reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Domi- super fotka- ale maluszkowi widac kregoslup ostro ;))- ja sie nie moge doczekac ide w nastepny piatek na wizyte!! yay ! :)) a tym czasem napisz jak tam - robilas te wszystkie mierzenia itd.? jak dlugo trwala wizyta :)? ciesze sie ze wszystko okej!:)

Tak, wszystko sprawdzone, pomierzone i tak jak napisałam wszystko dobrze :) Wizyta trwała jakieś 20 minut jak zwykle u tego lekarza. Mam wszystko nagrane na płytę, chociaż za wiele tam nie widać, bo moje dzieko cały czas spało z nogami w górze :-D To ja będę trzymać za Ciebie kciuki w przyszły piątek! Daj koniecznie znać po :-)

Die
- niezłego stresa Ci zmywarka zafundowała ;-) Ale ja Ci powiem, że żyję bez zmywarki i puki co daję radę :-D

reklama
Domis bo to tak jest- poki jej nie masz - nie ma najmniejszego problemu...ale jak sie to ustrojstwo pojawi w domostwie- to potem juz sobie niewyobrazasz bez tego zycia..to jak narkotyk:p

Ale ja właśnie całe życie mieszkałam w domu ze zmywarką :tak: Nigdy nic nie musiałam myć ręcznie. 2,5 roku temu wyniosłam się od rodziców i muszę sobie radzić bez :-) Tutaj mamy starą kuchnię i po pierwsze nie bardzo jest miejsce, a po drugie traktujemy to jako mieszkanie przejściowe i celowo nie inwestujemy w nie (i tak byłaby duża szansa, że teściowa popsułaby tą zmywarkę...). Ale jak się dorobimy własnego mieszkania i własnej kuchni to zdecydowanie kupujemy :-)

A no to podziwiam..aczkolwiek masz racje- jak trzeba to czlowiek i w rekach myje:p tak czy siak- zmywarka dobrz rzecz:D

mam nadzieje ze ta sie nie zepsuje :p

Hej Dziewczyny u mnie od wczoraj to plamienie ,ale takie sllabawe i chyba sie to nie rozkreci...buu masakra....

Domi gratuluje kochana...bobasek piekny...super zdjatko...trzymajcie sie zdrowo....

Kasoku a chcesz dostac po dupie? podnos mi tu glowe do gory i za kilka dni testuj....

Die temperatura moze jest zaburzona przez to ze wstalas wczessnij ze sie stresujesz....

Akuku niech cie bola sutecki....temperaturka niech bedzie piekna a ja bede trzymac za was kciuki....

milego dnia dziewczynki

Ja również mówie dzien dobry :):):)
no to ja wam powiem że ja zmywary nie ma choć ostatnio bunt w domu bo mój G stwierdził że mamy za mało garów do zmywarki:confused: ale jak ostatnio miał umyć to stwierdził że sie chyba musimy jej dorobić ehh
Ja sie od wczoraj bawie w eskimosa kurna chana junkers nam sie zepsuł a cała buda na ogrzewaniu gazowym :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a u nas wiosna przylazla..nie wiem ile jest stopni na dworze- ale ptaki ciwerkaja jaby conajmniej kwiecien byl. snieg stopnial calkowicie i...wyrosly takie zólte kwiatki!!! masakra- i to wszytsko w 2 dni!!!

Jestem niewyspana..zamulona i jakas taka osrana...zle spalam oj zle :(

wczoraj jeszczed do pozna mylam podlogi w mieszkaniu i ogarnialam..myslam ze ze zmeczenia to padne wo dy wyra i bede spala jak zabita- a tu lipa:( njalepiej to mi sie spi po seksie jednak- jak dziecko:)

cos do poczytania i posluchania- czyli CO SZKODZI NA MĘSKĄ PŁODNOŚĆ Płodność: co wpływa na męską płodność - www.mamazone.pl

cos dla Staraczek palnujacych płec:) Płeć dziecka: dieta, planowanie płci dziecka, domowe sposoby - www.mamazone.pl

cos dla nas wszytkich czyli dieta kobiety starajacej się Dieta przed ciążą: odżywianie przed zajściem w ciążę - video - www.mamazone.pl

cos o badaniach Ciąża: jak przygotować się do ciąży - video - www.mamazone.pl

a tutaj dla naszych ZAFASOLKOWANYCH- rozwoj ciązy na filmikach tydzien po tygodniu Kalendarz ciąży - ciąża tydzień po tygodniu - ciąża kalendarz - mamazone.pl - www.mamazone.pl

milej lekturki :)

