reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Zrobilam wlasnoe test owu (z mierwszego moczu)
I nie wiem czy miarodajny ale caly czas czerwona krecha.
Zobacze kolo 13.

milego dnia

a ja wyczytałam że z porannego się nie zaleca robić :-) ciążowy tak bo lepiej jak mocz dłużej jest w pęcherzu a jeśli chodzi o test owulacyjny to mocz raczej zawiera wszystko z nocy i z dnia poprzedniego (wieczoru) ... !?

U mnie temperaturka tak jak wczoraj,szyjka zamknięta,twardawa a na czubku mięciutka :-) kurde,jeszcze jeden dzień,we wtorek testuje na poważnie :-)

reklama
Akuku- no właśnie ja już nie wiem czym najlepiej mierzyc- mi poradzono zwykly termometr rtęciowy- własnie z uwagi że mierzy on niewskazując takich drobnych wahan tępki jak dwa miejsca po przecinku. Ponoc jest on najabrdziej wymierny- wlansie dlatego ze nie jest daki "dokładny" i wykres wtedy jest bardziej czytelny. Ale czy tak jest to ja nie wiem....no u mnie temperatura srednia to 36,4 mam taką w zasadzie codziennie, dzis mam 36,6...patrzylam na wykresy innych dziewczyn- i w zasadzie skok nie musi byc jakis drastyczny - wazne zeby potem tempka pieła się systematycznie do góry:) takze poczekamy zobaczymy...a co pokaze ovu i kiedy??? nie mam bladego pojecia- to moj pierwszy raz i nie wiem jak szybko to ustrojstwo zaznacza owulke- ale ponoc po 3 dniowym potwierdzonym wzroscie temperatury.

Jakim termometrem należy dokonywać pomiaru temperatury?

Najlepszym termometrem jest specjalny elektroniczny termometr owulacyjny lub tradycyjny termometr rtęciowy. Możesz jednak mierzyć temperaturę zwykłym termometrem elektronicznym mierzącym temperaturę do dwóch miejsc po przecinku. Jeśli zauważysz jednak, że pomiary dokonane zwykłym termometrem elektronicznym nie wydają się wiarygodne (występują zbyt duże wahania lub „płaskie” temperatury) spróbuj zmienić termometr na rtęciowy, który jest bardziej dokładny (niestety pomiar termometrem rtęciowym zajmuje więcej czasu, ok. 5 minut

Akuku kochana patrze na ten Twoj wykres i nie wiem jaka jest u Ciebie temperatura srednia walsnie przez te drobne roznice z dwoch miejsc po przecinku....ale wydaje mi sie ze skok byl albo 20 dnia cykklu ( 19 owulka) albo owulka bedzie dzis a skok jutro???

Kiedy OvuFriend zaznaczy owulacje na moim wykresie?

Przy wyznaczaniu owulacji OvuFriend bierze pod uwagę szereg wskaźników oraz statystyk (również Twoje wcześniejsze dane i wykresy) analizuje je oraz porównuje z tysiącem innych podobnych cykli.
Warunkiem niezbędnym do wyznaczenia owulacji potwierdzonej (zaznaczonej na wykresie linią ciągłą) jest podtrzymany skok temperatury oraz jeden dodatkowy wskaźnik płodności wskazujący na możliwość wystąpienia owulacji w danym dniu (Czy temperatura jest wiarygodnym źródłem potwierdzenia wystąpienia owulacji?). Należy jednak pamiętać, że każda sytuacja jest

wyjątkowa, dlatego liczba czynników potrzebnych do wyznaczenia owulacji różni się od wykresu do wykresu. Listę czynników, które potwierdziły wystąpienie owulacji na Twoim wykresie, znajdziesz w Oknie Detektora Płodności.
Jeśli nie mierzysz temperatury, a wykonujesz testy owulacyjne OvuFriend wyznaczy na Twoim wykresie jedynie owulację niepotwierdzoną, czyli taką do której nie możesz mieć pewności, że wystąpiła (testy owulacyjne informują, że ciało przygotowuje się do owulacji, ale nie potwierdzają jej faktycznego nadejścia).

Ostatnia edycja:
Anabelko to trzymam kciuki by tempka trzymala sie u gory.

Die zrobie wykres z temka tak jakby nie bylo przecinkow ale.nie zaokraglac do gory ? Np. Jak jest 36.68 to dac 36, 7 czy 36.6?
Zrobie dzis jutro dodatkowu wykres :-)

Hej dziewczyny..

Jak okres sie nie pojawi to 3 dni i tescik... Ale mi sie czas wlecze.... Ale jakby nie to po okresie mam juz tabletki a jak bede w ciazy to mam je odrazu zaaplikowac:)

Ja mam gosci przyjechali rodzice wiec nie mam czasu dopiero we wtorek wyjezdzaja wiec 2 mies luuuzu do kolejnych swiat;)

Akuku- JA BYM ZAOKRĄDLILA OD 0,07 w góre - jeszcze 0,06 bym zostawila jaka te nizsza- a reszte up! zrob sobie z tego dodatkowy wykres- zeby porownac oba i zobaczyc jak to wyglada- czy sie zmienia cos w odczycie

reklama
Do góry