reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

ohhh ja wolalam czekac na owu niz na testowanie :-D

Anna - mnie codziennie od owu bolalo podbrzusze jak na @ i taka ciezkosc...
teraz zreszta tez daje sie we znaki:baffled:

reklama
Podobno normalne takie bole sa bo organizm jeszcze nie przestawiony na ciaze....

Ja wole czekac na testowanie...jak nie wiem kiedy owu jest to nie wiek kiedy s ie sexic :-D a testowanie to mam wyznaczone na dany dzien

I ciąże przechodzilam doslownie bezobjawowo .brzuch nie bolal ani nic.
tiluchna- no tak mi ciąży,dziwne uczucie..nawet @ nie mam takich bolesnych...nigdy nie narzekałam zbytnio na ból brzucha w środku cyklu i podczas @.dlatego jest to dla mnie takie dziwne

Dziewczyny, zrobiłam test ovu. W sumie wcześnie bo dziś dopiero 6dc ale wyszły dwie kreski (jedna bardzo blada) i teraz się zastanawiam co to znaczy. Niby na teście słaba kreska oznacza - negatywny wynik, ale już sama nie wiem ... :baffled:
Wy macie większe doświadczenie, więc podpytam czy to oznacza, że ovu będzie niedługo czy po prostu wyszło coś nie tak...

to znaczy ze masz w organizmie poziom lh wykrywalny przez test. gdy kreska jest blada test jest negatywny. rob testy codziennie a kreska moze bedzie ciemniej. dwie jednakowe lub testowa ciemniejsza od kontrolnej oznaczaja wyrzut lh czyli pecherzyk osiagnal odpowiednia wielkosc i moze peknac. pamietajmy ze pozytywny test nie jest potwierdzeniem pekniecia.
poczekaj na dwie kreski o takiej samej intensyqnoaci.
przepraszam za bledy ale pisze z telefonu :)

Costa sama zwątpiłam na te dwie kreski... No nic czekam na ciemną krechę, nie wieże jakoś w planowanie płci dziecka ale co tam zaryzykuję metodę na chłopca. Najwyżej będę miesiąc dłużej się starać ;)
A może te testy jakieś wadliwe... kusi mnie by jeszcze jeden zrobić. Tak wiem, że to głupie, ale i tak mnie kusi :tak:

Costa, a ilu dniowe masz cykle. Ja ostatni miałam 26, dziwnie mało. Zawsze mam 28...

Tiluchna, dziękuję za odpowiedź. I tak przy okazji jeszcze raz napisze jak się ciesze z Twoich dóch kreseczek, ale na tym ważniejszym teście :-) Super i spokojnej ciąży ;-)

Dziewczyny co tu się dzieje u moich rodziców :D Przyszła ciocia, znajoma rodziców z partnerem i jedzą piją i się przekrzykują ;) Juz jest tak głośno, że szok :D Ja pije 2 drinka lekkiego cin & cin ze spritem :) I bardzo dobrze, że moja mama pije, bo to rzadkość, a już drugie despe pije ;) Ciocia z mamy znajomą winko, a tata z partnerem znajomej Napoleona :) Jeszcze dużo żarcia i sałatek z moja ulubiona rukolą narobiłyśmy dziś po południu :) Szkoda, że mojego J nie ma :(
Nawet przed chwilą był temat ciąży i mówiłam o Was, że już macie II kreseczki :) Ale nie wypucowałam się, że i my się tak bardzo staramy :D Ale oczywiście mówili wszysycy, że najwyższy czas, bo niedługo skończę 26 lat :D

Moniqaa ja przed tabletkami mialam 30dniowe...na tabletkach 28-19 I wyszla druga blada kreska w 7dc a potem juz nic....

Ailatan no to impreza na calego :-D

Zmykam spac laseczki

reklama
Costa sama zwątpiłam na te dwie kreski... No nic czekam na ciemną krechę, nie wieże jakoś w planowanie płci dziecka ale co tam zaryzykuję metodę na chłopca. Najwyżej będę miesiąc dłużej się starać ;)
A może te testy jakieś wadliwe... kusi mnie by jeszcze jeden zrobić. Tak wiem, że to głupie, ale i tak mnie kusi :tak:

Costa, a ilu dniowe masz cykle. Ja ostatni miałam 26, dziwnie mało. Zawsze mam 28...

Tiluchna, dziękuję za odpowiedź. I tak przy okazji jeszcze raz napisze jak się ciesze z Twoich dóch kreseczek, ale na tym ważniejszym teście :-) Super i spokojnej ciąży ;-)

https://www.google.co.uk/search?q=t...d.php%3F1678-Testy-owulacyjne%2Fpage5;600;339

to jest link do dobrego przykladu:tak:
mozna by pomyslec ze juz od 10 dc sa pozytywne ale tak naprawde dopiero 15dc jest pozytyw

Do góry