reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Tili moj tatko uwielbia jezdzic- a i do Nas droga prosta jak z bicza strzelil- 80 km drogą krajową , a potem od wrocławia az pod dom autostrada- o ile ta polska jest imitacją autortrady- to juz przez niemcy mozna jechac z zamknietymi oczami- coby nie gadac o niemiaszkach drogi to maja najlepsze na swiecie- 800 km w 6 -6,5 godzinki:) Tatko jak się stęskni za WNUCIĄ to robi Nam takie naloty- ale ja juz mu mowilam- masz ochote wsiadaj i przyjezdzaj moge Ci nawet klucz dac od domu :) moj ojciec jest takim typem ktorego obecnosc nigdy mi nie przeszkadza- nie mędzi, nie steka, do pomocy chetny zawsze, ale nigdy tez sie niewpieprza i niewybiega przed szereg- tyle tylko ze ma manie "włączonego telewizora" i jak on jest to nasz tv wyrabia norme za caly rok- bo leci na okrągło- a ze my rzadko tv ogladamy i zazwyczaj u mnie cisza i spokoj to to taka jedyna odmiana jak ojciec jest:p

Missis...ja ciągle walsnie mysle o tym czy zaczac te badania czy jednak czekac do czerwca....z jednej strony bym zrobila- a zdrugiej sie boje....u mnie to tak zawsze- ja sie nawet boje testow ciazowych robic- boje sie i tego ze wyjdzie pozytyw i tego ze negatyw..tak samo z tymi badaniami :p
choc powiem Wam ze sie ucieszylam jak tej mojej kolezance dala lekarka w tej mojej przychodni juz liste badan z terminami- przynajmniej wiem ze mimo ze zachecaja do tego roku staran- to potem nie odwlekaja w nieskonczonosc tylko preznie biora sie do roboty...moze poczekam...a moze zaszłam????? kuwa....ja juz bym chciala byc zajsznięta- mam juz wózek, dostawke dla nowowrodka do łozka sypialnianego, imie, mam nawet małe trampeczki no.....i miejsce w serduchu mam!

reklama
die badania zawsze mozna zrobic, a i bedziesz spokojniejsza, ja tez myslalam, ze po roku zaczne badania, ale cos mnie tknelo...

haha moj tato to przeciwienstwo twojego, co prawda jezdzi autem i przyjezdza kiedy tego potrzebuje, ale jeczy, jest zgryzliwy i chyba boryka sie z tym samym co ja.
autostrady ulatwiaja zycie, ja mieszkam w katowicach, wiec my jak na polsze mamy dobre drogi, do krakowa i wroclawia autostrady, a reszte to ekspresowki, do bielska bialej dobre polaczenie, do wawy tez nie najgorsze, wszedzie cztery pasy, gorzej jest w srodkowej i polnocnej polsce, ale tez tam cos buduja, zeby tylko nie zdzierali z nas jak za zboze, ale do wrocka trza niestety placic nie mowiac o krakowie.

problem w tym Kasoczku ze ja nie wiem czy mnie "wiedza pobadaniowa" uspokoi :p 5 miesiecy do czerwca..sporo czasu....moze jeszcze 2-3 miechy poprobuje? kuwa. nie wiem...zrobilabym ale sie boje...

lista siup:

Kasoku - 20.12.12 - 5.02.2013- 9 cykl
Akuku- 07.01.2013 - 07.02.2013
-14 cykl albo dalej
Smerfik- 28.12.2012 - 10.02.13- cykl 0 (zaczynam za miesiac)
Missiiss-
13.01.2013- 14.02.2013- 4 cykl
Die_perle-
10.01.2013 - 14.02.2013
-7 cykl
Limonka27 21.01.2013-16.02.2013 - cykl 4
Emalia82-
21.01.2013 - 17.02.2013-Cykl 9
Kamilka87- 28.01.13- 27.02.13-
Cykl 4
Anabelka-
29.01.2013- ___________2013 2 cykl

a własnie bo miałąm jeszcze pytac z tych rzeczy bardziej przyziemnych- słuchajcie bo ja mam szyjke macicy teraz taka rozpulchnioną! jakby spuchla i ciasno sie tam zrobilo- taka jakby nabrzmiala ale nie za jakas twarda tylko taka pulchna wlasnie- nie wiecie czy to normalne?

tili bo te leki to antydepresanty ,ktore moga uszkodzic uklad nerwowy fasolki, wiec dupa, a napisz mi jakie ty bierzesz??

przeczytalam ten artykul i zwalam to na stres permanentny niestety.

Ostatnia edycja:
kasoku kurcze to my sąsiadki jesteśmy :wściekła/y: trza sie zgadac na pogaduchy i poznanie w realu :):):):) ja z bytomia wiec pewnie to mamy rzut beretem do siebie

Kasoku - amitryptyline 10mg na noc - najnizsza dawka

generalnie leki typu c - czyli ani grozne ani niegrozne (nie testowane bo jaka kobieta w ciazy zgodzi sie na testy)
ale testowane na zwierzetach i sa najbezpieczniejsze z wszystkich antydepresantow
wlasnie je mi dala lekarka gdy bylam miedzy owu a czasem testowania

ale wlasnie nie wiem jaki wplyw maja podczas starania
niby dluzsze stosowanie moze wywolac hiperprolaktynemie i trudnosci z poczeciem

Ostatnia edycja:
reklama
die
mnie też rozwaliły twoje słowa z tymi trampeczkami i ... miejscem w serduszku. :tak: pięknie powiedziane!! każda ze staraczek tak chyba ma, już naszykowany kawałek serducha dla nowej istotki .

tilli
bo nie mam tego nawykresie temperatur, ani na testach owu ani mnie nic mega nie boli jak przed tą owulacją dwa cykle do tyłu :( to już kolejny cykl na clo ktory nie pomaga i nie mam owu. takie to wnerwiające że szok.

chciałabym wygrać w ttka, wyjechałabym na wakacje z rodziną nie myślała bym o tym wszystkim zajęłabym się przyjemnościami i wydawaniem pieniędzy :-p a może dzidzia i sama by wtedy przyszła?? ahh marzenia ściętej głowy...

kasoku
a tobie choć troche melisa w codziennym życiu pomaga ?? nigdy ne próbowałam ale na moją nerwice chyba też by się przydało. ja mam tak że jeden impuls i wpadam w szał już wczoraj mnie mąż tak podku..wił że mu chciałam ipada rozalić i uwierzcie że bym to zrobiła ale jak przyszedł z faja to zaczął gadać z sensem i mi przeszło. ale o mało nie brakowało i jakbym go rozwaliła to już bypo naszym małzeństwie było.

Do góry