reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

akuku wooow ale post :-D Ale mi się też czasem zdarza taki elaborat napisać jak tylko moja córa nic ode mnie nie chce i mam więcej spokoju.:-p Dzięki za && tobie i wszystkim wam pozostałym :* Sama za siebie trzymam kciuki.:-)
A co do otyłości wśród dzieci...cóż...czasem wiadomo,dziecko ma jak najbardziej predyspozycje do tycia,jest chore itp...Ale faktycznie,jak czasem tu w Niemczech patrzę na 10-12 letnie dziewczynki,to mi ręce opadają...No jak można doprowadzić dziecko do takiego stanu.:no:

reklama
Karotko dobrze zauwazylas ...jesli ma predyspozycje ,z tego co da sie zauwazyc rodzice z malymi dziecmi 2,3 latkami jezdza do Mc Donalda i karmia ich tym swinstwem bo im sie gotowac nie chce ...to jest dla mnie czyste zaniedbanie,to samo w zime dzieci bez czapek w jakis sweterkach chodza a rodzice opatuleni w grube kurtki...bo za dobrze im sie zyje , leki sa za darmo to po co cieplej dzieci ubrac ??

Eh ja juz wogole nie mam sily do irlandzkich rodzicow.... dis szlam i widzialam matke od siedmiu boleci... nie dosc ze dziecko w krutkim rekawku!! a u nas minus 2 bylo to jeszcze nie szlo bo matka je ciagnela tak ze male nie moglos ustac na nogach i obijalo sie o siany matka wogole nic tylko wrzeszczala ze ma ruszacz dupe... ktos jej uwage zwrocil to takak awanture zrobila ze sie Gardai zainteresowali.... normlanie niektorym to zabrac dzieci .... dzsiecko mialo gora 2 latka ...

A ja sie wkurzylam teraz bo mi jakies szczeniaki jajkami w okna rucaja... tzn nie mi ale pietro wyzej ale halasuja strasznie wiec wystawilam glwoe i kazalam im uciekac to mnie tylko zjechali rowno.... ale moj wystawil glowe kazal im spadac i kilka niecenzuralnych slow (ja mila bylam) to cos tam pod nose pogadali i uciekli.... i tak najleprza akcje moj zrobil jakis czas temu.... zdazalo sie co tydzien ze nam o 3 rano polacy walili i dzwonili do drzwi... moj sie raz wkuzyl i wziol pile mechaniczna( mamy taka stara) zalozyl maske Jasona (ma z halloween) i otworzyl drzwi... od tej pory nie pukaja nawet w dzien :-D

Dajcie spokój :no: Tu też ostatnio mamusia wyszła z synkiem na spacerek czy tam zakupy,chłopiec w cieniutkim sweterku,w tenisówkach,a kobitka płaszczyk,szaliczek,rękawiczki...Nawet tego nie komentuję,bo po prostu nie znajduję słów na głupotę i nieodpowiedzialność niektórych ludzi.Ja nie jestem idealna,też popełniam macierzyńskie błędy,jako matka,ale która kobieta takich nie popełnia? W każdym razie nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy ubrać dziecko w letnie rzeczy,kiedy mamy śnieg,minusowe temperatury i środek grudnia ani też karmić dziecka fast foodami,bo nie lubię czy nie umiem gotować...:no::no: Nie mieści mi się to w głowie po prostu. No,ale jest mnóstwo ludzi,którzy nie widzą w tym żadnego problemu,ja nikomu z butami do życia wchodzić nie będę ani się wtrącać,to ich sprawa,tylko po prostu tych dzieci jest mi żal...a czasem i nawet tych rodziców,nieuświadomionych,leniwych,niedojrzałych...no nie wiem.

akuku no zesz k u r w iszka mac a zebys wiedziala,ze lonowe mnie bola,a z ta zdrada to jest dobry pomysl, zaraz mu zajade tekstem :-):-):-)

pam mam pomysl jak jeszcze raz beda ci cis w okno rzucac wez zacznij miesem polskim rzucac, mysle,ze pomoze a ty odreagujesz, ja bym wtedy taka wiazane puscila,mze hej, a co...

Ja dziewczyny czasem sie zastanawiam.... mam 20 lat... intynkt maciezynski rozwinietey tak ze ho ho.... sytuacje finansowa i domowa stabilna... wyszalalam sie co moje... stujuje na 2 roku z 3.... i tak sie zastanawiam czy ja dam rade? czy bede potrafila pokochac dziecko? i poradzic sobie z nim? czy bede dobra mama ? Widze tyle mlodych wspanialych mam... a mam watpliwosci... z drugiej strony potrafie sie opiekowac maluszkami zawsze opiekowalam sie moim bratem az do teraz.... moj facet chce dziecka i tez sie nie moze doczekac jak to mowi- jego malych wielkich oczu-... boje sie tez ze po tych moich przebojach nie zajde tak latwo... tyle sie teraz widzi tych problemow....
no coz... bedziemy sie starac i mam nadzieje ze sie uda ;-)

pam ja mam o 13 lat wiecej od ciebie i musze przyznac bez bicia, ze jak bylam w twoim wieku i dowiedzialabym sie,ze jestem w ciazy chyba bym sobie w leb strzelila, bylam kompletnym przeciwuenstwem do ciebie, bylam po prostu dzieckiem, ja dlugo dojrzewalam do roli mamy, mialam 28 lat jak zaszlam w ciaze, wiec juz bardzo dojrzale.

zajdziesz w ta ciaze, nie martw sie, jestes mloda i jestes w zenicie plodnosci, bedzie dobrze, tam sie wyleczysz i dawaj.

reklama
pam ja mam o 13 lat wiecej od ciebie i musze przyznac bez bicia, ze jak bylam w twoim wieku i dowiedzialabym sie,ze jestem w ciazy chyba bym sobie w leb strzelila, bylam kompletnym przeciwuenstwem do ciebie, bylam po prostu dzieckiem, ja dlugo dojrzewalam do roli mamy, mialam 28 lat jak zaszlam w ciaze, wiec juz bardzo dojrzale.

zajdziesz w ta ciaze, nie martw sie, jestes mloda i jestes w zenicie plodnosci, bedzie dobrze, tam sie wyleczysz i dawaj.

Dziekuje

Do góry