reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Jam mam tego niepokalnaka przepisanego przez moja lekarke- wlasnie na hormony- zeby plamienia usunąc ktore sugeruja jakies wahania z progesteronem- jestem teraz po pierwszym miesiacu, to drugi cykl z nim- ja mam na opakowaniu napisane ze kuracja trwa 90 dni- mozna w tym czasie sie starac, ale moza rowniez poczekac do konca kuracji- trzeba go odstawic po pozytywnym tesie- mimo ze jakos szczegolnie nie szkodzi na plod.

reklama
ty akuku fajnie wymyśliłaś z tą wideorozmową :) fajnie by tak było... tylko że mój net nie wyciągnie bo kupuje na karte sobie i telefon mi za router robi.
z tą moją owu to takw sumie powinna być 14-15 dc a już dzisiaj 16 czy 17 jest :( jak clo biore to tak regularnie była kiedyś owu i przy pierwszej dawce clo teraz a kolejne dwa cykle na clo i cisza bez owu ... chyba sobie tego castagnusa kupie. w ogole tempki nie mam jak mierzyc bo moje dziecko to się budzi akurat godzina dwie przed moim wstaniem i zawsze musze wstac pokołysać go, zrobić mu mleko a wiadomo ze jak się mierzy tempke to minimum 3 godziny trzeba spac zeby zaburzona nie wyszła. Powiem wam ze boli mnie dzisiaj z prawej tzn pobolewa cmi i troche pachwiny z dwóch stron. test owu wyszedł negatywny wkleje może później... patrzyłam na wykresy owulacje miałam i zawsze 2 dni przed zaczynało mnie coś pobolewać więc może ona nadejdzie ?? albo sobie już wmawiam te bóle, sama nie wiem głupia jestem na to wszystko juz :no:

die
a to tego castagnusa sie bierze cały cykl normalnie ?? czy też do owu ??

ja chyba zamiast kawy to bym się czegoś mocniejszego napiła, albo może nie bo wpadne w fale smutków bo akurat alko zawsze mi ten stan pogłębia. to jednak wybiore kawe z cynamonem ;-)

Missiiss tak caly cykl bierzesz, kuracja trwa 90 dni a jak przed uplywem tego czasu uda sie zajsc to odstawiasz po pozytywnym tescie ciazowym :-) z tego co die pisala :-)

Mi kawka zawsze poprawia humor uwielbiam ta pianke :-) a ze robie ja sama to jezzcze lepsza jest :-)

A co do owu to wszystko.moze sie wydarzyc
Ja mialam kiedys owu w 12 dc (stad starania na dziewczynke nie wyszly bo myslalam ze owu.mam w 14dc)
Potem mialam w 14 dc a przynajmniej tak myslalam. W poprzednim cyklu owu mialam 16dc a w tym 19 dc.
Wiec polecam mierzenie tempki hmm a o ktorej Ci sie dziecie budzi?? Stale o tych samych godzinach ??
Moze meza popros by wstawal chociaz od po @ do owulacji I 3 dni po ??
Albo jak dzieci budzi sie o 6 to nastaw budzik na 5 ??
Ja mialam problem w zeszlym miechu bo dzieci sie roznie budza wiec nastawilam budzik na 6 I tak sobie mierze I zasypiam dalej, choc dzic nie dalam rady hehehe tak sie podekscytowalam ta tempka :-)

Ostatnia edycja:
die
a to tego castagnusa sie bierze cały cykl normalnie ?? czy też do owu ??;-)

Nie niepokalanka bierze sie 90 dni( w poslce lek nazywa sie kastangus, u mnie biofem) chyba ze zajdziesz w ciaze to odstawiasz- ale kuracja trwac ma nieprzerwane 90 dni- bez zadnej przerwy. Mi pierwszy cykl wydluzyl o 5 dni- ja mam cykle zawsze regularne 34 dni, ostani mialam 39 dniowy.

Mi lekarka kazala go brac bo plamilam 3-4 dni przed miesiaczką na bronzowo- co prawdopodbnie jest wynikiem za niskiego progesteronu lub/i za wysoki testosteron. powiedziala- ze to pierwsze co przepisuje po 6 miesiacach staran bezoowocnych i w 70% pomaga w 2 lub 3 cyklu- zachodzą w ciąże :)

Czesc kochane

Sorki że zniknelam na troche ale mialam maly remoncik i po malowaniu ,sprzątaniu itd nie mialam juz sił do was zaglądać...ale juz jest wszystko zrobione więc bede juz zaglądać :-)

Narazie nadrobilam was troszkę i nie wiem czy dam radę wszystko przeczytać,bo tyle tego jest ,coś pisalyscie o Pam czy coś sie z nią stało ? Bo jeszcze nie doczytalam .

U mnie prawie połowa cyklu za mną ,plamienia są nadal wiec na ciążę nie licze ale że staranek nie rezygnuje.

Zycze wszystkim II kresek na teście.

Witaj edytko :-) oj remoncik wiem czym to "pachnie" hehe
Pam zostala zablokowana za zlamanie regulaminu tzn. Pisala.na.roznych watkacj rozne rzeczy itd...

Kochana a Ty bierzesz castangusa ??

Jade po Akexa do przedszkola I idziemy na spacer a dzieci na rowery. Pozniej obiadek I jak nie padne to zajrze :-)

Edytko dziekuje mk sie bedzi epodobal I go wydrukuje jak tylko okaze sie tym jedynym.
W pracy nie poszli na reke.. Poszlam na spotkanie ktlre sie nie odbylo...czekalam godzine I nikt nie przyszedl do mnie... Olali ciplym moczem...

reklama
Do góry