reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

mamolinka tu właśnie głównie chodzi o zabicie czasu,a że to jednak jest coś innego niż bezmyślne klikanie w puzzle,dlatego polecam ;-)

reklama
Hejka Laski:-)
Zaczełam posta i M mi przeszkodził i strone zamknęłam :baffled:

Dzień ogólnie do bani. Jedyny pozytyw to posadzenie WRESZCIE ostatnich drzewek. Późno ale mam nadzieję, że odbiją w przyszłym roku.

Dziewczyny, które mają owulkę KCIUKASY ZACIŚNIĘTE!!!!!
U mnie dziwnie bo powinno coś się ruszyć ze śluzem a tu cisza:confused::shocked2::sorry2:
Chciałabym taki dzień lenia :-)

Ja tam takiej zupy nie gotuję,ale słyszałam o niej:-D a tu pierwszy lepszy przepis z neta:-p

4 łyżki świeżych liści lubczyku
2 l wody
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
1/2 szklanki śmietany
sól
Świeże liście lubczyku dusić przez chwilę na maśle, a gdy zwiędną, zalać zimną wodą i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Gotować ok. 20 minut, doprawić do smaku.
Mąkę rozprowadzić śmietaną, dodać do zupy. Podawać z grzankami lub ziemniakami.
Odwar korzenia lubczyku wykorzystywany jest w przypadku nieżytów dróg moczowych i niewydolności nerek. Przetwory z lubczyku łagodzą też bóle menstruacyjne i działają moczopędnie.
Aktualnie wchodzi w skład wielu mieszanek ziołowych, przyprawy "Maggi", różnorodnych kostek bulionowych i zup błyskawicznych. W Anglii rozdrobnione nasiona dodawano do wypieku chleba, w niektórych krajach bywa używany do parzenia słodkiej herbaty z miodem. Wytwarzana jest też przy jego użyciu nalewka zwana

krowkabordo haha to patrze Ty tak jak ja, jak moj sie zbliza to zamykam strone :p Ja jakos na tym sluzie nie rozpoznaje kiedy plodne... teraz jak mialam taki , wydawalo mi sie, ze plodny to testy wychodzily negatywne, a jak juz nastala suchosc to pozytywne :/

Witam serdecznie :) Dziewczyny podczytuję Was od kilku dni i chciałam nieśmiało zapytać czy mogę do Was się przyłączyć. Właśnie w listopadzie zaczeliśmy z mężem starania o 3 dzieciątko i teraz czekamy już na testowanie (gdzieś koło 20 listopada). To moja pierwsza przygoda z forum dlatego jeszcze nie potrafię się tutaj odnaleźć - ale mam nadzieję, że będę mogła liczyć na pomoc bardziej doświadczonych forumowiczek. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie staraczki listopadowe :)

Adrianka witaj ;) W grupie zawsze razniej i latwiej sie przechodzi przez ten czas oczekiwania ;) Ja tez testuje ok.20 listopada. Trzymam kciuki za owocny listopad ;)

mamolinka90 dziękuję za powitanie :) Masz rację w grupie raźniej :D
Mam nadzieję, że przy Was jakoś szybciej zleci mi ten czas do testowania bo ja już zaczynam się strasznie nakręcać i nawet objawy czuję (chociaż to przecież niemożliwe) :)

No przywitałam się :-) Pierwsze koty za płoty :zawstydzona/y: a teraz uciekam bo moje dzieciusie jeszcze nie śpią a to już ta godzina :shocked2:

reklama
witam w sobote wieczor :p a mialam nie pisac nie??;-)
moje jedno dziecie juz spi a drugie zasypia obejmujac ojca :-)

Ardianka - witaj :-) ja tez nowa i tez staram sie o trzecia sztuke :tak:
powodzenia!

ja juz jak pisalam starania zaczelam ale owulacji jeszcze nie bylo i kiedy bedzie?? to chyba nikt nie wie :no:

Do góry