reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

[
Karola, po tabletkach zawsze organizm musi dojść do siebie. Pewnie masz owulacje, tylko Tobie się wydaję, że nie albo, ze rzadko sa. Ja tez tak myślałam, dopiero usg pokazało, że są. A moje cykle nieregularne i to nieraz bardzo. Pewnie po dzieciach nam się trochę wyregulują.

Nie mam owulacji bo chodzę na usg więc mam pewność. Owulacja była w poprzednim cyklu na 99% ale wtedy akurat nie byłam na usg i jest ten 1% niepewności, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na owulkę, (testy, śluz, skok temperatury i @ ok 14 dni po owulce).

reklama
Marcela! Kochana! Gratulacje! Ale sie cieszę!

to i ja może sie powinnam pozytywnie nastawic , ze zawsze jakieś szanse sa, co? Skoro ten kwiecień taki szczęśliwy:)) no to dalej która jeszcze:))

JUPIIIIII Marcela Moje gratulacje.... bólami jak na @ się nie przejmuj, mnie dzisiaj tak podbrzusze i jajniki dały poalić że non stop latam do wc czy aby na pewno @ nie przyszła, ale tam tylko dużo dziwnego białego sluzu, dla upewnienia się zrobiła test po pracy no i dzisiejsza krecha już cieszy oko :)
Zobacz załącznik 551639

doszłam też do wniosku, że na bede jutro nie ide, jak ma być dzidzia zdrowa i dobrze umiejscowiona to niech tak bedzie a beta przecież i tak nic nie zmienia a ciaża moim zdaniem ewidentnie jest, dzwonie jutro rano umówić się na koniec kwietnia do lekarza:)

Dalej w to nie wierze.... Trzymam za reszte dziewczyn mocno kciuki
Miłego popołudnia.

AniołekBB. Mogę Ci podać rękę. Jak wracałam z pracy, to takie kłucia jajników miałam w aucie-raz lewy raz prawy, a potem ból typowy na @. Przerwa i znowu. Jak wróciłam do domu, sprawdzałam majtki, czy aby @ nie ma. Ale się bałam. Uf!!!! Bo czułam jakby wilgoć-ale to tylko śluz. Ja dużo białego śluzu nie mam, ale trochę go jest. Też mam taką kreskę na taniochu( jak go nazywam:-)), tylko ja wczoraj robiłam,. Koleżanka z tego forum BB mówiła, że one już bardziej nie ściemnieją, więc ok jest:-)
Też uważam, ze na betę po co? Jest teścior pozytywny, i to nie jeden:-). Jak ciążą zdrowa to się ładnie utrzyma i beta nie ma tu znaczenia. Ja chyba nienormalna jestem, bo swoje testy, wszystkie 9 schowałam do pudełeczka na pamiątkę:tak:.
jutro ostatni raz testuję.
Marcela, jeszcze poczekaj, za parę maksymalnie dni jak zaczną się mdłości to dopiero jazda będzie. Ja mam wrażliwy żołądek i już je mam, na zmianę z głodem. No, ale brzuch to boli, jutro się dowiem u tej lekarki czy to w porządku i dam Wam znać. O co jeszcze można ginekolog spytać w początkach? Muszę sobie na kartce zapisać, bo pewnie stres mnie zeżre
Agaawa, ja miałam podobnie jak Ty, dowiedziałam się, ze jest owulacja,były działania i efekt jest. Tak więc tylko czekać te 2 tygodnie, pewnie będą dwie krechy:):):)!!!!!!!!!

Aka- Ja też jutro testuje ostatni raz z tym że już nie będe robiła tego testu Pepino tylko mam jeszcze Pink test płytkowy, i też mam zamiar schować wszystkie na pamiątke, a potem będe tam wrzucać zdjęcia z USG itp :)

marce_la GRATULUJĘ superancko!!!! Boże jak się cieszę że tu takie dobre fluidy na tym wątku mamy. Już niedługo kolejne dziewczyny więc się szykujcie :tak:

Ja jestem po wizycie. I już melduję wszystko ok, pęcherzyk jest, małe - tyci tyci "ktoś" w środku też :tak: Zmienił mi lekarz duphaston na luteinę podjęzykową i kazał przyjść za 5-6 tygodni, gdyż stwierdził że lepiej by w moim niepewnym czasie tj. 5-7 tydzień (wówczas poroniłam) nikt dośrodkowo nie ingerował bo to może zaszkodzić. Nom i mamy zakaz sex-u do kolejnej wizyty, z czego mężuś zadowolony nie jest. Ale dla naszego Smerfika oczywiście zrobimy wszystko.

Dziekuję za trzymanie kciukasków - pomogły !!! :tak:

Dziewczyny przesuńcie mój termin testowania na 16.04 (wtorek).
Będę nieobecna przez kilka dni ale będę was podczytywać we Włoszech. Doczekałam się po 13 latach wyjazdu na Naszą Rocznicę:-)
Ściskam Was kochane.
Do usłyszenia w poniedziałek wieczorkiem

Żabucha, w takim razie udanego wyjazdu :tak: Zazdroszczę, może na 13 rocznice też się doczekam, albo sama wykupię :-D

Aniołek ja też chcę takie testy... No nic, na razie mam inne :sad: Ale jak nie w tym cyklu to na pewno w następnym (będę optymistką) :happy2:

Patanka jakbyś jutro testowała to trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Oczywiście trzymam też kciuki za wszystkie testujące &&&&&&&&&&&&&&&

Miłych snów Kobietki :biggrin2:

02.04.2013 - Smerfna85 - wynik pozytywny :) hcg: 8.04 = 640
04.04.2013 - Agata1983 - hcg = 296
04.04.2013 - Australijka - @ (w kolejnym cyklu na pewno się uda)
05.04.2013 - Kasiol - @ (
w kolejnym cyklu na pewno się uda)
05.04.2013 - Kaśkasiunia (hcg -;
07.04.2013 - Patu$ka
- @ (
10.04.2013 - Aka85
- są dwie kreski :)
10.04.2013 - AniołekBB - są dwie kreski :)
12.04.2013 - Marce_la - wynik pozytywny :) hcg 11.04 = 1 24.3

13.04.2013 - Katherinne (09.04 hcg <0,1 mlU/ml, czekamy na @)
13.04.2013 - Patanka
14.04.2013 - Ananaska
(09.04 jest bladzioch)
15.04.2013 - Moniqaa
(10.04. - sikaniec negatywny, czułość 10)
15.04.2013 - Nuuuśka
16.04.2013 - Zabucha
21.04.2013 - Agaawa
25.04.2013 - Tygryseczek
28.04.2013 - Ailatan1987

reklama
Dziewczyny, baaaaaardzo Wam wszystkim dziękuje, za wsparcie i wiarę, bo mi już tego zabrakło. Przepraszam, ze tak smecilam ;) z wrażenia chyba dostałam gorączki.
Endo zwiększył mi leki na tarczyce i dał wit D3 (bo mam niedobór) gin kazał mi przyjść za dwa tyg na wizytę i usg. W sobotęam powtórzyć bete, ale chyba w pon tez sobie zrobię.
Najgorsze jest to, ze boje sie cieszyć. W duchu umieram ze szczęścia ale ciagle tak bardzo sie boimy z M. Staram sie o tym nie myśleć i postanowiłam, ze będę zaliczać kolejne etapy. Pierwszy był dzisiaj ;) - udało sie ;) - drugi w sobotę, sprawdzimy wynik, kolejny 25.04 wizyta i usg.
Udany mamy ten kwiecień :) dobrej nocki kochane!

Do góry