reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

dziewczyny dla dzieciaczkow gubiacych smoki proponuje zakupic takiego malutkiego pluszaka z zawieszka na przyczepienie smoczka to juz dzieci ich nie straca bo nie wyleci poza lozeczko- wiec nadzieja bedzie ze wolanie tez sie skonczy hehe - to jest wszystko bezpieczne i przystosowane do tak malego brzdaca :) - wiecie co mam na mysli ?

mamolinka musisz miec wiecej snu, przynajmniej 3 godziny i bez wstawania zmierzyc, wiec jakos to sobie musisz rozplanowac, w ogole zmalpowalam po tobie bo widze ze na stronce sobie wykres robisz i tez sie zarejestrowalam ;), bede probowac cos tam zaznaczac hihi

no i powodzenia z tesciami, na ile przyjezdzaja w ogole? :-)

krowkabordo ja to sie smialam z mojej chrzesnicy ktora mame obserwowala wlasnie w wc i probowala jej ze tak to ujme - pomoc sie obrobic z papierem toaletowym hahahah :-D smieszne takie dzieciaczki sa 1,5 -2,5 letnie:tak:

reklama
Miciurka, no wlasnie te mierzenie tempki narazie mi nie wychodzi, dlatego od przyszlego cyklu zmienie godzine 6:30 na 7:30 lub 8 ;) Rob, rob bedziemy obserwowac co te nasze cykle przepowiadac beda :D Przyjezdza tylko moja tesciowa, a na ile ? Tego niewiem ;)

Pandora jak najbardziej ;) Ja mam fajna tesciowa, dobrze sie z nia dogaduje... Fakt, byl okres, ze nie bylo fajnie mieszy nami, tylko, ze mamy taka czarna owce w rodzinie (moja szwagierka) , ktora na sile probuje wszystko zepsuc :/ Ale zauwazylam, ze nawet moja tesciowa zaczela sie na niej poznawac.

oj to zazdroszczę!! ja mam dokładnie taką samą sytuację- tyle że jeszcze się nie poznała :wściekła/y:i raczej nie prędko to nastąpi:wściekła/y:

No to szczerze nie zazdroszcze , ha ja nawet uslyszalam od swojej tesciowej, ze jestem taka zaradna, sprytna, umiem dobrze gotowac ( haha mi do dobrego gotowania daleko) itd nie to co jej corunia. U nas to smieszna sytuacja, bo moja ukochana szwagiereczka jest w moim wieku i jest prawdziwym moim przeciwienstwem. W skrocie powiem , ze ja z moim mezem dorobilismy sie wszystkiego co mamy sami, praktycznie bez niczyjej pomocy, fakt wesele a raczej wspanialy obiad weselny urzadzili nam moi rodzice w domu , kamerlanie, ale bylo cudownie ;) A ona czeka, az wszystko kupia jej rodzice albo tescie. Wynajela mieszkanie, a urzadzila jej tesciowa, kupila wszystkie meble, lodowki,kuchenki itd. Za wesele zaplacili rodzice i tescie, bo ksiezniczka chciala w restauracji. Moj eM caly czas mowi do nich kupcie sobie jakis tani samochod, byle jaki aby jezdzil, a ona mu powiedziala, ze czekaja bo jej tesciowa obiecala kupic im samochod, wiec oni nie beda kupowali. Na wakacje do PL przyjechala bez grosza przy dupie , cala podroz i pobyt zfinansowali rodzice. I sama mi zreszta przyznala, ze nie chce dzieci miec bo wie, ze sobie nie poradzi :/ No kur** trafia mnie jak ja widze albo o niej slysze... Dla mnie ten czlowiek jest niezaradny zyciowo :/ No i oczywiscie lubi robic ploteczki na moj temat i mojego eM ( jej brata), ale ja delikatnie dalam do zrozumienia mojej tesciowej , ze z niej bije zazdrosc, a moj eM doslownie powiedzial tesciowej co mysli o swojej siostrze i jaka ona jest. I teraz nawet tesciowa przyznaje mi racje.

Ostatnia edycja:
No to szczerze nie zazdroszcze , ha ja nawet uslyszalam od swojej tesciowej, ze jestem taka zaradna, sprytna, umiem dobrze gotowac ( haha mi do dobrego gotowania daleko) itd nie to co jej corunia. U nas to smieszna sytuacja, bo moja ukochana szwagiereczka jest w moim wieku i jest prawdziwym moim przeciwienstwem. W skrocie powiem , ze ja z moim mezem dorobilismy sie wszystkiego co mamy sami, praktycznie bez niczyjej pomocy, fakt wesele a raczej wspanialy obiad weselny urzadzili nam moi rodzice w domu , kamerlanie, ale bylo cudownie ;) A ona czeka, az wszystko kupia jej rodzice albo tescie. Wynajela mieszkanie, a urzadzila jej tesciowa, kupila wszystkie meble, lodowki,kuchenki itd. Za wesele zaplacili rodzice i tescie, bo ksiezniczka chciala w restauracji. Moj eM caly czas mowi do nich kupcie sobie jakis tani samochod, byle jaki aby jezdzil, a ona mu powiedziala, ze czekaja bo jej tesciowa obiecala kupic im samochod, wiec oni nie beda kupowali. Na wakacje do PL przyjechala bez grosza przy dupie , cala podroz i pobyt zfinansowali rodzice. I sama mi zreszta przyznala, ze nie chce dzieci miec bo wie, ze sobie nie poradzi :/ No kur** trafia mnie jak ja widze albo o niej slysze... Dla mnie ten czlowiek jest niezaradny zyciowo :/ No i oczywiscie lubi robic ploteczki na moj temat i mojego eM ( jej brata), ale ja delikatnie dalam do zrozumienia mojej tesciowej , ze z niej bije zazdrosc, a moj eM doslownie powiedzial tesciowej co mysli o swojej siostrze i jaka ona jest. I teraz nawet tesciowa przyznaje mi racje.
b

