reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

akuku
no właśnie z moim dziecięciem nie ma jak nastawić budzika na jedną pore. on się budzi jak chce, raz śpi całą noc, raz się budzi o 3 i o 6 te raz o 5 tej raz o 4 tej masakra jakaś, kiedyś nie miałamz nim takiego problemu podarł się od 2giej do 3 ciej i spał do 8-9 tej. a teraz mu się coś poprzestawiało. a jak do męża mówie weź wstań dzisiaj do niego bo chce tempke zmierzyć to się wkurza i drze do mnie daj se spokój z tym ty nie wiesz co to spontan ?? no ale w sumie może i nie wiem tylko jakby on był mną i by miał problemy z płodnością to ciekawe czy też by tak nie przezywał a tym czasem on się nie be∂zie badał i tyle bo z nim jak zwykle jest wszystko ok. kurde się wkurzyłam...

zastanawiam się czy jutro nie iść do gina, 100 zł za wizyte ale przynajmniej będe wiedziała czy owu się szykuje czy nie. z drugiej strony jak on mnie zobaczy to mnie zabije... kurde ja nie wiem on bedzie zadowolony bo kase zarobi, ja bo będe wiedziała na czym stoje a on i tak mi kaze przyjść jak w ciąży już będe... poradźcie coś bo jeszcze mam chwile żeby sie umówić na wizyte do niego... ehh do bani

reklama

Miissis
tutaj masz linka do info jak mierzyc tempke jak w nocy trzeba wstawac do maluszka- W jaki sposób mierzyć temperaturę, jeśli w nocy muszę wstawać do małego dziecka?

A co do ginka- to jesli pojdziesz na wizyte to on ci powie jakiej wielkosci ejst jajunio, jakiej grubosci endometruim- i moze na tej podstawie wyznaczyc maksymalnie przyblizony czas owulki- moze warto zobaczyc- a co do obserwaci temepraturowej- ja jestem pierwsyz miesiac w trakcie- mowilam sobie ze tego nie zrobie ze to nie dla mnie- ale w sumie nawet mi sie podoba- bo widze jak praucje moj organizm i co sie tam dzieje :)

Miciur-ka - 12.11.2012-10.12.2012 POZYTYWNE II -Cykl 16 – Teremin porodu 19.08.2013
Domi - 06.11.2012-04.12.2012 POZYTYWNE II-cykl 1- Termin porodu 13.08.2013
Kasoku -
20.12.12 - 5.02.2013- 9 cykl
Akuku- 07.01.2013 - 07.02.2013
-14 cykl albo dalej
Smerfik- 28.12.2012 - 10.02.13-
cykl 0 (zaczynam za miesiac)
Missiiss-
13.01.2013- 14.02.2013
- 4 cykl
Die_perle-
10.01.2013 - 14.02.2013
-7 cykl
Limonka27 21.01.2013-16.02.2013
- cykl 4
Emalia82-
21.01.2013 - 17.02.2013-Cykl 9
Kamilka87- 28.01.13- 27.02.13-
Cykl 4
Anabelka-
29.01.2013- ___________2013 2 cykl

Ostatnia edycja:
die
ja zawsze mierzyłam tempke i w pierwszej ciąży i w tych czasach teraz. i też to lubie i wiem jakie są zasady dlatego mnie trafia i jak wstaje to nawet już później nie mierze tej tempki bo po co codziennie mieć zaburzoną. ale poczytam ten artukuł bo aż ciekawa jestem co tam piszą. dzisiaj mąż śpi od strony jaśka bo się tak co noc zmieniamy. cholewcia bolą mnie te pachwiny więc może nie pójde do ina tylko zobacze jak te kilka dni będzie, szkoda ze nie moge sobie kupić usg to bym co tydzien na nim wisiała :-p zobacze jak nie skoczy mi tempka albo jak testy nie pokażą mi plusa ze owu to pójde może we wtorek do gina zobaczyć co się dzieje.

przeczytałam ten artukuł... szczerze spodziewałam się czegoś bardziej pomocniejszego bo to to wiem że w sumie powinnam te minimum 3 godzinki spać, i zawsze mierzyłam tempke rano dość wcześnie i pozniej szłam jeszcze spać bo w tym problemu nie ma. W sumie czego mogłam się spodziewać. jeszcze jest drugi problem, jak o 3 czy 4 dziecko ci płacze to musisz od razu wstać a nie zmierzyć te 6 minut czy więcej tempke i dopiero do niego wstać. bo przecież tempke powinno się mierzyć od razu po przebudzeniu bez wstawania z łóżka.

dobra zabieram dupke w troki i jade do rodziców z młodym. mam nadzieje że ten mój ból pachwin nie wydobywa się z mojej psychiki tylko jest oznakom zbliżającej owulki....

Ostatnia edycja:
Missiiss bo walsnie tak to jest z facetami. Moj tez nie byl zadowolony jak mial wstac pierwszy do dzieci. tyle zd ja zmierzylam tempke I zaraz wstalam.
A I sa termometry co mierza w 5 sekund,wiec wiesz dziecko w krzyk a ty ermometr w pipke szybkie zmierzenie I do dzidzi... Tylko wlasnie problem w tymbze nieregularne godzkny.
A piwiedz ile twoje dzieciatko ma ??