NO I LISTA:

Miciur-ka - 12.11.2012-10.12.2012 POZYTYWNE II -Cykl 16 – Teremin porodu 19.08.2013
Domi - 06.11.2012-04.12.2012 POZYTYWNE II-cykl 1- Termin porodu 13.08.2013

Kasoku -
20.12.12 - 5.02.2013- 9 cykl
Akuku- 07.01.2013 - 07.02.2013
-14 cykl albo dalej
Smerfik- 28.12.2012 - 10.02.13- cykl 0 (zaczynam za miesiac)
Missiiss-
13.01.2013- 14.02.2013- 4 cykl
Die_perle-
10.01.2013 - 14.02.2013
-7 cykl
Limonka27 21.01.2013-16.02.2013 - cykl 4
Emalia82-
21.01.2013 - 17.02.2013-Cykl 9
Kamilka87- 28.01.13- 27.02.13-
Cykl 4
Anabelka-
29.01.2013- ___________2013 2 cykl

Ostatnia edycja:
Wotam I ja z rana... Gardlo mnie boli I chyba mnje cos.rozmlada :/:/
Tempka spadla dzisiaj... Kurde chyba tez nic z tego bo to chyba za wczesnie na implantacje co??

Die ja juz tez bez zmywarki nie dam rady :-)
A mi sie wydaje ze tempka nie musi Isc w gore :-) wystarczy ze sie utrzymun... Mi w zeszlym cyklu szla I co ? Doopa

Limonka a kkedy wam naprawia?? Brrr oby szybko

Kasokj prosze przeloczyc guziczek tam z tylu na szyi pod wlosami na pozytuwne myslenie :-)
Wszystko bedzie dobrze zobaczysz :-)

Domi sliczny bobasek gfatuluje :-)

Smerfiku obu sie szybko rozkrecila :-)
Nie smutaj sie kochana jeszcze troszke I bedziecie mogli zaczac staranka :-) buziaki sle :-)

reklama
Akuku a na tym drugim wykresie z npr to ta druga pozioma ciensza kreska to co ona oznacza? bo ta grubsza to usredniony poziom tempek z I fazy tak? a druga? na ovufrendzie jest tylko jedna pozioma a tutaj widze masz dwie??

ale mi to spadek- zaden spadek!

"Implantacja (zagnieżdżenie) zarodka jest to proces w którym zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się w macicy. Do zagnieżdżenia dochodzi zazwyczaj po około 7-10 dni od owulacji. Może to również nastąpić kilka dni wcześniej lub później. Zagnieżdżenie zazwyczaj zachodzi bardzo spokojnie i jest słabo bądź w ogóle niezauważalne przez większość kobiet. Objawy, które mogą być znakiem zagnieżdżenia to:
  • lekki ból implantacyjny – czasami kobiety w tym czasie odczuwają lekki ból / skurcze w macicy;
  • plamienie implantacyjne – mała ilość krwi (zazwyczaj bardzo jasnej) widoczna około 7-10 dni po owulacji;

• drugi skok (wzrost) temperatur po około 7-10 dniach po owulacji;
  • pojedynczy spadek temperatury ciała , który trwa tylko jeden dzień, występujący również po około 7-10 dniach po owulacji.
Pamiętaj jednak, że mimo iż zaobserwowane objawy mogą wydawać się bardzo obiecujące, jedynym potwierdzeniem ciąży jest pozytywny wynik testu ciążowego (Kiedy najlepiej zrobić test ciążowy).

Do góry