reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

Cześć Dziewczyny!
Ja dzisiaj wróciłam z długiego weekendu z mężem. Pogoda była cudowna. Słoneczko i niebieskie niebo codziennie:-). Ale niestety dzisiaj rano, przed wylotem do domu zjawiła się @... Temp. spadła na 36.3 i zalało mnie porządnie. Więc kolejny cykl przede mną. Od dziś biorę niepokalanek raz dziennie i za tydzień gdy wybiorę się do Polski idę do swojej lekarki, robię badania itd...

reklama
Żabucha super, że wyjazd się udał. Szkoda, że ta @ tylko przylazła, ale zaczął się nowy cykl i nowe staranka :tak:

Ja się cały dzień obijałam... Dziwnie tak nie iść w poniedziałek do pracy :-D
Tak więc na spokojnie stałam się rok starsza, bez nerwów w pracy :-D

.... hmmm .... tak poza tym - to co tutaj dzisiaj taka cisza?

02.04.2013 - Smerfna85 - wynik pozytywny :) hcg: 8.04 = 640
04.04.2013 - Agata1983 - hcg = 296

04.04.2013 - Australijka - @ (w kolejnym cyklu na pewno się uda)
05.04.2013 - Kasiol - @ (w kolejnym cyklu na pewno się uda)

05.04.2013 - Kaśkasiunia (hcg -; w kolejnym cyklu na pewno się uda)
07.04.2013 - Patu$ka - @ (w kolejnym cyklu na pewno się uda)
10.04.2013 - Aka85 - są dwie kreski :)
10.04.2013 - AniołekBB - są dwie kreski :)
12.04.2013 - Marce_la - wynik pozytywny :) hcg 11.04 = 1 24.3

13.04.2013 - Katherinne (09.04 hcg <0,1 mlU/ml, czekamy na @)
13.04.2013 - Patanka - jest bladzioch, hcg 12.04 = 20
14.04.2013 - Ananaska
(09.04 jest bladzioch)
15.04.2013 - Moniqaa
- @ (w kolejnym cyklu na pewno się uda)
15.04.2013 - Nuuuśka
- @ (w kolejnym cyklu na pewno się uda)
16.04.2013 - Zabucha - @ (w kolejnym cyklu na pewno się uda)
21.04.2013 - Agaawa
25.04.2013 - Tygryseczek
28.04.2013 - Ailatan1987

Heloł!

Ja jestem:)) Zabucha, szkoda, ze @ przyszła, zła kobieta Ci ona:)) ale za to piękne majowe dZiecie będziesz miała:))

Ailatan, wracaj szybko do zdrôwka, nią daj sie chorobsku. Trzymam za Ciebie kciuki, żeby wszystko było ok.

Moniquaa Kochana! Sto lat, sto lat, ńiech żyje nam! Spełnienia wszystkich marzeń w tym tego najważniejszego, czyli II w maju.

Nie wkleilo mi kwiatki, tak jak chciałam, ale przesylam Ci kwiaty i buziaki:)))

a u mnie po staremu. Juz sie nastawiam, ze nic z tego, bo ne mam żadnych objawów. Choć musze powiedzieć, ze dziś mam bol jak przed okresem, a nigdy tak nie miałam. Ae juz nie chce sie nastawiac, bo potem zbyt mocno przeżywam. Temperaturka nie poszybowala jakoś mocno w górę niestety. Jakbym zauważyła wiecej objawów, ze nadzieja by wzrosła, to w piątek ide zrobić badańia ostatnich hormonów, więc od razu bym bete zrobiła, a jak nie to spokojnie czekam do 21- ego, a potem do 24-tego, bo pewnie cykl sie wydluzy jak zwykle do 30 dni.
poza tym wiosnę zaczęłam, byłam rano u fryzjera i obcielam wlosy z długich takich za łopatki, do takich do ramion. Maja mnie odmłodzic:)) na razie sie przyzwyczajam. I wyjelam nowa torebkę z pomarańczowej z czarnym skory, do tego kupiłam w lutym pomarańczowe butiki szpilki, mam zarowiasto pomarańczowy szalik. No wiosna idzie, a co?

cześć Dziewczyny!
Ja wczoraj odebrałam betę - 578, nie jest za duża na 4tc+3 ale nie pozostaje mi nic innego jak czekać do 25.04 na wizytę.

