reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2011 REAKTYWACJA !!! :)

Lilith najlepszego dla Ciebie :*
Sol ja tez na stoje wysalsm kupe kasy, ja kupilam w lipcu zaraz po zaklnczeniu roku i 250e same mundurki w tym dresy, nie mogłam kupic taniej w sieciowce na przyklad bo ta szkola do ktorej chodza moje ma inne kolory i wyszyte logo szkoly i tylko w tym sklepie podanym na stronie szkoly mozna te ciuchy kupic, do tego po 2 pary butow (sportowe i pantofelki) ksiazki i przybory i spokojnie 500e poszlo...
Paulina ja rosne... niby duzo nie przybylo mi bo 6.5kg jak do tej pory ale brzuch juz duzy i malutka ruchliwa, najgorzej to spac sie polozyc bo się kreci i ciezko zasnąć... mi do terminu jeszcze 8tyg zostalo... ja to czekam na koniec wakacji by dziewczyny do szkoly wrocily bo szalu idzie z nimi dostac...
Wszystkim milego dnia :)

reklama
Lilith 100 latek dla Ciebie!!! dużo zdrówka oraz miłości;))

Maran tylko 6,5kg???? kobietko czy Ty coś jesz????:-D:szok: ja na początek 7 miesiąca mam 7kg, mój mały facet szaleje jak szalony;)) wyprawkę już szykujesz czy masz po dziewczynkach? ja dostałam część ubranek od szwagierki bo ma 7 mies synka a resztę muszę ogarnąć,typu wózek, fotelik i resztę;))

tak w ogóle to zazdroszczę Wam w UK czy w Irlandii pogody....ja odpadam;)

Paulina ja juz z nadwaga startowałam bo po Mai nic nie schudlam :( wiec u mnie lepiej zebym nie przytyka zbyt duzo... po dziewczynkach nie mialam juz ciuszkow bo oddalam ale wyprawkę juz skompletowalam, w sumie mam wszystko lacznie z kosmetykami :) moja tez co rusz coś wypina a silna jest chyba bo z dziewczynkami nie pamiętam zeby az tak sie ruszaly... nie raz az bolesnie ;) no a najtrudniej to znalezc pozycje do spania bo jak leze na boku a jej nie pasuje to tak sie wierci, ze mnie zmusi do zmiany pozycji ;)

Lilith już doczytałam. Tylko pierwszy rok jeśli masz mieszany tryb w zarobkach (I Polska i Anglia) składasz i rozliczasz US w PL. Później jak chcesz możesz składać zerówki ale od zeszłego roku zerówek składać też nie musisz. A my w lutym wymeldowywujemy się z polskiego adresu i wyrabiamy nowe paszporty i dowody. I składamy papiery o pobyt czasowy tutaj już. Pozbyć się obywatelstwa polskiego to to o czym śnię ;)
A tu masz cały artykół - zwróć uwagę na różnicę "miejsce zamieszkania" i "miejsce zameldowania" : https://goniec.com/component/k2/5367-rozliczenie-dochodow-z-uk-w-polsce bo to robi różnicę :) I uspokój się - nikt Cię ścigać nie będzie ;)
Odnośnie mundurków... moje mają białe polówki, bluzy z logo, czarne sukienki/spodnie/spódniczki. Koszulki idą jak woda... po za tym że codziennie muszę im zmieniać bo tęczowe są po szkole. Buty nawet znośnie kupiłam. Ale patrz że ja nie miałam nic... spodni czy sukienek ... nic zupełnie. A tu jeszcze strój na PE i worek bo skleroza nie boli. I licz że kupuje już dla obu bo Emi reception zaczyna... wrrrrr....

Maran ja książek i przyborów na szczęście kupować nie muszę :) Współczuję dodatkowych wydatków.

Mama już w PL. Jak się cicho zrobiło :)

Ostatnia edycja:
Sol dzięki wielkie!!
My juz dawno wymeldowani. Jak chcesz złożyć te papiery tu? My chcieliśmy ale musimy niby mieć ciągłość pracy ponad 5 lat. Naturalizacje dla Judyty i mlodego chcieliśmy ale też coś nie tak.. Dodam, że my w uk jesteśmy już 8 lat.. Zmieniły się jakieś przepisy? Tez będziemy wyrabiać nowe paszporty, wszystko od dawna nieważne hihi :-)

LILITH - moja koleżanka w Londynie jest rok z córką a jej mąż 3 lata tu pracuje. Złożyli o tymczasowe i dostali. Złożenie nie kosztuje a dowiem się dokładnie co i jak. Może na france w urzędzie trafiłaś :( A wy o stały czy czasowy pobyt składaliście?

Juz wiem. Ale to jest to zwykle, po roku pracy się dostaje juz. My o stałą nie możemy bo mój nie ma takiej ciągłości, 5 lat, plus u nas sa benefity.

Będę się tym interesować od stycznia... Póki co muszę wyleczyć kostkę, co oznacza że będę musiała dupę do GP ruszyć albo do szpitala :/ Nie uśmiecha mi się ani jedno ani drugie :/ Ale do gina też muszę iść co oznacza że GP muszę odwiedzić i szpital też :(
Słoneczko wróciło XD JUPIIIII Jestem szczęśliwym człekiem :) Zrobiliśmy dziewczynkom biureczko i półki na komodę, teraz muszę jeszcze drugą półkę okleić okleiną i złożyć w całość. Później wam wrzucę fotki - tylko się nie śmiać bo ta okleina to koszmar do przyklejania szczególnie na płytę MDF która jest dosyć śliska i pyli :/

Ale cisza.. Sól, dalej tak źle z ta kostka??
Grr zmienia mi literki, wkurzające..
Gdzie te fotki? My jesteśmy przed wymiana pokoi dzieci.. Juz bym chciała zacząć remont a tu kasy nima :-(

reklama
Hehehe - mi też tak zmieniało - wyłączyłam T9 :p Powiem Ci tak - my na dwa regały i biureczko dla dziewczyn wydaliśmy : 40F na 2 płyty MDF 18mm, ok 50F na okleinę - ale na e-bay kupisz taniej. Zrobić porządny projekt, wyżynarka w łapki i do pracy rodacy :) Zasadniczo taniej wychodzi coś samemu zrobić niż kupować - chyba że z secondhand. Ale jak zrobisz sama to możesz idealnie pod wymiar i okleić jak się tobie podoba. Albo pomalować - bo też się ładnie da :) My lubimy sami coś robić - radocha i samospełnienie :)

Zapomniałam o fotkach - już idę zrobić :)
20150818_125044.jpg20150818_125102.jpg20150818_125117.jpg20150818_125159.jpg20150818_125213.jpg
Zostawiają trochę do życzenia, ale na nasze potrzeby są wystarczające :)

Załączniki

• 20150818_125044.jpg
    20150818_125044.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 69
  • 20150818_125102.jpg
    20150818_125102.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 65
  • 20150818_125117.jpg
    20150818_125117.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 69
  • 20150818_125159.jpg
    20150818_125159.jpg