reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Domi- super fotka- ale maluszkowi widac kregoslup ostro ;))- ja sie nie moge doczekac ide w nastepny piatek na wizyte!! yay ! :)) a tym czasem napisz jak tam - robilas te wszystkie mierzenia itd.? jak dlugo trwala wizyta :)? ciesze sie ze wszystko okej!:)

Tak, wszystko sprawdzone, pomierzone i tak jak napisałam wszystko dobrze :) Wizyta trwała jakieś 20 minut jak zwykle u tego lekarza. Mam wszystko nagrane na płytę, chociaż za wiele tam nie widać, bo moje dzieko cały czas spało z nogami w górze :-D To ja będę trzymać za Ciebie kciuki w przyszły piątek! Daj koniecznie znać po :-)

Die
- niezłego stresa Ci zmywarka zafundowała ;-) Ale ja Ci powiem, że żyję bez zmywarki i puki co daję radę :-D

reklama
Domis bo to tak jest- poki jej nie masz - nie ma najmniejszego problemu...ale jak sie to ustrojstwo pojawi w domostwie- to potem juz sobie niewyobrazasz bez tego zycia..to jak narkotyk:p

Ale ja właśnie całe życie mieszkałam w domu ze zmywarką :tak: Nigdy nic nie musiałam myć ręcznie. 2,5 roku temu wyniosłam się od rodziców i muszę sobie radzić bez :-) Tutaj mamy starą kuchnię i po pierwsze nie bardzo jest miejsce, a po drugie traktujemy to jako mieszkanie przejściowe i celowo nie inwestujemy w nie (i tak byłaby duża szansa, że teściowa popsułaby tą zmywarkę...). Ale jak się dorobimy własnego mieszkania i własnej kuchni to zdecydowanie kupujemy :-)

A no to podziwiam..aczkolwiek masz racje- jak trzeba to czlowiek i w rekach myje:p tak czy siak- zmywarka dobrz rzecz:D

mam nadzieje ze ta sie nie zepsuje :p

Hej Dziewczyny u mnie od wczoraj to plamienie ,ale takie sllabawe i chyba sie to nie rozkreci...buu masakra....

Domi gratuluje kochana...bobasek piekny...super zdjatko...trzymajcie sie zdrowo....

Kasoku a chcesz dostac po dupie? podnos mi tu glowe do gory i za kilka dni testuj....

Die temperatura moze jest zaburzona przez to ze wstalas wczessnij ze sie stresujesz....

Akuku niech cie bola sutecki....temperaturka niech bedzie piekna a ja bede trzymac za was kciuki....

milego dnia dziewczynki

Ja również mówie dzien dobry :):):)
no to ja wam powiem że ja zmywary nie ma choć ostatnio bunt w domu bo mój G stwierdził że mamy za mało garów do zmywarki:confused: ale jak ostatnio miał umyć to stwierdził że sie chyba musimy jej dorobić ehh
Ja sie od wczoraj bawie w eskimosa kurna chana junkers nam sie zepsuł a cała buda na ogrzewaniu gazowym :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a u nas wiosna przylazla..nie wiem ile jest stopni na dworze- ale ptaki ciwerkaja jaby conajmniej kwiecien byl. snieg stopnial calkowicie i...wyrosly takie zólte kwiatki!!! masakra- i to wszytsko w 2 dni!!!

Jestem niewyspana..zamulona i jakas taka osrana...zle spalam oj zle :(

wczoraj jeszczed do pozna mylam podlogi w mieszkaniu i ogarnialam..myslam ze ze zmeczenia to padne wo dy wyra i bede spala jak zabita- a tu lipa:( njalepiej to mi sie spi po seksie jednak- jak dziecko:)

cos do poczytania i posluchania- czyli CO SZKODZI NA MĘSKĄ PŁODNOŚĆ Płodność: co wpływa na męską płodność - www.mamazone.pl

cos dla Staraczek palnujacych płec:) Płeć dziecka: dieta, planowanie płci dziecka, domowe sposoby - www.mamazone.pl

cos dla nas wszytkich czyli dieta kobiety starajacej się Dieta przed ciążą: odżywianie przed zajściem w ciążę - video - www.mamazone.pl

cos o badaniach Ciąża: jak przygotować się do ciąży - video - www.mamazone.pl

a tutaj dla naszych ZAFASOLKOWANYCH- rozwoj ciązy na filmikach tydzien po tygodniu Kalendarz ciąży - ciąża tydzień po tygodniu - ciąża kalendarz - mamazone.pl - www.mamazone.pl

milej lekturki :)