o taka prawda ze definitywna zazdrosc z jej poczynan bije, a ty masz dziecko sobie radzicie i jest dobrze, eh nigdy nie pojme jak ludzie moga tak robic, zwlaszcza rodzenstwo ...

tez mam fajna tesciowa i fajnie sie z nimi dogaduje a tesciu jeszcze lepszy - normalnie jak bym miala wybierac kto jest ulubiony u mnie to zdecydowanie tesciu ale cicho ;) hehe

i na koniec dziewczyny na relaksik wam cos wrzuce zebyscie sie troche posmialy - moze nie na temat ale odstresowac sie to tez wazne heheh ;)

Wpadki Teleturnieje - Wideo - Studio - WP.PL moj kuzyn mi dal linka a ja wam sprzedaje ;) hihi

milego wieczorku :-D

Aaaa i najlepsze dodac na sam koniec :D Moi tesciowie maja mieszkanie w bloku, dom na wsi i iles tam hektarow dzialki. I moja szwagierka wpadla na pomysl, zeby tescie sprzedali mieszkanie w bloku i za te pieniadze kupili jej mieszkanie w Holandii... Moja tesciowa to myslalam, ze wyjdzie z siebie, moj eM to prawie nie udusil jej golymi rekami :/ I moja tesciowa stwierdzila, ze oprocz niej ma jescze trojke dzieci i jak cokolwiek bedzie sprzedawala to dzili na 4 swoich dzieci, a ona stwierdzila, ze do podzialu dla reszty rodzenstwa jest jeszcze dom i dzialka a on bierze mieszkanie w bloku. Wiec ja nie chcialam sie za bardzo wtracac w ich spor rodzinny, ale powiedzialam tesciowej, ze ja bym mieszkanie zostawila najmlodszej corce ( ma 14 lat) bo reszta ma juz mezow,zony i dzieci, a dla najmlodszej sie przyda jakis start w dorosle zycie za pare lat. No i namowilam mojego,aby zapytal swoja siostre czy miejsce na cmentarzu juz zarezerwowala rodzicom i czy ma zamiar ich tak szybko pochowac, skoro za zycia dzieli co komu sie nalezy. I to samo powiedzial tesciowej, czy corka jej ma takie plany, a moze planuje ich oddac do domu starcow, a na koniec dodal, ze dopoki on zyje nie bedzie nic sprzedane, co kupili , czego dorobili sie rodzice i na co cale zycie ciezko pracowali. Pare dni pozniej moja zajebista szwagiereczka wyparla sie,ze takie cos wogole zaproponowala :/

u mnie nie jest aż tak strasznie, szwagierka to żona brata mojego T. Normalnie nie znoszę jej, a moja teściowa tylko "ona to", "ona tamto".... no wyrocznia. moi teściowie nie są źli, nawet ich lubię, tylko przykro mi jest bo mam wrażenie że teściowa uważa mnie za "dodatek do wnuka" i w sumie to mogłabym nie istnieć, ważne że ma drugą synową. zresztą to długa historia:-(, nieważne...
Laski miłego wieczorku i owocnych przytulanek:tak:

reklama
Hej dziewczyny...Piszę do was ledwo przytomna (dla mnie wstawanie o 7,to póki co jakieś nieludzkie jest :-D:-D),zaraz muszę wychodzić na termin do tego Jobcenter. Potem wysłać na pocztę list,potem odebrać swój z kursu,bo oczywiście mój listonosz nie potrafi czytać i co rusz gdzieś muszę biegać bo własną pocztę...:no: A jak widzę tą pogodę,to mi się odechciewa. No,przynajmniej nie pada.:-p
mamolinka heh dobra ta twoja szwagierka... tzn.w sensie,że NIEdobra.:-D Pewnie,że zazdrosna i kompletnie niezaradna życiowo.Ja rozumiem,że w wielu rodzinach rodzice dużo swoim dzieciom pomagają,ale wyciąganie rączek po wszystko,gdzie inni pracowali ciężko na swoje wiele lat,jest troszkę niepoważne i bezczelne. Egoistyczne podejście z tym mieszkaniem itp...:no: Dobrze teściowi i mężowi powiedziałaś,i super,że się z teściową dogadujesz,to jest ważne,bo generalnie takie dobre "układy" z teściami nie są najczęstszym zjawiskiem.:-)
A z tym testowaniem...No pewnie,że chciałabym powtórzyć już dziś,ale nie chcę się rozczarować,wolę jeszcze poczekać,i tak czasu nie przeskoczę :-p
Dobra,kończę herbatkę,odezwę się jak wrócę z tych okopów zimowo-urzędniczych.:*
:dry:

Do góry