reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

die wyobraz sobie, ze plodnosc meska zmienia sie w ciagu pol roku i w ciagu bycia w malzenstwie mezczyzna moze wiele razy sie pogorszyc i polepszyc, my nigdy sie nad tym nie zastanawiamy , bo przeciez ile razy robimy sobie dzidziusia ???w kazdym badz razie twoj m mlody chlop, wiec zapodaj mu witaminke e, l karnityne i witaminke c, neich sobie lyka nie zaszkodzi i na pewno bedzie wszystko oki doki.

reklama
anabelka a po jakim czasie samo Ci przeszło?

nie napiszę Ci dokładnie bo regularnie to się nie powtarzało,ale też nie pocieszę bo w poprzednim cyklu miałam też krew a miałam cykl bezowulacyjny,ale w pierwszej ciąży również miałam plamienie,poroniłam fakt ale chyba nie przez to bo poroniłam prawie w 8 tygodniu,w kolejnej ciąży miałam brudzenie bez krwi,w obecnym nie miałam prawie wcale takiego brudzenia,ale cykl mi się skrócił może dlatego,miałam tylko ciuteńkę krwi (może malutka kropelka) i trochę przyfarbionego śluzu na brązowo (jasny)

hej, ja wczoraj tez mialam wielka ochote na bara, a tu wieczorem grypa zoladkowa mnie dopadla i g o w no z tego. moze dzisiaj sie uda, tylko czy jeszcze mam owulacje?/ moj m wczoraj odebral wyniki posiewu nasienia i nic nie wyhodowano jest czysty, wiec kurna co jest,ze jego plemniory wymiekaja, moze rzeczywiscie stres ? mam nadzieje, ze dzsiejszy wieczor bedzie owocny, albo po poludnie, bo nie poszlam do roboty, wiec bede czekac, matyske mamy na feriach.

a czy Ty tego wszystkeigo mu nie mówisz przypadkiem ? tzn to co nam tu wypisyjesz ? może to stresująco na niego działa ?

Ja przy grypie bym się nie starała...

Co do szyjki to staram sie badac codziennie wieczorem ale dopiero od okolo tygodnia. W kazdym razie zauwazylam ze to co.czulam na poczatku jest nizej tzn. Wczesniej ledwo wyczuwalama teraz czuje odrazu czyli szyjka niska... Ale ja nie wiem kiedy otwarta a kiedy zamknieta. W kazdym razie czuje cos bardzo miekkiego I przyjemnego oj dobrze tym facetom tam haha :p
Ja juz w lozeczku czekam az m przyjdzie I obiecuje dzisiaj nie zasnac
Teraz tylko jeszcze czekac na wzrost tempki I potem na dwie krechy
Milych snow

no widzisz,a szyjka przy owulacji powinna być wysoko,pokręcone to

Powiem Ci ze jestem w lekkim szoku- niewyobrazam sobie zebym ewentualnym gosciom smiala sugerowac - ile ma kosztowac prezent! to szczyt zlego wychowania! masakra.....jedyne co uznaje w przypadku prezntow dla dzieci to np prosba o niekupowanie "chnskiej tandety" lepiej np puzle czy klocuszki, czy kolorowanke czy kredki! i ewentualnie ejsli dziecko nie moze jesc slodyczy to ewentualnie o to bym poprosila- ale zeby mowic ze prezent za 20 nominałow???? wiocha! jak dla mnie.
A no to mezula zna sie na robocie- dupka w gore :) ja tak nie elze bo mi sie nie chce:p pozatym chyba bym ubarla ze smiechu - zwlaszcza jak znam swojego meza....:p
boziu tak bym chciala zeby sie udalo w tym miesiacu ....:( chyba mnie zaczyna łapac przygnebienie:(

mnie wszyscy pytają co kupić mojemu i mówię konkretnie co chcicałabym kupić a jeszcze nie zrobiłam tego,ale znowu nie wymyślam niestworzonych rzeczy,w racjonalnej cenie podaje a jak ktoś dokupi coś jeszcze to już w jego geście to leży

Z głupoty zrobiłam test ciążowy-ale głupek ze mnie :-) oczywiście negatywny.
Cycole bolą bardziej,temperatura nadal wysoka :-)

Ostatnia edycja:
własnie tez mi sie wydawalo Anabelko ze podczas owulki szyjka wysoko powinna byc i miekka....moja byla nizej teraz jest troszke wyzejk- czyli bym rzekla ze sroednio i troche zmiekla....

Kasoku-
a mozesz mi cos wiecej napisac o tych witaminkach dla meza?? na co to dziala - ja mu nic nie daje- on sobie tylko wit b6 z magnezem razem ze mna je0 bo mamy taka tableteczke do ssania...

mnie wszyscy pytają co kupić mojemu i mówię konkretnie co chcicałabym kupić a jeszcze nie zrobiłam tego,ale znowu nie wymyślam niestworzonych rzeczy,w racjonalnej cenie podaje a jak ktoś dokupi coś jeszcze to już w jego geście to leży :-)

to zupelnie inna sprawa niz mowienie komus ze prezent ma kosztowac tyle a tyle- to zwyczajnie niegrzeczne w moim odczuciu, natomiast jesli ktos pyta zawsze molwie co ewentualnie mozna kupic-zawsze mowie kilka propozycje z roznymi cenami zeby kazdy sam zdecydowal na co moze sobie ewentualnie pozwilic- aczkolwiek zazwyczaj mowie o ksiazkach:p ale to juz ten wiek 9 latce mozna kupic albo ksiazke...albo "mamo chce komrke, laptopa, tableta, ipoda, i pada, e booka...i tak dlaje) a wiec albo ksiązke:D

