reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Tili moj tatko uwielbia jezdzic- a i do Nas droga prosta jak z bicza strzelil- 80 km drogą krajową , a potem od wrocławia az pod dom autostrada- o ile ta polska jest imitacją autortrady- to juz przez niemcy mozna jechac z zamknietymi oczami- coby nie gadac o niemiaszkach drogi to maja najlepsze na swiecie- 800 km w 6 -6,5 godzinki:) Tatko jak się stęskni za WNUCIĄ to robi Nam takie naloty- ale ja juz mu mowilam- masz ochote wsiadaj i przyjezdzaj moge Ci nawet klucz dac od domu :) moj ojciec jest takim typem ktorego obecnosc nigdy mi nie przeszkadza- nie mędzi, nie steka, do pomocy chetny zawsze, ale nigdy tez sie niewpieprza i niewybiega przed szereg- tyle tylko ze ma manie "włączonego telewizora" i jak on jest to nasz tv wyrabia norme za caly rok- bo leci na okrągło- a ze my rzadko tv ogladamy i zazwyczaj u mnie cisza i spokoj to to taka jedyna odmiana jak ojciec jest:p

Missis...ja ciągle walsnie mysle o tym czy zaczac te badania czy jednak czekac do czerwca....z jednej strony bym zrobila- a zdrugiej sie boje....u mnie to tak zawsze- ja sie nawet boje testow ciazowych robic- boje sie i tego ze wyjdzie pozytyw i tego ze negatyw..tak samo z tymi badaniami :p
choc powiem Wam ze sie ucieszylam jak tej mojej kolezance dala lekarka w tej mojej przychodni juz liste badan z terminami- przynajmniej wiem ze mimo ze zachecaja do tego roku staran- to potem nie odwlekaja w nieskonczonosc tylko preznie biora sie do roboty...moze poczekam...a moze zaszłam????? kuwa....ja juz bym chciala byc zajsznięta- mam juz wózek, dostawke dla nowowrodka do łozka sypialnianego, imie, mam nawet małe trampeczki no.....i miejsce w serduchu mam!

reklama
die badania zawsze mozna zrobic, a i bedziesz spokojniejsza, ja tez myslalam, ze po roku zaczne badania, ale cos mnie tknelo...

haha moj tato to przeciwienstwo twojego, co prawda jezdzi autem i przyjezdza kiedy tego potrzebuje, ale jeczy, jest zgryzliwy i chyba boryka sie z tym samym co ja.
autostrady ulatwiaja zycie, ja mieszkam w katowicach, wiec my jak na polsze mamy dobre drogi, do krakowa i wroclawia autostrady, a reszte to ekspresowki, do bielska bialej dobre polaczenie, do wawy tez nie najgorsze, wszedzie cztery pasy, gorzej jest w srodkowej i polnocnej polsce, ale tez tam cos buduja, zeby tylko nie zdzierali z nas jak za zboze, ale do wrocka trza niestety placic nie mowiac o krakowie.

problem w tym Kasoczku ze ja nie wiem czy mnie "wiedza pobadaniowa" uspokoi :p 5 miesiecy do czerwca..sporo czasu....moze jeszcze 2-3 miechy poprobuje? kuwa. nie wiem...zrobilabym ale sie boje...

lista siup:

Kasoku - 20.12.12 - 5.02.2013- 9 cykl
Akuku- 07.01.2013 - 07.02.2013
-14 cykl albo dalej
Smerfik- 28.12.2012 - 10.02.13- cykl 0 (zaczynam za miesiac)
Missiiss-
13.01.2013- 14.02.2013- 4 cykl
Die_perle-
10.01.2013 - 14.02.2013
-7 cykl
Limonka27 21.01.2013-16.02.2013 - cykl 4
Emalia82-
21.01.2013 - 17.02.2013-Cykl 9
Kamilka87- 28.01.13- 27.02.13-
Cykl 4
Anabelka-
29.01.2013- ___________2013 2 cykl

a własnie bo miałąm jeszcze pytac z tych rzeczy bardziej przyziemnych- słuchajcie bo ja mam szyjke macicy teraz taka rozpulchnioną! jakby spuchla i ciasno sie tam zrobilo- taka jakby nabrzmiala ale nie za jakas twarda tylko taka pulchna wlasnie- nie wiecie czy to normalne?

tili bo te leki to antydepresanty ,ktore moga uszkodzic uklad nerwowy fasolki, wiec dupa, a napisz mi jakie ty bierzesz??

przeczytalam ten artykul i zwalam to na stres permanentny niestety.

Ostatnia edycja:
kasoku kurcze to my sąsiadki jesteśmy :wściekła/y: trza sie zgadac na pogaduchy i poznanie w realu :):):):) ja z bytomia wiec pewnie to mamy rzut beretem do siebie

Kasoku - amitryptyline 10mg na noc - najnizsza dawka

generalnie leki typu c - czyli ani grozne ani niegrozne (nie testowane bo jaka kobieta w ciazy zgodzi sie na testy)
ale testowane na zwierzetach i sa najbezpieczniejsze z wszystkich antydepresantow
wlasnie je mi dala lekarka gdy bylam miedzy owu a czasem testowania

ale wlasnie nie wiem jaki wplyw maja podczas starania
niby dluzsze stosowanie moze wywolac hiperprolaktynemie i trudnosci z poczeciem

Ostatnia edycja:
reklama
die
mnie też rozwaliły twoje słowa z tymi trampeczkami i ... miejscem w serduszku. :tak: pięknie powiedziane!! każda ze staraczek tak chyba ma, już naszykowany kawałek serducha dla nowej istotki .

tilli
bo nie mam tego nawykresie temperatur, ani na testach owu ani mnie nic mega nie boli jak przed tą owulacją dwa cykle do tyłu :( to już kolejny cykl na clo ktory nie pomaga i nie mam owu. takie to wnerwiające że szok.

chciałabym wygrać w ttka, wyjechałabym na wakacje z rodziną nie myślała bym o tym wszystkim zajęłabym się przyjemnościami i wydawaniem pieniędzy :-p a może dzidzia i sama by wtedy przyszła?? ahh marzenia ściętej głowy...

kasoku
a tobie choć troche melisa w codziennym życiu pomaga ?? nigdy ne próbowałam ale na moją nerwice chyba też by się przydało. ja mam tak że jeden impuls i wpadam w szał już wczoraj mnie mąż tak podku..wił że mu chciałam ipada rozalić i uwierzcie że bym to zrobiła ale jak przyszedł z faja to zaczął gadać z sensem i mi przeszło. ale o mało nie brakowało i jakbym go rozwaliła to już bypo naszym małzeństwie było.

Do góry