reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

hej:)
natka jak dziś? mam nadzieje że wszystko ok;)
ale dziś leniwy dzień -niby pracuje ale jakoś tak bez natchnienia:) już nie mogę doczekać się końca lutego:) no i ten marzec żeby zleciał:) co do przecen i promocji jeszcze : 5 10 15 kusi cenami:) w wyprzedaży są tez wiosenne i letnie z zeszłego roku:) a tesco -bardzo lubie ubranka z tesco:) body są rewelacja:) ale chyba z ciuchami przystopuje-bo mam sporo po Staśku , pare nowych a jeszcze pewnie podostaje od ciotek-a po co tyle:) mysle tylko o nowym kocyku, smoczku , kilku kosmetykach i pampersach:) ostatnio przegapisłam promocje-a właściwie troche mnie oszukano-w smyku była promocja na pieluchy-zestaw 3x 80 pampersów 2 był za 85 zł-miałam już w koszyku tylko szukałam czegos za 15 zł zeby darmowa była przesyłka-i produkt mi wykupili-a sztuka wychodzila 0,35 zł czyli mega promocja:) zła byłam jak nie wiem co:/ ale teraz wiem że w necie taniej niż nawet w tesco na promocji-choć docelowo chce spróbować z dadą z biedronki, a pampersy na noce i wieczory-ciązkie życie menagera rodziny:)
:)

reklama
Kasiol dzięki, że pytasz. U mnie dziś już dobrze, ból zniknął także uspokoiłam się :-) poza tym chyba magnez faktycznie zaczyna mi pomagać bo bóle w szyjce zdecydowanie rzadziej się pojawiają:-) jestem dobrej myśli:tak:
No to faktycznie jak masz już tyle ciuszków to nie warto kupować bo i tak nie zdążycie tego wszystkiego wykorzystać bo mały wyrośnie:tak: jak wypróbujecie dadę to ja chętnie się dowiem czy warto bo cena rzeczywiście kusząca w porównaniu z pampersami:-)

Hej

U nas dalej slabo.. ale zyc bedziem
Dzwonili dzis ze szpitala za 8 dni mam usg ;)

Natka pytalas czy jednak bede pytac o plec .. tak ! Zdecydowanie tak ;) nie chce cala ciaze sie nastawiac na dziewczynke po czym dowiedziec sie ze chlopiec.. jak sie dowiem na usg ze dziewczynkavto super bede sie cieszyc a jak ze chlopiec to tez bede sie cieszyc i przestane sie nastawiac na dziewczynek.

Ci do pampkow to podobno dada dobre ale kazdy musi sprawdzuc na swoim dzieciu ;) tak samo pampers dada jakbi kazde inne moga uczulac.

Kasiol oj wiem jak trudno sieboprzec by ciuszkoq nie kupic hhehe. Mnje tez to ominie bo wszystko mam praktycznie.

Akuku to już odliczanie do usg:-) teraz to już przeleci ani się obejrzysz:tak: zdrowiejcie wreszcie! Nie dajcie się choróbskom:-)
Ciekawe czy na usg już Ci powiedzą płeć, wszystko zależy jak dzidziuś się ułoży:-) no i czy będą chcieli ryzykować bo w 12-13tyg to w sumie tak pół na pół z tego co słyszałam:-) Widzę że jednak nastawiasz się na dziewuszkę hehe ;-) oj życzę by Wam się udało:tak::tak:

Natka to chyba silniejsze ode mnie ! Nie moge sie nie nastawiac kiedy marze o czyms od zawsze... wiadomo ze wiem ze moze sie nie udac i moze byc chlopiec i bede gobkochac tak samo..ale jednak mysle swoje a serce swoje ..
Co do plci pewnie mi nie powiedza bo to uk i tu nie mowia..ale pojde prywatnie ok 16 tc a najpozniek w 20 na polowkowym mi powiedza ...no chyba ze bedzie cos nie tak to szybciej usg..

Jednak pójdziesz prywatnie akuku :-) na pewno wszystko będzie dobrze, więc wcześniejszego usg pewnie się nie uda, żeby nie płacić... ale ten czas leci, już Ci idzie 12tc... szok:szok: a jak tam detektor się sprawuje? Często korzystasz?:-)

Natka od kilku dni dziec sie ze mna w kotka i myszke bawi ci znajde to ucieka.. albo wogle znalezc nie moge..
Dzis znalazlam ale slychac bylo jak z oddali..gdzies do kregoslupa sie przytula hehe ;)

Zaraz znowu bede szukac ;)

A jak u Ciebie z szukaniem ? Pewnie codziennie co ?

Akuku u mnie ostatnio to samo, co znajdę to po 3-5sek ucieka i muszę szukać dalej:-) mały uparciuch. Ja nie codziennie słucham, raczej co 2-3 dni. Teraz najchętniej słuchałabym codziennie, zwłaszcza jak mi się pojawiają te bóle (wczoraj wieczorem znów były, ale teraz dla odmiany baaardzo nisko, wręcz gdzieś w okolicy pachwiny), ale staram się nie wariować;-) także ograniczam się na razie ze słuchani choć łatwe to nie jest hehe ;-)
za to dziś miałam generalnie okropny sen, śniło mi się, że krwawiłam. Masakra, niedługo będę bała się zasnąć takie pierdoły mi się śnią ostatnimi czasy... :/

Edit: dziś chyba specjalnie na uspokojenie dzidziolek dał mi w spokoju serduszka posłuchać a nie uciekał jak zwykle:-)

Ostatnia edycja:
Hej mylam z Miskiem u lekarza..dostal antybiotyk..
Ja mam wirusa i na to nic nie daja.. musze sie meczyc az minie albo zmieni sie w zapalenie jak u emiska.
A jeszcze tort na jutro.. i brak snu :/

reklama
Matko akuku kolejne antybiotyki...biedny mały:-( a już choć trochę mu lepiej? Ty też uważaj na siebie bo choróbsko teraz niewskazane. Oby Ci przeszło a nie przerodziło się w nic poważniejszego.
My dziś odebraliśmy wyniki testu pappa i wyszło bardzo małe ryzyko wad u dzidzi także wszystko jest super.. ufff :-) czyli potwierdziło się to co gin mówił po usg prenatalnym :-) a licząc wg pomiarów z ostatniego usg to dziś zaczyny 15tc:tak:

Do góry