reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

:-( Rozmawiałam wczoraj z Ł - był znowu u lekarza z tym kręgosłupem i wszystko już ok, a to oznacza, że nie przyjedzie :-( (więc trochę ciężko jest mi się cieszyć). Tzn przyjedzie na dwa, trzy dni 7-10 maja, bo musi sobie takie leki odebrać w szpitalu u nas, ale jakby termin mnie nie satysfakcjonuje :no: Ale za to na początku czerwca przyjedzie na dwa miesiące. Więc moje starania dopiero wtedy się zaczną ...I trochę zła jestem, bo znowu się nastawiłam :baffled:

reklama
Witam Moje Kochane Staraczki!

delewarre nie martw się kobietko, czerwiec już tuż... tuż... szybko nadrobisz stracony czas i na pewno trafisz na "te dni" gdy mężusia 2 miesiące w domu będziesz miała

Moniqaa spoznione ale szczere życzenie ode mnie...abyś 2 kreseczki zobaczyła jak najszybciej :-)
delleware bo się pogubiłam ...daleko Twój Ł od Ciebie ??

mi łep pęka ...już na bete nie idę..czekam do poniedziałku idę na usg...mam koszmarne sny związane z poronieniem...nie do wytrzymania

delewarre mąż przyjedzie to nadrobicie stracony czas. Weźmiesz go w obroty, to raz dwa zafasolkujesz ;)
patanka u mnie samopoczucie ok, piersi bolą coraz bardziej, no i spałabym na okrągło - najgorzej jest jak mnie w pracy łapie taki kryzys... poza tym jak jestem głodna to trochę mnie mdli ale moglabym wisiec nad kibelkiem całą dobę gdyby tylko od tego zależało czy się uda :) Wizyta 25.04. - strasznie się boję ale co będzie, to będzie. Na niektóre sprawy nie mamy wpływu, ale staram się myśleć pozytywnie :) A jak u Ciebie? :)
ananaska ja też mam ciągle jakies głupie sny ale staram się odpychać od siebie te myśli. Musi nam sie teraz udać.
Smerfna, Aka a Wy jak się czujecie?

Ostatnia edycja:
Smerfna, Aka a Wy jak się czujecie?

U mnie bardzo podobnie jak i u Ciebie Kochana. Samopoczucie w porządku, ale non-stopa śpiąca jestem no i te ciągłe wizyty siusiu w toalecie. Żadnych mdłości i rewolucji żołądkowych na szczęście nie mam. Jednakże mogę mieć wszystkie objawy świata aby tylko moje dzieciatko rozwijało się prawidłowo. Dzięki Twoim radom zakupiłam witaminkę D3. Tylko babeczka w aptece tak jakoś mnie wybiła z tematu, dziwnie na mnie spojrzała gdy poprosiłam o ta wit. dla ciężarnej. Zapytała nawet czy mam to skonsultowane z ginekologiem.

Kurde no mnie dalej boli brzuch, może to nie jest aż taki ból jak wtedy, ale jest :( I to wyżej, tak jakby żołądek :/ Nie mogłam się wczoraj załatwić, wzięłam espumisan i xennę extra, i teraz niedawno udało się, ale w małej ilości. Nie wiem o co chodzi. I jeszcze na dodatek krzyż mnie boli :-(

W końcu ovufriend wykazał owulację. I właśnie na niedzielę, czyli na dzień, w którym byłam w szpitalu i lekarz powiedział, że pęcherzyk jest pęknięty. Czyli chyba by się zgadzało.

A co do snów, to dziś miałam straszny :/ Oglądałyście horror Klątwa? Na samym początku filmu koleś wychodzi na balkon i z niego wypada na chodnik... I właśnie śniło mi się, że wyglądam przez okno (jeszcze w starym miejscu co rodzice mieszkali) i widzę jak z drugiego bloku właśnie tak samo jakiś siwy Pan wypada :/ Ale to było z 3 piętra, i jeszcze na dole się ruszał ze krwi :/

A drugi sen dziś to, że znalazłam pięknego kotka (nienawidzę kotów!) i oczywiście wzięłam go do rodziców i każdy nam zazdrościł, bo on był taki fajny, że z nim normalnie rozmawialiśmy :-)

Ostatnia edycja:
Witam i ja:)
melduję, że u mnie wszystko OK;) aczkolwiek mogłabym spać całymi dniami, mdłości jakiś strasznych nie mam tylko czasem mnie przymuli, najgorzej rano:) ale ogólnie czuję sie dobrze, czasem tylko jak wstanę lub przejdę kawałek to mnie mocno kuje w okolicach jajników, troche mnie to niepokoi, ale musze jeszcze 8 dni wytrzymać do wizyty u lekarza.
Moniqaa - Wszytskiego naj:),
czekam na kolejne Wasze testowania, bo coś dawno dwóch kresek nie było.

Aniołek ja też mam czasie kłucia w okolicy jajników. Wczoraj się wystraszyłam, bo wstałam tak nagle i tak mnie zabolało własnie przy jajniku, że aż usiadłam. Wystraszyłam się trochę ale chyba nic się złego nie dzieje. Może to te więzadła.
Smerfna przyjmujeszjakiś suplement z kwasem foliowym? Sprawdź czy tam nie ma wit D3, żebys nie brała za dużo. Ja mam duzy niedobór, więc mam końską dawkę.

Ahaaa i wczoraj mi przyszły te testy (dzięki Moniqaa za tego linka! ;-)) i zrobiłam test ovu i druga kreska jest, ale bladzioch. Jeszcze wczoraj mówiłam mojemu J, że chciałabym tego bladziocha zobaczyć na teście ciążowym :-p Nawet już się nie kochaliśmy od niedzieli, bo nie mam ochoty przez ten mój brzuch :-(

reklama
Smerfna przyjmujeszjakiś suplement z kwasem foliowym? Sprawdź czy tam nie ma wit D3, żebys nie brała za dużo. Ja mam duzy niedobór, więc mam końską dawkę.

Biorę Femibion Natal 1 i tam nie ma wit. D3, więc wydaje mi się iż mogę aplikować 1 tabletkę dziennie. Co o tym myślisz???? Nadmiar chyba nie zaszkodzi, a brak tej witaminy może większe spustoszenie spowodować.

Do góry