica to napisz i nam :sorry2:

Maran
panujesz?? czy poległaś :blink:

Jos
wlatuj choćby raz na kilka dni ,ale wlatuj:tak::tak::tak::tak:

Marylka
przejdź się do gab.kos.i zapytaj czy możesz zrobić sam darsonval-dużo kosmetyczek na to w swoijej ofercie-to jest urządzenie na prąd-wkłada szklaną końcówkę w kształcie grzybka,ustawia natężenie i "jeździ" po buźce-ja mam to za 20 zł(10 min to trwa) działa tak ,że zasusza sufka od "korzenia" i po kilku dniach od darsonvalu nie ma po nich śladu...sporo gimnazjalistów na to przychodzi z trądzikiem..możesz też kupić w aptece Borasol( płyn w szklanej buteleczce) i przemywać ,ale nie przesadź bo to mocno wysusza..
przyjemności na spotkaniu :))

Sol
&&& za zlecenia !!!!!!!

Paula
co to z tym krwawieniem u Daniela-masakra ....

ja po pracy zabrałam rodzinkę na zakupy-sama też zdobycze mam -2 bluzeczki,pasek,2 spódniczki i peeling:-p pracuje???pracuje-to mam ..
później zaliczyliśmy mc donalda...i to był błąd :-Dledwo się do auta dokulałam .
a w ogóle to jestem szczęśliwa bo zeszłam do rozmiaru 36 i nadal się trzymam-jakże miło się kupuje w takim rozmiarze.już myślałam ,że mi to nie grozi w końcu 35 lat na liczniku...jeryy jak ten czas goni:nerd:

no nic-ide wywalić nogi na kanapę ,za chwilę dzieci trza kąpać ..

Marylka
tak-wszystkie panienki na studniówke wyszykowane,ich mamy też :tak:pozostałe zabiegi zrobione-kudełki na bikini powyrywane.
a Ty ??? uzbierałaś na faktury???

ściskam ;)

Paulina pewno jak mały sie bedzie dobrze czuc to na samo przedstawienie mozesz go z dziadkami puscic, ja na mikołajki sama zapisałam sie ze przyniose ciasto a potem czasu brakło to kupiłam taka jestem artystka
Mama dzieki za info napewno skorzystam , faktury ?? Hymmm troche zakrecilam ale nzjwazniejsze mam zaplacone od pon nowe do placenia :-) . To zes poszalala na zakupach ale pewno nalezy sie cos od zycia. Ja juz sie nie moge doczekac soboty i moich babeczek szalonych :-)
Jakby mnie jutro nie było to udanej nedzieli :-)

obejrzeliśmy z dziećmi bajkę turbo, pochrupaliśmy popcorn, przytuliłam małą w łóżku i od razu zasnęła, nie dziwota, nie śpi w dzień od środy a dziś miała jeszcze wrażenia na basenie...Daniel jeszcze dosypia z tatą

Mama mamy skierowanie do laryngologa odnośnie tych krwotoków, zobaczymy co powie, niby u nas w szpitalu jest świetna kobitka, muszę jej się spytać też o ten 3 migdał, bo jeden z laryngologów powiedział mi że jest powiększony ale nie strasznie, ewentualnie można do zabiegu, do rozważenia z pediatrą...Daniel dosyć często łapie infekcje gardła, które bardzo szybko się rozwijają, jednego dnia katar, a na drugi dzień gorączka i gardło zawalone, no i to zgrzytanie zębami w nocy, brrrrrrr (pasożyty z przedszkola wykluczone badaniami). poza tym niepokoi mnie też jego słuch ostatnio, nie to że złośliwie mnie nie słyszy ale często muszę powtarzać coś do niego, czytałam że niby 3 migdał może blokować trąbkę słuchową i stąd niedosłuch u dziecka, no cóż zobaczymy
u mojego małża w rodzinie też był przypadek chłopca który często miał krwotoki ale jakoś mu przeszło, liczę na cud genetyczny:-)

a teraz bye bye, zmykam na winko i film z mężem!!!!!:-D

Ostatnia edycja:
paulina - dzięki za przepis, a co do trzeciego migdała - usuwajcie jak ma takie infekcje - nie ma co dziecka męczyć. Ja widzę jak Karoli ulżyło po pierwszym zabiegu a potem po drugim - dziecko nie do poznania. Skończyły się długoterminowe infekcje, chrapanie w nocy, sińce pod oczami - dziecko mi odżyło. Tylko nie decydujcie się na tzw. pętelkę (w znieczuleniu miejscowym) - najlepiej laserem bo najmniej skutków ubocznych, najszybciej dziecko dochodzi do siebie i jest najbezpieczniejsze. My teraz jeździmy do Pruszkowa do pani laryngolog - operowała za drugim razem Karolę i jestem z niej mega zadowolona.

Spadam dzieciaki do wyrek położyć.
Miłej nocki :)

reklama
hejka

Marylka
ten darsonval działa też antybakteryjnie bo w czasie zabiegu wytwarza sie ozon..poszukaj w poniedziałek to do soboty będziesz pikna ;))

Paula
&&&&&&&&&&&&&& za decyzję co z tym migdałem zrobić ..też słyszałam ,że może powodować problem ze słuchem ..

miałam plan-pośpie do 9.oo:sorry2:
plan wziął w łeb bo jak się nastawię ,że mogę dłużej spać to nagle nie potrzebuję :nerd:a jutro jak trzeba o 6.30 wstać to będę narzekać czemu w ndz.nie pospałam ..
ehhh my kobiety :baffled:
jestem po prysznicu,śniadanko zjedzone,teraz kawa i co ?????????????jeszcze ciemno a ja już na girach ---> foch

miłej niedzieli :)

Do góry