reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Krowko a nie mozecie przerzucic sie na gumki ? Wiem ze sa malo komfortowe ale lepsze to niz hormony.

Ostatnia edycja:
reklama
Edyta- no oczywiście, że bym wolała gumki. Jednak też patrzę na te moje "leniwe" jajniki i mam nadzieję, że jak skończę brać to ustrojstwo to zaskoczę od razu! Wykluczam rozwalenie cyklu!!!!

A myslisz ze tabsy pomoga cos na jajniki ? moim zdaniem one podczas brania tabsow nie pracuja prawidlowo,bo nie ma owulki...mam nadzieje że wszystko bedzie ok po ich odstawieniu i szybko zaciazysz ;-)

Edyta- to nie ja tak myślę, tylko lekarz. Ja to chcę tylko mega owulacje z pękniętym pęcholem i dwoma kreskami na teście!:sorry:. A do tej pory to średnia z moją owu, raz jest raz jej nie ma i nie ma...

nie chcę Was martwić ale jakim cudem tabsy mają pobudzić jajniki do działania jak podczas brania tabsów jajniki NIE PRACUJĄ? :eek:

przecież właśnie o to w tym chodzi, żeby uśpić jajniki, żeby nie było owulacji i możliwości zajścia w ciążę...

moje miały 8 letni urlop i teraz odwalają cyrki.... :wściekła/y:

Krowko oby lekarz miał rację ,moze liczy na to że szybciej zaskoczysz po terapii hormonalnej,ponoć po odstawieniu mozna szybko zajść w ciążę ;-) ja tez na to licze :-p

nie wiem jak to jest w innych przypadkach, ale w moim to był 100% mit, że łatwo się zachodzi po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych.

szczerze to żałuję bardzo, że przez tyle lat brałam tabletki, no ale cóż człowiek młody był, bał się wpadki a tabletki były najwygodniejszym sposobem by tego uniknąć. Tylko nie przewidziałam, że takie długoletnie branie może się na mnie poniekąd zemścić. :baffled:

Karola- masz rację. Ja nie potrafię przekazać co dokładnie lekarz miał na myśli. Biorę to paskudztwo bo muszę. Po tym szczepieniu to wolałabym się obyć bez ciązy przez jakiś czas. Może lekarzowi chodziło o to, że czasem kobiety po odstawieniu tabletek anty w pierwszym cyklu zachodzą w ciążę. Ja się na tym nie znam :rofl2:. No właśnie 8 lat a 3 miesiące to moze być różnica. Ale kto wie jak to będzie. Się zobaczy.

Ostatnia edycja:
reklama
no to "super" by było gdyby to była prawda, ja brałam 8 lat czyli świetlana przyszłość przede mną.... :no:

ech, mam dziś wisielczy humor, wszystko mnie wkurza...

:-(

Do góry