reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Patuska, no ja nie wiem ale mam wrazenie ze owu juz mialam... Wczoraj sluz zgestnial zrobil sie metny, dzisiaj mialam znowu troche bialka...juz nie wiem miesza sie wszystko.
Ale co ma byc to bedzie, nie zalezy mi na tym teraz bo nie chce rodzic w grudniu, aczkolwiek nie zabezpieczamy sie rzecz jasna, ale jak nic nie wyjdzie to przynajmniej nie bedzie tragedii :-)

reklama
Bylam u pediatry, kazala się nie martwic, według Niej Ola ma może mieć albo Lamblie albo alergie. Poczekamy do poniedziałku,zobaczymy jak wyjdzie rentgen i będziemy myslec dalej :-(Ale zalamke mala i tak mam.
Zrobilam wlasnie test. I moim oczom zaczyna ukazywać się druga kreska. Oczywiście bledziutka ale już zarozowiona. Ale czy to możliwe,skoro gin twierdzila ze w tym miesiącu raczej owulacji nie będzie ? :dry: Sama nie wiem co o tym myslec.
Dziekuje Wam za wsparcie, jesteście Kochane.

Nuuska czekaj do poniedzialku, i nie zamratwiajs ei tak. A moze owu sie przesunela? U mnie dzis 14 dc tempka nadal ani drgnie. Watpie zeby byla owu,przy trzech pecherzykach??? Chyba ze jutro bedzie skok ale czy ja wiem. Niby jajnik mnie kluje ale to tylko cmienie. W zeszlym cyklu to ja mialm owulke ze hej ze wszystkimi objawami bolowymi a teraz cisza.

Mi sie coraz bardziej wydaje ze to przez te trzy pechole. Moze jakby byly dwa to by pekly. No nie wiem. Owu powinna byc,chyba ze cykl mi sie wydluza czy cos. Czy to przez wiesiolek ale odstawilam go w 11 dniu.

A my podjelismy decyzje ze sie staramy,co ma byc to i tak bedzie. szanse niby sie zwiekszyly,wrzucilam na luz i czekam. Do skoku a potem to juz tylko na termin spodziewanej @. I testu nie zrobie ani dnai wczesniej. Czyli czekam do 7 kwietnia. Moglo by cos z tego byc 3 mam urodziny wiec bylby piekny prezent.

Patuska ja mam 13 dc I owu powinna byc 14,ale sie wydluzylo I ostatnio mam 16 dc a pierwszy miesiac z castangusem mialam w 19dc.
A czemu odstawilas wiesiolek ?? Jego sie bierze do owulacji ja biore do pierwszego dnia skoku tzn. Jak skoczy to rano I wieczorem biore I na drugi dzien jak jest wysoko to juz nie biore, albo na trzecie nie biore. W zaleznosci czy bylam pewna ze owu byla.

Spokojnie owu bedzie na dniach :-) moze pecherzyk jeszcze troszke urosnie :-) postaraj sie nie myslec.

Kurcze,no odstwailam bo nie bylam pewna wykresu jak to teraz przy cyklach z owulka bedzie wygladac. Brzuch mnie boli cholera jasna! Wiesz byl spadek i myslalam ze skoczy tempka o te 0.2 a tu tylko 0.1. Moze mi sie wydluzy 1 faza no nie wiem. Mam nadzieje ze dzis bedzie owu a jutro skok. Najbardzije sie martwie zeby torbieli nie bylo bo to jednak 3 pecherzyki.

No co z dalam ciala z tym wiesiolkiem. Teraz to juz nie bede brac moze na dniach owu bedzie.

Nom tylko lekarz uprzedzil ze trojaczki rzadko sie zdarzaja po CLO predzej blizniaki. No al emoze byc tak ze tylko ten najwiekszy pecherzyk bedzie calkowicie zdolny do zaplodniena a reszta nie.

Mam takie mieszane uczucia ale czuje sie lepiej niz wczoraj.
No bo jesli jeden sie zaplodni to co z pozostalymi sie stanie?wchlona sie czy co?nie zapytalam go jakos taka bylam przerazona tym wszystkim. Coraz bardziej boli mnie podbrzusze. moze dzis pekna,mogly by...

