reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

czesc dziolchy :-p

ja tam nic nie chce gubic, lubie i akceptuje siebie, ma swoj rozmiar 10 i sie tego trzymam ;-) ja po prostu lubie zdrowa zywnosc
owszem ulwiebiam tez czekolade ale jak sie przejem to i pare tygodni moge nie ruszac
teraz np. mam faze na jablka i mandarynki:-)

Akuku - kolacja to u mnie co na polce w lodowce ;-)
to taki obiad w sumie dla nas bo my dopiero o 18 wracamy do domu
wiec albo cos zrobie w slow cooker, jakas caserole, albo
dzisiaj np mam pieczone poledwiczki z ziemniakami i brokuly
kielbaski pieczone (ale te angielskie)
czesto mamy pieczone ziemniaki z tunczykiem i kukurydza albo po prostu zupe
wiesz my wszyscy od rana do wieczora poza domem wiec w sumie dzieciaki jedza w szkole, troszke gotowania nam odpada

wczoraj np. jak wrocili to Olivia chciala baked beens a Piotrek rice crispies, a my z Tomkiem kanapki z serem i szynka ;)

Basik - rewelacja Avatar!!! to Ty?????

Pam
- trzymam & :tak:

Smerfiku - zaraz przytyjesz nie boj sie hihi :-p:-D

Edytko
- oby dzisiaj juz @ przyszla i zebys mogla sie szybko starac to moze uda nam sie w tym samym czasie :-):-)
a to juz ostatni miesiac Twoich proszkow??? czyli teraz juz na zywiol??????

ja mialam teraz sprawdzane ph jak bylam u ginekolog :tak:
i ciesze sie bo po rocznych infekcjach i kuracjach mialam ph idealne :-D
ale to tylko dzieki braniu specjalnego probiotyku
bylam totalnie wyplukana z dobrych bakterii
ale teraz jestem na tip top

dziewczyny a mi sie juz konczy @ :-D
jutro powinno byc po ptokach

w poniedzialek dostane testy owu
a jutro powinien przyjsc termometr

ja nie wiem czy to moje ostatnie dziecko;-)
mysle, ze tak ale nigdy nie mow nigdy
jedynym warunkiem musialaby byc rozbudowa domu
musielibysmy zrobic adaptacje poddasza z lazienka, my bysmy sie tam wyniesli a dzieciakom bysmy zostawili pierwsze pietro, wtedy moge myslec :-D
ale moj maz raczej bedzie na nie:no: on juz prawie 40 lat ma i powiedzial , ze jak dzieci to tylko do 40 ;-)

reklama
Edi tempka wysoko bo biore Luteine na wydluzenie fazy lutealnej(bo moja fl byla za krotka)a Lutka podnosi temperature,wiec ja sie za bardzo wysoka temperatura w tym cyklu nie sugeruje,test ciazowy wczorajszy negatywny.pewnie jak odstawie lutke @ przyjdzie:-(

Tiluchna ja tez mam faze na mandarynki,bo teraz przed swietami mozna kupic clementines ktore sie dobrze obieraja i one sa najlepsze :-D

A jakie masz ph ?

Co do dzieci to ja wiem ze to bedzie ostatnie poniewaz jestem po 3 cc wiec to mowi samo za siebie.

Basik a moze nie przyjdzie ... dzisiaj jest twoj 10 dpo wiec to moze za wczesnie na test ??

Ostatnia edycja:
co oznacza wysokie ph ,o czym swiadczy?

Przy starankach ma spore znaczenie,bo jak chcesz coreczke to musisz mniec ph w granicach 5-5,5 a jak chcesz synka to wieksze ...tak pisza dziewczyny na forum,i powiem ze juz duzo dziewczyn w ten sposob zaplanowalo plec dzieci :tak:do tego dieta itd ale ponoc ph ma tu kluczowe znaczenie .

eh... u mnie cieszylabym sie zeby wogole dochodzilo do jajeczkowania a ph stawiam na dallekim koncu..
ale dla dziewczyn ktore chca zaplanowac plec to sprawdzanie ph moze bardzo pomoc.

reklama
Ja chcialabym miec coreczke ale nie mam na to strasznego parcia...moi synowie sa tak cudowni,kochani,najlepsi dla mnie :tak: ze jak mialabym miec czwartego synka to bym sie bardzo cieszyla,a ph sprawdzac bede dla samej siebie :tak:

Basik a moze powinnas miec jakis monitoring ? myslalas o tym ?

Do góry