Anabelciu a keidy masz termin na nieprzyjscie @?

anabelko ja mojemu nic nie mowie i modle sie zby sam nie odkryl tego forum tzn on wie, ze ja sie udzielam na jakims forum, ale zeby nie doszedl jakie to, bo wtedy jestem ugotowana,
die moj bierze cholernie drogie witaminy proxeed plus, wszystkie w tzw pigulce, ale twoj moze brac:
selen, witamine e, l-karnityne, cynk, duzo orzechow brazylijskich, brokuly ugotowane na parze, witamina c nmoj bierze 1000 mg na dobe, oczywiscie kwas foliowy, witamina b6. w polsce mozna kupic salfazin albo androvit, podobno bardzo dobre. poza tym bokserki i komorka zdala od jajek, moj zawsze ja nosil w kieszeni spodni, ponadto moj m przestal pic kawe, a pijal 6 dziennie i to takie siekiery wiec alleluja mu panie, chodzi na wieczorne 20 minutowe spacery bo rano nie umie wstac zeby biegac, niestety, no i lapka trzyma zdala od brzucha i ud, no i zobaczymy w marcu.

to zupelnie inna sprawa niz mowienie komus ze prezent ma kosztowac tyle a tyle- to zwyczajnie niegrzeczne w moim odczuciu, natomiast jesli ktos pyta zawsze molwie co ewentualnie mozna kupic-zawsze mowie kilka propozycje z roznymi cenami zeby kazdy sam zdecydowal na co moze sobie ewentualnie pozwilic- aczkolwiek zazwyczaj mowie o ksiazkach:p ale to juz ten wiek 9 latce mozna kupic albo ksiazke...albo "mamo chce komrke, laptopa, tableta, ipoda, i pada, e booka...i tak dlaje) a wiec albo ksiązke:D

Anabelciu a keidy masz termin na nieprzyjscie @?

ja wiem kto jakie ma możliwości finansowe i dostosowują się do jego zarobków :-) nawet z kredek bambino i kolorowanki mój się cieszy jak nakręcony więc nie jest wymagający :-)

okres powinnam dostać we wtorek

kasoku pamiętaj że jakość tej małej armii jest również ważna bo ilość ilością...jeden z nich pewnego dnia dopłynie do końca i się uda,kaw nieźle wypijał,w racjonalnych ilościach jest ok nawet pomocna,ale co za dużo to niezdrowo zarówno dla serca jak i plemniorów.Więc nie zamartwiaj się tym że jest ich mało,ważne by jakaś część z nich była ruchliwa,ale wiesz co macie za to większe szanse na córę,bo plemniki rodzaju żeńskiego są większe więc i silniejsze :-) hehe A Ty się stresujesz i widzisz co Ci się z cyklem dzieje...powiem Ci to co nikt nie lubi słyszeć -wyluzuj.
My nigdy badań nie robiliśmy,tzn mój bo ja miałam usg wiele razy,tarczyce badałam...no ale jak staraliśmy się ponad rok to niczego nie badaliśmy,ale zauważyłam poprawę po tym jak mój przestał kąpać się w wannie (jajek nie przegrzewał)
Ja też milczę,mój jak ostatnio się dowiedział że się nie udało to powiedział że może następnym razem,mój wie że ktoś z nas nawala ale nie gadamy o tym wcale,chocicaż ja mówiłam że to raczej ja :-) no ale jedno dziecko już mamy więc szanse na kolejne są

Ostatnia edycja:
Dziewczynki ja sie nie znam na szyjce pewnie I tak nie czuje tego co powinnam ... Czarna magia dla mnie :p
Co do owu. To dzos test az krzyczy haha wiec sie ciesze :-) jutro licze na skok tempki :-)
Co do prszentow to ja tez nie mowie ile co ma kosztowac tylko np. Jak ktos pyta to co by sie przydalo... A ona nie ze powiedziala ile ma kosztowac tylko co by chciala no I to bylo za 20 f

Dodalam zdjecie testow owu z wczoraj I dzisiaj. Jeszcze kolo 17,zrobie...

Kasoku kurcze akurat teraz to chorobsko :-( ja mysle ze z dnia owu jak ma wyjsc to wyjdzie :-)
Trzymam kciuki.

Załączniki

• 2013-01-24 12.06.54.jpg
    2013-01-24 12.06.54.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 29
  • 2013-01-25 10.07.22.jpg
    2013-01-25 10.07.22.jpg
    7,4 KB · Wyświetleń: 27
anabelko dlatego pewnie mamy core, moze jego plemniory nigdy nie byly za dobre, ale na pewno mial ich wiecej, wiec pracujemy nad tym, zeby zwiekszyla mu sie ilosc, a ja stresowalam sie w zeszlym roku min smierc tesciowej obecnosc w momencie jej smierci to mnie rozwalilo na lopatki, teraz jakos powoli wracam do siebie, zapisalam sie na joge i zobaczymy.

akuku super ten test, takiego pozytywa nigdy nie mialam, wiec do wyra do wyra i riskac sie na calego.

reklama
akuku to tez zalezy od jakosci nasienia, moj np ma slabe i chyba wytrwalsze sa plemniki zenskie niz meskie dlatego moze uda sie znowu core zrobic, oby

Do góry