reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

Witam.
Ale zescie sie rozpisaly

Marcela ja tez mam Hashimoto. Biore euthyrox. Mi gin powiedziala ze w ciazy TSH powino byc ponizej 1,8. Ja mialam 3,5.Ostatnio po zwiekszeniu dawki na 75 euthyroxu spadlo mi na 1,5. A przeciwciala Anty TPO mialam 100 razy ponad norme wtedy gdy TSH bylo w normie. Choroby tarczycy sa niebezpieczne dla ciazy i jak w ciazy nie zazywa sie lekow to dochodzi do poronienia.

Ginekolodzy zlecaja badanie TSH wszystkim ciezarnym a jak jest w normie to juz nic sie nie robi. A tu sie moze okazac ze i tak jest Hashimoto. Dziwne to jest niestety. Endo zlecaja Anty TPO

Ja testuje 13 kwietnia. Dowiedzialam sie w pracy ze od 15 do 19 mam kontrole w pracy i starsznie sie jej boje (rozliczam projekty unijne):/ I juz nie wiem o czym mam myslec czy o staraniach i testowaniu czy o pracy. A jak bedzie cos zle i mnie wyrzuca:-(

reklama
Patu$ka, nie wariatka, tylko pozytywnie zakręcona kobieta z naturą eksperymentatora-odkrywcy ;)

Kaśkasiunia, czekamy na wieści w takim razie. A siknąć sobie na teścik dzisiaj nie dasz rady? Wiem, wiem, że niby się robi z porannego moczu, ale.. cóż, ja mam takie doświadczenie, że mi na 4 dni przed planowanym @ wylazł z wieczornej porcji ;)

Pewnie dałabym radę, ale musiałabym wybrać się do apteki, a taka pogoda wcale nie zachęca - szczególnie po 10h pracy ;) Pójdę jutro na betę, ale coś mi się wydaje że nic z tego nie będzie - dostałam jakiegoś takiego brązowego plamienia - pewnie zapowiedź @ ... :(

Agata - baaardzo serdecznie gratuluję, ściskam i trzymam kciuki, żeby do końca było dobrze!

Ostatnia edycja:
Czołem!

ja juz po badaniu HSG. Luuuuuuzik....

więc najpierw wywiad i krótkie badanie USG przez lekarza. Powiedział mi ze owulki na pewno nie było, ale w prawym jajniki jest kilka jajeczko, tyle ze sa małe i jak na 12 dc to nie ma jednego dominującego pecherzyka i może być cykl bezowulacyjny. No ale ja jestem dobrej myśli, bo jak te jaja dorosna, to w maju bedzie strzał aż miło!

potem tabletkach rozkurczowa, ja wzięłam 2 paracetamole zapobiegawczo, i czekanie aż wszystkie dziewczyny bedą przebadane. Było ze 12 osób. Potem parami na oddział do zabiegowego na rtg. Tam sie siada, podkurcza kolana i dokto zakłada cewnik. Właściwie tylko zakładanie tego cewnika czułam. Nawet żartowałem sobie z pielęgniarka, ze nie wiem czy jestem dostatecznie rozluzniona:)) bo ja zawsze dużo gadam, a jak sie zdenerwuje to właśnie jeszcze wiecej:)) potem sie trzeba podsunac rekami na stole do rtg, chwila wstrzykiwania kontrastu i juz. U mnie wszystko pięknie drożne. Tego wstrzykiwana kontrastu to nawet nie czułam. Jak mi powiedzieli ze juz to sie zdziwilam:)) teraz mam lekkie plamienie na podpasce. I po bólu, a jaka radość, ha!

takze dzieczyny z Wrocławia, nic sie nie bójcie i tylko do doktora Wojciechowskiego:))

Miałam nie kupować czulszych sikańców, bo sobie powtarzam, że testować będę 15.04 - jednak nie wytrzymałam i kopiłam najczulszy, czyli 10 :tak: Niby na teście napisane jest, że można testować 2dni po zapłodnieniu, 7 dni przed @ i znając siebie to tak zrobię :wściekła/y:

Agata - gratuluję :-D ale się cieszę, że kolejna z nas ma już swoją fasolkę :tak: Mam nadzieję, że dalej będzie tak samo :tak:

02.04.2013 - Anna2101 - są dwie kreseczki! :)
02.04.2013 - Smerfna85 -
wynik pozytywny :)
04.04.2013 - Agata1983 - hcg 296 :)
04.04.2013 - Australijka - @

05.04.2013 - Kasiol
0
5.04.2013 -
Kaśkasiunia
(hcg)
07.04.2013 - Patu$ka
08.04.2013
- Nuuuśka
09-10.04.13 - Aka85
10.04.2013 - AniołekBB
12.04.2013 - Marce_la
13.04.2013 - Katherinne
13.04.2013 - Patanka
14.04.2013 - Ananaska
14.04.2013 - Zabucha
15.04.2013 -
Costa
15.04.2013 - Moniqaa
21.04.2013 - Agaawa
25.04.2013 - Tygryseczek
28.04.2013 -
Ailatan1987

reklama
Agata gratulacje!

Agaawa super ze wszystko sprawnie i drozne :tak:

ja 4 gpodziny robilam sobie paznokcie zelowe :-D mam w domu wszystko to usiadlam i zrobilam i nawet mi wyszly hehe....

A ja nie wiem czy znowu cos zjadlam czy co bo strasznie mnie mdli.... gazy tez mam straszne :sorry:

Do góry