A jak Wam mija weekend? U mnie siweci sloneczko ale jest nieziemski mroz. Swieta za pasem a ja w czarnej dooooooopie lekko mowiac. Nie mam zrobionych zakupow nie mam glowy,checi na lazenie po sklepach. Nie wiem co zrobic dobrego na te swieta...:-:)dry:

Patuska to na przyszlosc (mam nadzieje ze nie bedzie trzeba) to pamietaj ze wiesiolek odkladasz po skoku..nawet po 3 dniach mozesz.
Czyli masz spadek-bierzesz
Na drugi dzien wzrost o minimum 0,2 -bierzesz
Na trzecie dzien jak tempka dalej wysoko mozesz odlozyc ale jak nie jestes pewna to mozesz brac dalej :-) nie zaszkodzi :-)

Robisz testy owulacyjne ??
U mnie jest tak od 3 miesiecy ze mam test owu mam pozytywny a 2dni pozniej spadek lub tempka taka sama a na trzeci dzien po pozytywie mam skok :-)
Tak wiec jak dzis wyjdzie pozytyw to owu bedzie w 15 dc a jak jutro to 16 dc.

A jak z sluzem u Ciebie ?? Wiesiolek jest na poprawe sluzu wiec jak go masz to nie ma sie czym martwic. Zreszta sluzu nie musi byc duzo, wazne zeby byl sprzyjajacy dla plemniczkow, czyli rozciagliwy badz wodnisty :-)

A jesli chodzo o bole owulacyjne, to ja mialam straszny bol owulacyjny 23 grudnia a o ile sie nie myle owulacje mialam 25 grudnia... Ale bol byl okropny ze nie moglam ustac w kuchni :/:/
Od tamtej pory takich boli nie mam, czasem cos cmi...dzis mnie bolalo jak na @ ale nie mocno I nie dlugo.
tak wiec postaraj sie nie myslec co ma byc to bedzie, jak ma byc owu to bedzie :-)
A torbile sie zdarzaja jak nie dojdzie do owulacji, ale wiesz ile kobiet ma owu a skoku tempki nie ma ??
Wiec nie sugeruj sie tak bardzo :-)
Kiedy idziesz do gina ? Dowiesz sie czy pekly jak nie to lekarz napewno cos doradzi zobaczysz:-)
Ale nie mysl ze mozesz miec torbiel, bo nie ma sensu sie nakrecac :-) narazie nic na to nie wskazuje :-)

Patuska szczerze to ja zapomnialam o swietach tzn wiez ze niedluga beda ale kurcze tez nie mysle o zakupach hehehehe ;-)
Tak wiec bede miala co robic w tym tyg.

Postaram sie zrobic troche nadgodzin, I nie bede miala czasu na myslenie :-)

reklama
zamowilam testy ale jeszcze nie przyszly pewnie przyjda w poniedzialek,wiecie co wkurza mnie ta poczta polska. zamawialam w poniedzialek z mysla ze do piatku spokojnie przyjda i co i nie przyszly. Przyjda w poniedizalek po fakcie.
Teraz jade do niego prywatnie w czwartek bo powiedzial ze koniecznie musi zobaczyc te pecherzyki co sie z nimi podzialo. Bo dawno nie mial przypadku trzech pecholi po CLO o takich rozmairach.
W ostanim cyklu tez byly 3 ale jeden dominujacy 20 mmm i dwa po 12 mm wiec wiedzialmz e nie urosna bo nie zdaza. A w tym cyklu psikus. No wiesz co do sluzu to czesaciej wyglada na resztkinasienia ale kilak dni temu byl rozciagliwy,moze nie tak bardzo ale byl. przed wczoraj po stosunku wyplynela ze mnie z nasieniem oczywiscie taka galaretka przezroczysta to wiedzialam ze wiesiolek podzialal. No dzis jest tylko wodnisty sluz z domieszka zolnierzykow. Ale lejacy. Dziwi mnie wykres bo to pierwszy po stymulacji. We wczesniejszych bez owu nie bylo skoku tempka na podobnym niskim poziomie tylko przed @ bardzo spadala. Wiec bardzo nurtuje mnie ten wykres. Umiem je interpretowac ale u mnie owu nie bylo jeszcze.

Ale jajnik pobolewa wiec pewnie moze dzis pekna a jutro skok albo pojutrze. zobaczymy.

Do góry