reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

krowkobordo moim zdaniem usiadz i wypisuj sie kochana tutaj, musisz gdzies to wylac, ja tak zrobilam pare dni temu jak mi tesciowa umarla, pisalam i pisalam dziewczyny czytaly i pocieszaly, pamietaj, ze bedzie dobrze, ze zajdziesz w ciaze i urodzisz piekne dziecko, moze ten zarodek mial jakas wade i organizm sie go pozbyl?nie wiem co bylo przyczyna twojego poronienia, chyba teraz to jest malo istotne, pamietaj i sluchaj starszej kolezanki, bedzie tylko lepiej i masz prawo czuc sie tak jak sie czujesz, minie i bedzie druga dzidzia szybciej niz sie spodziewasz, tulam, buziakuje.

missiiss ale z ciebie aparatka, usmialam sie, ze hej, no niestety ja ta pretce nie potrafie, a tak jak juz wam wspomnialam hen temu musze miec orgazm, wiec musimy wieczorem jak wiem, ze mloda spi, jakbym wlaczyla suszarke to mysle, ze by to sie jeszcze jakims przypaleniem jajek skonczylo, trudno dzisiaj jescze bara bara i koniec, ale pomysl masz wyborny:-):-):-)

reklama
krowkabordo- ból na początku jest ogromny, ale z dnia na dzień będzie lepiej.... oczywiście pytanie dlaczego zostanie, no i poczucie niesprawiedliwości też, ale to co teraz wydaje się niewyobrażalne z czasem stanie się realne... ja na początku też nawet nie myślałam o kolejnym dziecku, ale po 2 tyg. zaczęłam dopuszczać do siebie myśl że może za te trzy miesiące.... a po miesiącu stwierdziłam że nie chcę czekać... Wiadomo nowa ciąża nie zastąpi tej straconej, ale też nie może przekreślać marzeń o maleństwie... kochana z czasem rana w serduchu się zabliźni- życzę Ci abyś szybko uporała się z bólem<przytulam>

kasoku
:-D haha ;-) biedny nabiał ema twojego, to możerzeczywiście nie warto kombinować :-D ja myśle tak jeszcze wysłać małą do koleżanki ;) i sróbować coś wymodzić i zdać się na los przeciez dni płodne są 2-3 dni przed i po więc chyba sie załapiesz no nie ?? :) i fajnie chyba by było jakby wyniki ema były dobrze wykonane i zebys sie kiedys nie zastanawiała kurde a są takie bo dlatego ... czy dlatego... ja myśle że jutro max do 14 tej i pozniej cacy ładnie tylko zeby on po kątach sobie ekhem no wiesz ;-)

ja mu dam po katach :-)pod prad podepne, nie mozna i koniec, juz mu powiedzialam dzisiaj ,ze nie ma trzepania kapucyna pod prysznicem jutro:-)

Missisis- ja sobie nawet tego nie chcę wyobrażać co przeżywałaś...to dal mnie nie do ogarnięcia...
Wyrzuciłam to z siebie i czuję się jakby lepiej, trochę lżej.
Przeciwciała różyczki. Mój syn miał dwa tygodnie temu podejrzenie tejże choroby a ja tych przeciwciał nie posiadam. Wiem, głupotą było starać się o dziecko wcześniej nie szczepiąc się. Naiwnie myślałam, ze mnie to ominie...i w sumie tak się stało. Ale teraz ze względu na stres i zdrowie przyszłego dziecka KATEGORYCZNIE OŚWIADCZAM, że się zaszczepię w tym miesiącu (w przychodni ciągle mnie zbywali).
Mississ- mój syn ma na imię Jan a na drugie Antoni:-)

W szpitalu na szczęście podali mi immunoglobuline anty D. Spokojniejsza jestem trochę. Bo jakbym się do szpitala nie zgłosiła to nwet nie chce myśleć jakie konsekwencje mogłoby to za sobą nieść.

Pandorka- wiem, ze tu nie powinnam pytać..ale spróbuję. Długo krwawiłaś po poronieniu?

Dzięki dziewczyny:-)
Właściwie to ja tylko w dzień ronienia krwawiłam a teraz plamie. Zastanawiałam się czy to normalne.
Lorelain- Arh-

krowkabordko- dostałaś w szpitalu immuglobuline ze względu na swoją grupę krwi. Zawsze przy Rh- podają jesli nie pokarzesz wyniku z laboratorium że grupa partnera to Rh+. Podają na wypadek konfliktu serologicznego. Jest to standardowa procedura. Niestety mam w tym temacie doświadczenie bo wiele razy pzrez to przeszłam. Jak masz jakieś pytania, albo coś Cię martwi to wal śmiało. Może będę mogła pomóc.

reklama
Lorelain- ja to wiem, tylko szpital chory. Nie wymagali co prawda grupy krwi męża tylko zrobili mi przeciwciała czy aby na pewno mi jest ona potrzebna. Zapobiegawczo przy rh ujemnym immunoglobuliny w tym szpitalu raczej nie dają...

Do góry