katherinne co do wit D3, to najlepiej wystawiac się na słoneczko, ale po tylu mrocznych i zimowych dniach ciężko o jej prawidłowy poziom. Co do jedzenia, to występuje głównie w rybach, ale trzebaby było zjeść ich chyba z tonę, więc pozostają suplementy. W niektórych zestawach jest wit D3.
żabucha fajnie, że wyjazd się udał, szkoda tylko, że przylazła @. Ale taki wyjazd dobrze robi przed starankami :) ja mies temu też wyjechałam z mężem na weekend, nabrałam dystansu, mimo, że wtedy przyszła @ to teraz się udało :) więc u Ciebie też będzie dobrze :)
Monia spóźnione ale z całego serca STO LAT!!!!!!! Ogromniastych dwóch tłustych kresek na teście!!! :*
Agaawa jeszcze nic nie jest przesądzone - @ nie ma, a kolorki takie optymistyczne, że musi być tylko dobrze :)

Moniqaa - Wszystkiego najlepszego! Żebyś zobaczyła 2 kreseczki już niebawem ;)

A wczoraj jak pisałam Wam, że zaraz jedziemy do szpitala. To pojechaliśmy i zostawili mnie :/ Jeszcze dodatkowe badania porobili, krew pobrali jeszcze raz i już tych leukocytów miałam 7, a norma jest do 10. (bo przedwczoraj miałam 14!) Powiedzieli, że przy owulacji może tak być, że ich jest więcej. W każdym razie spędziłam noc w szpitalu pod kroplówkami. Sami nie wiedzą co mi jest. Wyrostek to bolałby mnie coraz gorzej, a mnie w nocy i wczoraj od 5 rano nie bolało. A teraz przed chwilą wyszłam. Rano dali mi śniadanie - kaszę manną :-) Nawet nie dotknęłam, nienawidzę od urodzenia jak mi ją rodzice wciskali to do tej pory mam traumę :szok: Od przedwczoraj nic nie jadłam! Brzuch mnie teraz boli z głodu :D Ale idę sobie zrobić kanapeczki z szyneczką i żółtym serem :) Bo narazie nie kazali mi nic ciężkiego jeść. Zwolnienie mam do końca tygodnia.

Dziś rano miałam 36,7 temperatury. Ovufriend nie wykazał mi owulacji, a pęknięty pęcherzyk na USG miałam już w niedzielę! Ja też na następny miesiąc się szykuje ze staraniami, bo teraz to i tak nic nie wyjdzie już :(

Cześć

Ja też chora, ledwo żyję bo w dodatku dostałam dzisiaj @.
Teściowa przyjechała mnie doglądać,gotuje mi obiadki a ja je wmuszam w siebie,żeby jej nie robić przykrości bo kobiecina się stara.To znaczy wmuszam bo nie mam apetytu,teściowa dobrze gotuje tylko gardło mnie boli i w ogóle.

Marce_la -tutaj tez gratuluję,nudnej ciąży Ci życzę.Trzymam kciuki za sukces.

Patanka -gratulacje.

Moniqa -wszystkiego najlepszego,spełnienia wszystkich marzeń i szybko II.

Ailatan -zdrówka.

U mnie @ przyszła nieco wcześniej to jeszcze się załapię ze staraniami na koniec kwietnia. Ale tutaj sobie zostanę na marcowych staraczkach.

Fuma zostań z nami :) U nas jest wesoło i dobre fluidy tutaj są :) Poza tym większość z nas nigdzie się stąd nie wybiera, bo strasznie nam tu dobrze :)

Moniqa sto lat sto lat:-) spoznione ale szczere.....

Cos cicho sie zrobilo na marcowkach.

A ja mam od 2 dni wielki brzuch, normalnie wygladam na 5 miesiac i mnie boli. Ide do lekarki 24 kwietnia moze zobacze co jest grane.

Aka, Aniolek, Marcela a jak wasze samopoczucie?

Ailatan, Fuma zdrowiejcie szybciutko:-)

reklama
Dziękuje Kobietki za życzenia :-)

Ailatan, Fuma dużo zdrówka. Nie wolno chorować :-p
Ja jeszcze jutro mam L4, więc planuję odwiedzić jeszcze jednego lekarza... Mam nadzieję, że mnie tylko przyjmą, już widzę oczyma wyobraźni te kolejki w rejestracji :baffled: No ale chcę mieć to z głowy, niech obejrzy jakiś onkolog te węzły, bo się tylko nimi stresuję... O ile mnie nie spławią, o niestety oni tak lubią :baffled:

Dziwi mnie to, że nie muszę nadrabiać z czytaniem... ale to pewnie przez pogodę. Jest tak ładnie, że szkoda w domu siedzieć...

Do góry