reklama
-Lorelain-
Fanka BB :)
ja zawsze robiłam w pełnych godzinach o 1 stopień w jedną lub w drugą stronę, jak mierze np z rozbieżnością 0,5 godziny to nic nie zmieniam tylko liczę tak jakbym to zmierzyła o stałej godzinie
Akuku
ja zawsze robiłam w pełnych godzinach o 1 stopień w jedną lub w drugą stronę, jak mierze np z rozbieżnością 0,5 godziny to nic nie zmieniam tylko liczę tak jakbym to zmierzyła o stałej godzinie
O jeden stopien czy o trzy?
Jedne stopien to z 36.00 na 37.00??
-Lorelain-
szczerze mówiąc to trochę już zgłupiałam po twoim pytaniu, ale raczej chodzi o to że np masz 36,5 i o jeden stopień więcej to 36,6 a o jeden stopień mniej to 36,4 a jak chcesz liczyć uwzględniając co 0,5 godziny to np jak masz 36,5 to robisz 36,55.
Gdyby było tak jak ty piszesz to raczej temperatury wychodziłyby mało realne. No to na chłopski rozum, np moja temperatura to 36,5 zmierzona o mojej stałej godzinie, a mierząc kilka godzin później miałabym juz 39 stopni czyli bałabym przewlekle chora

Gdyby było tak jak ty piszesz to raczej temperatury wychodziłyby mało realne. No to na chłopski rozum, np moja temperatura to 36,5 zmierzona o mojej stałej godzinie, a mierząc kilka godzin później miałabym juz 39 stopni czyli bałabym przewlekle chora

Ostatnia edycja:
-Lorelain-
no 0,3 juz Ci doliczyłam że od 5 do 8 czyli dla każdej godziny 0,1 stopnia, jak chcesz możesz liczyć sobie z dokładnością do 0,5 godziny. Ja do tego aż tak dużej wagi nie przyjmuje bo i tak najlepiej zaznaczyć kółeczkiem że tempka moze byc zaburzona. Generalnie staram się mierzyć zawsze o stałej godzinie z odchyleniem do 05 godziny, nie robię wtedy żadnej korekty. Nawet w weekendy mam nastawiony budzik, mierze i ide spac dalej. Dla tego taka 6 rano jest dobra bo wiem że na pewno jeszcze wszyscy śpią i nic mi jej nei zaburza. Później budzi się już kot a potem dziecko 

Akuku
Lori a to juz rozumiem ... Myslalam ze pisalas 0,3 na godzine... Tylko dziwi.mnie ze gdzies czytalam 0,5 stonia na pol godzi. Ale to za duzo :-)
No ja juz zostawie ta 8 w tym cyjlu i jak bede mierzyc w przyszlym to o 5 rano hehe. Ja sie zdecydowalam na 8 bo dzieci mi wstawaly o 8 i nie musialam budzika nastawiac a teraz budza sie szybciej. No chyba ze zaczne od jutra o piatej i najwyzej o 8 drugi raz zeby porownac hmm.
No ja juz zostawie ta 8 w tym cyjlu i jak bede mierzyc w przyszlym to o 5 rano hehe. Ja sie zdecydowalam na 8 bo dzieci mi wstawaly o 8 i nie musialam budzika nastawiac a teraz budza sie szybciej. No chyba ze zaczne od jutra o piatej i najwyzej o 8 drugi raz zeby porownac hmm.
-Lorelain-
mierz tam sobie o 8 tak jak mierzyłaś, potraktuj ten cykl jako szkoleniowy a może drugiego juz nie będzie 

oki ja się zbieram do wyra

oki ja się zbieram do wyra
reklama