hej, ma podly humor, umowilam sie z dwoma psychoterapeutami w przyszlym tygodniu i ocenie ,ktory lepszy i niestety tancszy, wiecei co dochodze do wniosku, ze niestety nie ma nikogo w moim miescie, a nawet w polszy, kto by mi pomogl, tzn umial mnie nauczyc jak sobie radzic z ta p i e p r z o n a nerwica, wiele ludzi uwaza, ze robie sobie wytlumaczenie i wymowki, kurde wrogowi nie zycze tych stanow co ja mam co jakis czas, a ostatnio dosc czesto, rzygac mi sie chce tym wszystkim, siedze i rycze, matylda pyta sie co mi jest, a ja jej, ze mam katar, bo co mam powiedziec? pamietam jak bylam dzieckiem i moja mama plakala, tak sie o nia wtedy balam, bo nie rozumialam, ze to nic takiego, wiec chronie matyske jak moge, ale czy to mi sie uda???no nic, moj m patrzy na mnie, juz nic nie mowi, pewnie tez nie wie co powiedziec, a mi sie wydaje, ze zaraz mnie wywioza do szpitala, ze umre...

akuku
mój jaśko ma 2 latka i 2 miesiące. jeszcze miesiąc temu darł sie od 1-3 w nocy nie chcąc ani na rączki ani do wozka ani bron boze do łóżka naszego a teraz dzięki bogu wola mnie tylko i ze chce do mamy i klade go do nas i spi, już nerwowo czasem nie wytrzymywaliśmy tego darcia sie po nocach. i ze zmęczenia na siebie krzyczeliśmy i nerwy mieliśmy o byle co. on sie tak darł odkąt skończył pół roku do teraz ... wyobrazacie to sobie >?? bo ja sie dziwie ze my to znieśliśmy i boje się ze drugie będzie to samo. my obydwoje nie chcemy wstawać bo moj m jest tego zdnia że jedno musi się choć wyspać... ehh męskie podejście i najlepiej żeby to on był... a co do tych termometrów elektronicznych bo pewnie o te ci chodzi ja im nie wierze. moze i te specjalneelektroniczne owulacyjne są dokładne ale ja mam taki zwykły elektroniczny i on takie śmieszne temperatury pokazuje ze dziecku nawet gorączki dobrze zmierzyć nie moge, za bardzo ten mój uogólnia. nie ma to jak te szklane rtęciowe lub z inną cieczą. dwa zbiłam kubiłam szklany kolejny :)

kasoku
kochana , jak tak piszesz o sobie to normalnie widze siebie... ataki nerwów i płaczu, krzyk o nic, o pierdoły nerwy, i nagle ryk. stałam się bardzo wrażliwa, płacze z byle powodu od dłuższego już czasu. wkurza mnie wszystko, wszystkie pierdoły. ryczeć mi się chce że nikt mnie nie rozumie że nie wie co czuje, że tak bardzo mi żle. tyle że ja tyle razy się już ciełam, tyle blizn mam, i nie robie tego teraz ze względu na jaśka , bo czasem mam naprawde ochote wbić sobie nóż w serce żeby sobie ulżeć.... Jestem z Tobą kochana, takie osoby nikt nigdy nie zrozumie dopóki nie będzie w takiej sytuacji...

Ostatnia edycja:
Missiiss ja Ci powiem.kochana ze jak tak mysle to sama sie sobie dziwie ze chce jeszcze jedno dziecko:p
Moj Alex byl bardzo grzecznym dzieckiem od urodzenia za to z Vikim bylo gorzej... Wogle nie spapal I popadlam w depresje...
Teraz.juz obydwoje spia cale noce... Ciezka nauka byla... Ale teraz obydwoje chodza spac o 19 I wstaja ok. 7 rano :-)
Kochana maly jiz jest coraz wiekszy I coraz wiecej rozumie :-) tlumacz mu rozmawiaj :-) ja tak tlamaczylam jak duzemu dziecku a dzieci lubia czuc sie duze :-)
Pozniej robilam tak ze jak sie obudzil w nocy, to bralam na rece uspokajalam.i tlumaczylam, kazdy ma swoje lozeczko itd.
A I u nas sie polepszylo jak maly poszedl do swojego pokoju :-)
A z tym cieciem sie to powaznie mowisz ?? Jejku bardzo Ci wspolczuje ale kochana to nie jest rozwiazanie problemu... Choc kiedys juz dawno tez.mialam rozne mysli ;/
A jssli chodzi o zmeczenie I klotnie to I to mnie nie ominelo.
Od tego momenty zaczelo sie wyliczanie... Ja bylam wczoraj ty idz dzisiaj... Az doszlismy do momentu kto ma.odkurzac, zmywac, itd kazda glupote.
Juz dzis tez mnie m wnerwil I wiem ze gdybym ciagnela gadke to bysmy sie mocniej poklocili a tego nie chce, wiec jak tylko mam sile to staram sie nie komentowac :-)
A co do termometrow to one mierza zawsze tak sama tylko maja inny prog bledu, np. Mon yermometr brauna mierzyl zawsze o 0,5 stopnia nizej niz rteciowy,a teraz juz mierzy tak samo wyrobil sie.
W kazdym razie on mierzy w 5 sekund ale ja uzywam innh bo ten pjszczy tak dlugo az go nie wylacze I dosc glosno.a ze musze najpierw na niego poswiecic to za.dlugo by to trwalo. Ale plus taki ze bym nie zasnela tak jak przy tym drugim :-)
A uzywam tez elektryczny z dwoma.miejscami po przecinku, mam nadzieje ze miarodajny :-)

Ald mnie na spanke bierze :/:/

.o I co tu znowu taka cisza ??
Ja jiz sie nie moge doczekac kolejnych dni.
Najchetniej poszlabym jiz spac I zmoerzyla tempke... Jezu jak to uzaleznia :/:/
Mam nadzieje ze to juz ostagnie kilka razy bede mierzyc ta tempke...
Ehh dziwczyny znowu sie martwie ze nic z tego...

reklama
Karola mam nadzieje ze bedzie pozytywny wynik na koncu :-)
Moj porzedni cykl mial spadek w 6 dpo a potem byl wzrost malutki a teraz taki ladny wzrost :-)

Do góry