reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Akuku wow piękny tesciorek :):) Ja tez chcem owulacje z prawego jajnika , pieknego tesciora,piekna temperturke i pozniej znowu II tlusciuchy na tescie... ehhh kiedy ja ten okres dostane....... nie wiem czy mam go liczyc od pierwszego dnia krwawienia (poronilam 28 grudnia)czy od dnia kiedy sie zakonczylo ( 16 stycznia ) Malpooooo kiedy do mnie przyjdziesz? he?

Kasoku no właśnie latwiej zrobic syna niż core czyli jego plemniory nie byly takie zle:p zreszta to ja sie juz w ym pogubilam:p:p

reklama
Smerfiku no ja juz hym chciala takie dwie kreski zobczyc na tescie ciazosym heh.
No nic myslalam ze nie dotrwam do 5 lutego z testowaniem a teraz widze ze wyboru nie mam. Nawet 5 moze byc za wczesnie.

Akuku wow piękny tesciorek :):) Ja tez chcem owulacje z prawego jajnika , pieknego tesciora,piekna temperturke i pozniej znowu II tlusciuchy na tescie... ehhh kiedy ja ten okres dostane....... nie wiem czy mam go liczyc od pierwszego dnia krwawienia (poronilam 28 grudnia)czy od dnia kiedy sie zakonczylo ( 16 stycznia ) Malpooooo kiedy do mnie przyjdziesz? he?

Kasoku no właśnie latwiej zrobic syna niż core czyli jego plemniory nie byly takie zle:p zreszta to ja sie juz w ym pogubilam:p:p

ja liczyłam od pierwszego dnia krwawienia po zabiegu bo innego nie miałam,była potem owulacja i kolejna ciąża :-)

Kasoku nie wiem jak to u mojego z spermikami- ale kawy nie pija, alkoholu tez nie,na kompie zawsze pracuje i pracowal zawsze przy biurku, ciasnych gaci tez raczej nie nosi, no i uprawia sport, w wannie tez sie nie kapie tylko prysznic :) jest szczuply i zdrowo sie odzywia- wiec wszytko by wskazywalo ze zolnierzyki powinny byc jurne:p no ale tak jak mowilam jesli do czerwca nic- zaczniemy z badaniami- oboje:)

U nas z rozmowami jest raczej na luzie- ja nie gadam o testach, mierzeniu tempki, i takich tam technicznych sprawach bo wystrczy ze mi to troche psuje caly spass z robienia dzidziusia..;/ a co do tematu- "ze ktos na wal" raz byl wspomniany- i powiedzilismy sobie norma u zdrowej pary to rok- wiec na spokojnie jesli po roku dlaje nic- zaczniem sprawdzac co tamw trawie piszczy- ustalone - i wiecej nie męczymy buły w tej kwestii bo i po co? nie gadam kiedy mam owulke, czy czekam na okres czy nie- nie mam potrzeby poki co az tak o tym gadac:p dobrze mi z tym ze chociaz on niezeswirzyl:p

AKUKU kochanie mam nadzieje ze te zdjecie z mocna czerwona krecha zarazi i mnie fluidem owulacyjnym!!!!!! chcem chcem!!!

Akuku bedziemy Cie wspierac do czasu tego testowania i napewno wytrzymasz...jak ja bym chciala juz luty.... :-( ale jeszcze tylko 6 dni :-)

Anabelko Ty byłaś łyżeczkowana tak? Ile krwawilas? No ja jak widzisz okolo 3 tygodnie...wiec licze ze miesiaczke okolo 10 lutgo dostane i ze to bedzie moja ostatnia miesiaczka :p:p tym roku .... A mialas robione jakies badania po tej stracie? Ja robilam toksoplaze ,cytomegalie i czekam na wyniki posiewu z szyjki macicy na chlamydie , mykoplazme ,aeroplazme (czy cus takiego )

plemniki zenskie sa wytrwalsze ale wolniejsze, wiec jak moj m ma zrypane cos tam, to bardziej wytrwale sa zenskie i moze dlatego, ja z matyska zaszlam w centralnej owulce,
die moj m nie pali, nie pije, jest szczuply bo przy wzroscie 195 wazy teraz jakies 86 kg(przytyl wow), nie ma zylakow powrozka, nie ma naczyniakow w jajcach (usg robione w grudniu) wiec sama widzisz, jedyne co to chodzil w majtasach i z komora przy jajach, no i zeszloroczny dlugotrwaly stres, bo trwal az 8 miesiecy.

co do plci, to ja wole dziewuszke, wiec niech te zenskie wygraja

witaminki chyba jakeis mojemu mezowi podrzuce...oprocz kwasu foliwqoego bo powiedzial ze tego brac nie bedzie bo sie boi i ze zle po nim sie czuje i bla bla bla....

co do chciecia plci- ja bym teraz chciala synka...ale w sumie na dzien dzisiejszy to mi egal- CHCE 2 KRECHY NA CIAZOWYM!!!!!

trudniej bo trzeba trafić przed a nie w trakcie lub po owulacji,my się staraliśmy po owulacji (po skoku temperatury) bo chcieliśmy chłopaczka i mamy :-)

Ja uciekam na zakupy :-)

anabelko - ze tak z ciekawosci zapytam - nie wiem jak zapytac hahah... :-D ile po skoku - (w jakim przedziale czasowym )sie postaraliscie o synka ? w sensie wiem ze dziwne pytanie haah - alee proboje studiowac moj wykres w ktorym zaszlam i sie zastanawiam czy tzw. zloty strzal byl przed skokiem temp. czy jeszcze szansa jest ze z dnia skoku jak byly rano przytulanka - bo tak mysle o plci co tam u mnie moze byc ;))
- ale np wyczytalam gdzies ze skok temp jest juz po owulacji bo jajeczko wydziela progesteron i pod wplywem tego ze on rosnie wzrasta temp. czyli jakby wykrywalne jest to dopiero po czasie - hmmm juz sama sie zakrecilam ;-)

reklama
Do góry