reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Jejku dziewczyny forum sue ruszyli.:-)
Tilli dibrze myslisz, ja odkladalam 3 dziecko i tu juz ponad rok sie staram. nie mysl o tym co inni pomysla, moze tak miali byc ze podjeliscie decyzje o dzidzi i dostalas awans zrby lepiej finansowo stac. Staranka moga potrwac a ciaza trwa 9 miesiecy. Zreszta w pracy nie musisz sie tlumaczyc, jestes w cciazy i tyle....zycie. Taki juz nasz los, przeciez nikt za nas w ciazy chodzic nie moze, a szkoda...bo czasem by sie mozna bylo zamienic :-)
Mnie caly dzien Bola plecy i podbrzusze ehh... Spalam ze 3 godziny...
Ide pranie wstawic pozniej wejde to poczytam bo teraz z tel. Pisze

reklama
Hej dziewczynki! :-)

Zaglądałam trochę do Was ostatnio ale jakoś nie miałam natchnienia żeby pisać, tematyka dla mnie niezrozumiała się zrobiła :-D Ale oczywiście bardzo Wam kibicuję w Waszych staraniach i trzymam za wszystkie kciuki!

Tiluchna - ciężko dokładnie zaplanować kiedy kolejne dziecko ma się pojawić, może być tak jak piszesz, że starania potrwają na przykład rok i jeśli je zaczniesz za jakiś czas to będziesz zła, że tak późno. Idąc tym tropem, możesz zacząć teraz ale musisz liczyć się z tym, że może się także udać od razu :-D

Ja odkładałam drugie dziecko, choć nie chciałam ale różne czynniki (a głównie mąż:-D) mnie do tego zmusiły. Ja dodatkowo we wrześniu zaczęłam nową pracę, w naprawdę fajnym miejscu, gdzie jestem doceniana i szanowana (o poprzednich miejscach pracy nie mogłam tego powiedzieć) i też przez chwilę myślałam, że może ze względu na pracę jeszcze chwilę poczekam...ale jakoś po miesiącu jednak zmieniłam zdanie :-D Tylko, że ja akurat doszłam do wniosku, że praca mimo, że fajna, to w moim przypadku nie jest jakaś bardzo ambitna, kokosów też nie zarabiam ;-) I że jednak są ważniejsze od niej rzeczy :tak: A na spełnianie się zawodowe jeszcze będę miała czas :-)

A poza tym...melduję, że przeżyłam święta! Powiedzieliśmy o ciąży praktycznie całej rodzinie, reakcje bardzo pozytywne, ciekawe tylko czy szczere :-D Powiedziałam też już w pracy, bo przy moich mega mdłościach i brzuchu, który mi wywaliło jak w 5 miesiącu i tak by się sami domyślili :-D

no coz
dzisiaj myslalam i myslalam i dlugie rozmowy z mezem i decyzja ze raz w cyklu bedzie bez zabezpieczenia a od pazdziernika 2013 normalne starania;-) i dzisiaj juz ten raz wykorzystany hehe:rofl2:
mialo byc z gumka.. ale jezyka w gebie zapomnialam po sekundzie:zawstydzona/y::-D hehe

Domi:-) od tych najwazniejszych dla Was osob gratulacje na bank sa szczere:tak:
i co do pracy - podbudowalas mnie, dziekuje:tak:

dobranoc

Tilli to.trzymam kciuki by sie wam udalo w odpowiednim dla was czasie:-)

Ja wlasnie ogladalam film slodki listopad smutny ale piekny...

Ide spac dobranoc

hek kochane, ja od 18 do 23 spalam i sie wyspalam i teraz mam problem ze snem. znowu schizuje, mam dziwne lęki, jestem po wczorajszym przytulaniu cala obolala,nawet wlosy lonowe mnie bola :angry::angry:, mam 10 dc i owulki ni hu hu, moze dlatego, ze gdybym miala moj 25 dniowy cykl, teraz bylby moj dopiero 7 dc, a ja miewam 11 dc owulke, stwierdzilam ,ze tal luteina, ktora bralam w zeszlym cyklu rozchwiala mi wszystko, aj nic w styczniu porobie badania, przede wszystkim poziom prolaktyny, znowu znerwicowana chodze, wiec pewnie mi wzrosla i jak tu mam nie brac lekow???jak mam sie wyluzowac???jezu chryste, lori ja tez odkladalam starania z drugim i tez mam duzy klops, karola masz dopiero 26 lat, wiec nie martw sie ja w Twoim wieku chulalam bez meza, uda sie zobaczysz.

Nie wiem , ktora z was dziewczynki pytala sie co maz je, ze mu sie troche polepszylo, wiec od 11 grudnia kiedy to sie dowiedzielismy o zlych wynikach, zmienilam mu wszystkie majtasy na bokserki, w nocy spi nago, co bylo wczesniej nie do pomyslenia, gotuje mu duza ilosc brokulow, od czasu do czasu pije soki z sokowirowi gl. marchewka, buraczki, jablko, podjada orzechy brazylijskie, kupilam w tesco mieszanke orzechow, zazywa dwa razy dziennie proxeed plus drogie jak nie powiem co, no i stara sie zyc higienicznie, juz nie ma powodu do stresow, wiec moze do marca juz sie zregeneruje, gorzej ze mna, wszystko mnie pobolewa tam na dole, czuje suchosc, a juz powinien byc sluz i martwie sie tym na maxa, aj nic ide spac, pa.

dziewczyny zwariowalam:baffled:
wczoraj test owu byl totalnie negatywny i dlatego miedzy innymi sie odwazylam..
a dzisiaj?? kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej:szok:
jak to jest mozliwe??
myslalam ze to wzrasta stopniowo:eek::eek:

no to ladnie:sorry2:

jeden jedyny raz bez zabezpieczenia w tym cyklu:rolleyes2::rolleyes2:

Kasoku - moze pojawi ci sie sluz dokladnie w dniu owu?
a o meza pieknie zadbalas!!!!!

Tilluchna spokojnie test rano zawsze wychodzi pozytywny. Owu mozesz miec nawet za 3-4dni
Kochana bylabys szczesciara jakby Ci sie udalo... Ja juz sie staram obojetnie na jaka plec... I ponad rok i nic...

Kasoku pewnie ze stresu cykl Ci sie poprzestawial.
super ze winiki m ma ladniejsze. Oby tak dalej.
Ja tez odkladalam 3 ciaze a mloda jestem bo 23 lata mam i co? Rok sie staram...ale to pewnie dla tego ze ja myslalam ze owu mam w 14 dc a mam w 16 przynajmniej tym razem, no i na poczatku staralam sie o dziewuszke czyli najpierw do 10 dnia cyklu, pozniej do 11 itd. pokolei... A teraz juz jak leci hehe

Akuku a jak twoja tempka ?? kiedy wypada Ci testowanie ??

My wczoraj tez poszalelismy ,mimo negatywnego testu a co tam ,trzeba korzystac :-p Jestem ciekawa czy dzisiaj bede miala pozytywny .

reklama
Edyta dzis moja tempka 36.88 a wczoraj 36,71 wiec codziennie wzrasta... Ale ja myslalam ze ona wzrosnie i bedzie sie utrzymywac...

Do góry