reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Natka - nie mysl o porodzie i bólu. Po pierwsze to tak ekstremalna sytuacja, ze naprawde adrenalina dziala jak najlepszy znieczulacz. Druga sprawa, porod wcale nie musi masakrycznie boleć. Moja kolezanka, ktora na widok zwyklej igły mdlała, strasznie bała się ciąży i porodu. Ciąża przebiegla bez najmniejszych dolegliwosci, urodzila ekspresowo - ledwo zdazyla do szpitala dojechac. Tazke nie ma zasady. Do tego jest znieczulenie... Takze na spokojnie.

KAsiol - zatestuj ;) Mega potrzebujemy tu pozytywnych wieści ;)

reklama
Natka ja tez urodzilam mega szybko I tak jak paulinka pisze przy porodzie masz taka adrenaline ze bol jest naprawde do wytrzymania no I zawsze mozna wziasc znieczulenie.. ja dzis do m mowilam ze moj porod chociaz sie konczy bardzo milo bo widze maluszka na ktorego tak dlugo czekalam a m rodzi kamienia bez adrenaliny bez oczekiwania I radosci a bol musi przeYc okropny... powiedzialam mu ze kamyk wychowamy jak swoje I nie bedziemy jego owocu poporodowego zostawiac w samotnosco. Hehe
Powiem Ci ze ja sie balam strasznie porodu ale serio dla mnoe to jest piekny moment. Pamietaj jakby co zawsE mozna miec cc . Wiec o tym to Ty nie mysl.. a staran absolutnie nie przerywaj.

Dzięki dziewczynki :*
Ja nie wiem co mi ostatnio jest- ciągle siedzę i rozmyślam. Z jednej strony tak jak piszecie tak mówią praktycznie wszystkie moje znajome i koleżanki- że ból jest do zniesienia, a przecież i tak wynagradza to ujrzenie tego maluszka... No ale jednak ostatnio i tak dużo o tym wszystkim myślę- pewnie za dużo..

Tysia to że staranka były nie w dniu samej owu to jeszcze nic nie znaczy :-) trzymam kciuki żeby @ nie przyszła.

Kasiol i jak dziś tempka? Mam nadzieję że jednak zatestujesz :-)

Akuku rodzenie kamienia to faktycznie musi być ból.. Pamiętam jak mój brat to przechodził- masakra..

A u mnie dziś ku mojemu zaskoczeniu tempka w górę. Czyżby jednak to bylo krwawienie po hsg a teraz normalnie owu? Niby wieczorem bolal mnie jajnik że aż zwijałam się z bólu- jak rzadko kiedy- no ale sama nie wiem.. Może jednak zaburzenie hmm...

Lecę do pracy, miłego dnia :*

hej:)
dziś tempka w góre wiec odszperałam test i zrobiłam. Niestety negatywny:( Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie zapaliła lampki i prześwietliła testu:) Pod światło już nawet coś widziałam-ale w zeszłym miesiącu też właśnie pod światło krecha była -wiec to na pewno kontur miejsca gdzie krecha być powinna:(
no cóz czekam na @ -pewnie jutro będzie:(

Kasiol a jaki test robilas taki z allegro paskowy?? Moze kup plytkowy nawet 25 bo mi te odrazu wychodzily a na tych paskowych tak slabiutko... a I zobac jak ten test bedzie wygladal w normalnym swietle... ja nadal trzymam kciuki kochana...wiem jakie to emocje...

Agatko to był paskowy z allegro , poczekam do jutra jak tempka nie spadnie to kupie test. Już niby 15 dpo wiec cień cienia raczej nic nie znaczy, ale póki @ nie ma cień nadziei jest. Te same testy robiłam w zeszłym cyklu i tez cos tam było widać pod światło wiec się nie nastawiam.Jutro ostateczny dzień @:)

kasiol trzymam mocno kciuki i szczerze ? na prawde watpie w to zeby @ miala do Ciebie zawitac. Temperatura bardzo obiecujaco, w dodatku dzis pieknie zaczyna piac sie ku gorze wiec ja wierze ze bedzie dobrze. Kup kochana inny test i zobaczymy jutro. Trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :*

natka nie wygaduj mi tu glupot !!! Droga moja nie da sie powiedziec ze porod nie boli, bo boli, ale dzisiejsza medycyna funduje takie srodki znieczulajace wlacznie z tym ze na zyczenie wczesniej mozesz miec ustalona cesarka zamiast porodu SN. Ja Ole rodzilam 3,5h o 6 rano bylam w Szpitalu, a Ola przyszla na swiat o 9.30 :happy: Rodzilam ja bez zadnego znieczulenia, bo wtedy jeszcze ZZO nie funkcjonowalo na takim etapie jak dzis, a na kazde inne bylo juz za pozno, bo rozwarcie bylo duze. Nie mniej jednak nie znam piekniejszej chwili niz moment kiedy klada Ci Twoje dopiero co narodzone dziecko na piersi i wreszcie mozecie sie zobaczyc :tak: Kiedys powiedzialam do Ł. ze od tego momentu na pewno wzielo sie stwierdzenie 'milosc od pierwszego wejrzenia' :happy:

tysia trzymam kochana za Ciebie kciuki na kiedy masz termin @ ? Moze my w ogole Nasza liste odswiezymy, ktos wie gdzie ona sie zapodziala ?

Nuska 3, 5 godziny to krociutko.
Ja Alexa rodzilam 6 godzin od odejscia wod a Victorka godzine od memonetu kiedy mnie skurcze obidzily... ledwo do szpitala zdazylam...

reklama
A ja miałam cc i ani jednego bólu porodowego. Tylko potem ból pooperacyjny. No i w sumie cc odczuwam do dziś poprzez bół kręgosłupa, ciągnięcie blizny i ciężkie migreny:) Modlę się o drugi poród sn:) I mojego Ł też drugie cc przeraża bardzo:) Ale niektórzy cc nie odczuwają potem - tylko ja jak zwykle się załapałam:)

Do góry