reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

Agaawa szkoda Twoich nerwów.
Mój facet chyba podobny do Twojego. Mój czekał 11lat na ślub.
Wiesz wg mnie jak zaczniesz teraz Go oskarżać nawet w myślach, to nic dobrego z tego nie będzie.
Na pewno fasolka się szybciutko pojawi, a Ty będziesz najszczęśliwszą kobietą na świecie :tak:
Mocno trzymam za to kciuki &&&&&

Przykro mi z powodu testu :-(
Po ilu dniach powinnaś mieć @, bo widzę, że dziś 28dc. Może jeszcze za wcześnie?
A objawy to wiesz... jedne mają inne nie.

Ostatnia edycja:
reklama
Moniqaa, Agawaa - no to rzeczywiście po tylu latach ślub :szok: Chociaż ja akurat nie jestem aż taką zwolenniczką ślubów ;) Tym bardziej nie rozumiem takiego czegoś jak niektórzy biorą ślub po krótkiej znajomości, bo wpadli :crazy: A potem nieudane małżeństwo i rozwody. My w przyszłym roku planujemy, ale będzie to tylko raczej cywilny i bez wesela, tylko obiad dla najbliższej rodziny. Najchętniej to byśmy sobie poszli i wzięli sami ślub :-)

Moniqaa
- też nie wiem czy wytrzymam! Boję się, że zrobię test dziś jak wrócę z pracy :sorry2:Ale w sumie, może nie :D Bo dziś ma mi kurierem przyjść nowy telefon, więc mam nadzieję, że się nim zajmę i nie będę myślała o teście :-D

Agawaa - widzę, że miałaś wzrost w 8 dniu wyższych temperatur, a w 9 spadek, może to zagnieżdżenie ? :happy:

Ostatnia edycja:
Ailatan, to raczej nie zagniezdzenie, bo właśnie po tym spadku minęły mi wszystkie objawy. Juz wiem, ze nc z tego nie bedzie. Ale trzymam kciuki za Ciebie&&&&

Moniqua - to Ty masz widzę podobnie. Długo sie decydowaliscie:)) ja juz nawet przestałam naciskać na ślub, i w końcu T sie zdecydował:)) a wesele było piękne - takie jak sobie wymarzylam:)) z dorożką, 100 gości, pięknie dopięte szczegóły, stateczkiem po Odrze gości e płynęły do sali. Cud miód!
Ailatan - polecam Ci piękne wesele - zostaje na zawsze w pamięci i w sercu. Ale oczywiście nie każdy tak chce:)) rozumiem.

Agaawa rozmarzyłam się czytając o Twoim weselu.
My mieliśmy skromne, nawet 40 osób nie było. Jednak było idealne :tak:
Na początku wszyscy nam odradzali, że przy tylu osobach to stypa będzie, ale potem przychodzili i mówili, że to najlepsze wesele na jakim byli. Tak jakoś się udało :tak: Chociaż najlepsze i tak były miny wszystkich jak znienacka po tylu latach dostawali zaproszenia :-D Nikt się już nie spodziewał :-D

Ailatan my tez myśleliśmy o obiedzie, ale w końcu stanęło na tym co pisałam. Powiem Ci, że po długich zastanowieniach pewnie żałowałabym jakby tego wesela nie było. Dziś chętnie bym je powtórzyła.

Cześć dziewczyny,

Dzisiaj i jutro mam wolne. Muszę trochę odpocząć.
Jeśli mowa o powolnym tempie życia to my też dopiero po 7 latach wzięliśmy ślub. Po dwóch od ślubu urodziła się nasza córcia a teraz staranka o drugie.Między dziećmi będzie przy dobrych wiatrach prawie 5 lat różnicy.
Tak to się układa życie, czasami nie da rady nic przyspieszyć. Ale jak sobie przypomnę Nasz ślub... hmmm...Było cudownie. W małym zameczku pod Wrocławiem, tez jak Agaawa jechaliśmy dorożką, była piękna pogoda, lato w pełni. Gości było 40 ale stypa to nie była hi hi:-).
A jeszcze dodam, że chrzciny córci były w zeszłym roku jak już miała 3 lata. To dopiero tempo! Wyobraźcie sobie wszystkie babcie i ciotki co gadały przez te 3 lata. Że mamy pakt z diabłem. No jak to dziecko 3 lata i bez chrztu!:-DMasakra była.
Fuma skąd wiesz, może to właśnie będzie Twój cykl! Życze Ci tego z całego serca.

Ostatnia edycja:
Moje koleżanki też się dziwią, że nie chcę ślubu normalnego z weselem :-p Dobrze, że w tej kwestii się dogaduje z moim J i też jest za tym co ja ;-) Ja uwielbiam wesela, ale czyjeś :-D Pójde pobawię się i tyle, a jakbym tam ja miała byc główną osobą z moim J to jakos tak mi się nie widzi :szok::-) Jakaś dziwna jestem :tak:

Wczoraj z moim J rozmawialiśmy na temat wakacji. I znowu pewnie przełom sierpnia/września. Tylko tak sobie myślę, że jak będę w ciąży? :-) Oczywiście chciałabym bardzo. I pewnie wtedy nigdzie byśmy nie wyjechali. Wolę być w ciąży i nigdzie nie być na wakacjach, niż jechać na wakacje i nie być w ciąży :tak:

Zabucha! To widzę, ze podobne klimaty mamy we trzy z Moniqą. To było najpiękniejsze wydarzenie w naszym życiu. Aż mnie ochota naszła na pójście na jakieś wesele. A my w czerwcu mamy urodziny mojego T - 40! Robimy niespodziankowa imprezę.

ailatan, moze za wcześnie jednak? Nadal &&&&&&&&

Ailatan, może tak jak pisze Agaawa za wcześnie jeszcze na test?
Na Twoim wykresie widzę, że to dopiero 24dc, a przecież sama wiesz, iż nawet w dniu @ ciężarnym potrafią wychodzić pojedyncze kreski :tak:

reklama
No dziś 24 dc, ale i tak się załamałam. Poryczałam się i o :-( Nawet już powiedziałam mojemu J, że nie ma sensu robić już testu za kilka dni :-(

Z pozytywnych rzeczy to zrobiliśmy placki ziemniaczane z sosem, czyli placki po węgiersku :tak:Uwielbiam! :happy2:

Do góry