NO I LISTA:

Miciur-ka - 12.11.2012-10.12.2012 POZYTYWNE II -Cykl 16 – Teremin porodu 19.08.2013
Domi - 06.11.2012-04.12.2012 POZYTYWNE II-cykl 1- Termin porodu 13.08.2013

Kasoku -
20.12.12 - 5.02.2013- 9 cykl
Akuku- 07.01.2013 - 07.02.2013
-14 cykl albo dalej
Smerfik- 28.12.2012 - 10.02.13- cykl 0 (zaczynam za miesiac)
Missiiss-
13.01.2013- 14.02.2013- 4 cykl
Die_perle-
10.01.2013 - 14.02.2013
-7 cykl
Limonka27 21.01.2013-16.02.2013 - cykl 4
Emalia82-
21.01.2013 - 17.02.2013-Cykl 9
Kamilka87- 28.01.13- 27.02.13-
Cykl 4
Anabelka-
29.01.2013- ___________2013 2 cykl

Ostatnia edycja:
Wotam I ja z rana... Gardlo mnie boli I chyba mnje cos.rozmlada :/:/
Tempka spadla dzisiaj... Kurde chyba tez nic z tego bo to chyba za wczesnie na implantacje co??

Die ja juz tez bez zmywarki nie dam rady :-)
A mi sie wydaje ze tempka nie musi Isc w gore :-) wystarczy ze sie utrzymun... Mi w zeszlym cyklu szla I co ? Doopa

Limonka a kkedy wam naprawia?? Brrr oby szybko

Kasokj prosze przeloczyc guziczek tam z tylu na szyi pod wlosami na pozytuwne myslenie :-)
Wszystko bedzie dobrze zobaczysz :-)

Domi sliczny bobasek gfatuluje :-)

Smerfiku obu sie szybko rozkrecila :-)
Nie smutaj sie kochana jeszcze troszke I bedziecie mogli zaczac staranka :-) buziaki sle :-)

reklama
Akuku a na tym drugim wykresie z npr to ta druga pozioma ciensza kreska to co ona oznacza? bo ta grubsza to usredniony poziom tempek z I fazy tak? a druga? na ovufrendzie jest tylko jedna pozioma a tutaj widze masz dwie??

ale mi to spadek- zaden spadek!

"Implantacja (zagnieżdżenie) zarodka jest to proces w którym zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się w macicy. Do zagnieżdżenia dochodzi zazwyczaj po około 7-10 dni od owulacji. Może to również nastąpić kilka dni wcześniej lub później. Zagnieżdżenie zazwyczaj zachodzi bardzo spokojnie i jest słabo bądź w ogóle niezauważalne przez większość kobiet. Objawy, które mogą być znakiem zagnieżdżenia to:
  • lekki ból implantacyjny – czasami kobiety w tym czasie odczuwają lekki ból / skurcze w macicy;
  • plamienie implantacyjne – mała ilość krwi (zazwyczaj bardzo jasnej) widoczna około 7-10 dni po owulacji;

• drugi skok (wzrost) temperatur po około 7-10 dniach po owulacji;
  • pojedynczy spadek temperatury ciała , który trwa tylko jeden dzień, występujący również po około 7-10 dniach po owulacji.
Pamiętaj jednak, że mimo iż zaobserwowane objawy mogą wydawać się bardzo obiecujące, jedynym potwierdzeniem ciąży jest pozytywny wynik testu ciążowego (Kiedy najlepiej zrobić test ciążowy).

Do góry