reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

kasoku
trzepanie kapusyna :-D:-D rozwaliło mnie to :-) a co do trzepania pod prysznicem jak moj maz idzie sie pierwszy myc i grzeszył w samotności to jak ide po nim to od razu wyczuwam co tam robił bo czuć zapach spermy... a sie zawsze dziwi skąd ja to wiem ;)

krowkabordo
te przeciwcała to są okropne moja mama wie coś o tym 5 ciąż miała przez przeciwciała. w 32 tc urodziła martwą moją siostre później było reszte martwych ciąż a wszystko przez przeciwciała nie tylko różyczki ale inne których nabrała podczas wypadku, sporą ilość krwi miała przetaczaną. ale dała rade i ma mnie i adoptowanego syna.
mój ma na imie także Jan Antoni :-D ale zbieg okoliczności :-) a Antoś ma Antoś Mikołaj i w sumie jasiek miałbyć mikołaj antoś ale jakoś tak wyszlo ze po naoglądaniu się brzyduli Jasiek wpadło mi w ucho :tak:

reklama
krowkabordo - no to jakby co to już wiesz do jakiego szpitala nie jechać rodzić w przyszlości :sorry2: ... ja lerzałam juz w tzrech różnych szpitalach i zawsze dostawałam immuglobuline czy chciałam czy nie bo ja wiem że mój mąz ma też RH-. Teraz już ma wynik z laboratrium i jakby co woże w torebce żeby mnie już niepotrzebnie nie kuli.

misis - hihi a mi właśnie po Brzyduli Jasiek wypadł z głowy, ale bardzo podoba mi się ANtoś i Franuś :tak: dla dziewczynki Lilianka albo Ninka :)

lorelain
Antoś jest czadowie i franek też-mojemu mężowi się bardzo podoba. ogólnie wracają stare imiona. dla dziewczynki lubie imiona: marika, zosia, tosia :-) jakbym miała mieć dziewuszke miałabym ogromny problem. ale chyba tosia po antosiu by wygrała :tak:

ale mnie jajca bolą no makabra, coś czuje że znów będzie plamienie :zawstydzona/y: i lipa.... lorelain a co ty myślisz o luteinie czy jak na wykresie od dzisiaj tempka do góry , śluz płodny wczoraj, testy owu dzisiaj mega pozytywny czy jutro lutke jak wezme nie zaszkodze owulce?? bo już zgłupiałam czy ją miałam czy będe miała. jajniki mnie bolą od 2,5 dnia... może przestaną boleć jak pęcherzyk pęknie czy bolą po pęknieciu bo nie mogą progesteronu tyle wyprodukować?? ahh durna jestem, na to wszystko. wzielabym od jutra jak gin mówił ale boje sie ze jeżeli owu nie miałam to lipa bedzie pytanie czy 2x1 lutki pod jezyk moze spowodowac zachamowanie jak np skok LH już był a LH to nie progesteron ? po którym później właśnie pęka jajeczko?? kiedyś wydawało mis ię to wszystko proste dużo wiedziałam a teraz im wiecej sie dzieje i boli tym glupia jestem na to wszystko :eek:

a mi podoba sie franus, ale nie franciszek, fryderyk, mikolaj, dla dziewczynki klara, moja cora miala byc klara, ale maz oponaowal, jak da Bozia druga dziewuszke bedzie klara ;0

missiiss - a moge zobaczyć wykres? ... generalnie luteina przed owu może ją zablokować i wcale nie będzie. Dla tego lekarza zawsze mówią 6 dni po owu bo to jest ten zapas bezpieczeństwa na przesunięcie jakby co.

Kasoku
- mi sie podoba każda forma Franusia, Franciszek również. Klara też mi się bardzo podobała. Była chyba Klara w filmie "Matki żony i kochanki". No chyba że to był inny film, ale też stary ;) ... tak czy siak powiedzialam sobie wtedy że nazwę tak córkę, ale mi przeszło ;)

mississ - ja mam bóle jajnika zawsze przed owu i śluz płodny, po owu wszystko przechodzi jak ręką odjął, ale ty możesz mieć inacze więc lepiej się tym nie sugerować., Generalnie jest tak że bole jajnika, wzrost temperatury, szczyt śluzu sa objawami owulki ale na nią trzeba brać poprawkę jeden dzień i każda dziwczyna moze to mieć inaczej. Jeśli nie jestes [ewna to ja bym sie jeszcze wstrzymala z luteina przynajmaniej jeden dzień a najlepiej chociaż dwa. Jeśli prowadzisz wykres to będziesz wiedziała czy się utrzymuje na poziomie wyższych temperatur.

Ostatnia edycja:
lorelain
ja mam wykres na kartce papieru a nie online wiec nie mam jak pokazac ale przed skokiem mam tempke taka: 36,2 pozniej 36,25 ; 36,15 i dzisiaj 36,50 ciekawe jak rano. ja jak lutki nie wzelam to 3 dni po owy miałam juz plamienia i to by było na tyle wiec nie wiem juz kiedy ja brac :confused: w poprzednim cyklu mialam 2 dni skoku a pozniej spadlo i plamienia i mimo lutki przy plamieniach zaczelam brac nic to nie pomoglo. wiec zastanawiam sie czy juz po piku lh mozna lutke brac czy skoro pik był to ta lutka mi nic nie zatrzyma a moze rzeczywiscie uchroni od plamien ??

Ostatnia edycja:
cale moje zycie przed dzieckiem podobalo mie sie imie martyna, myslalam, ze mam juz klopot z glowy, no i jak zaszlam w ciaze i dowiedzialam sie, ze nosze w sobie upragniona dziewuszke, nagle martyna wyszla i mialam problem jak dac na imie, a ja kojarze klare z zemsty fredrego"jesli nie chcesz mojej zguby krokodyla kup mi luby"czy tal to lecialo???klara wypowiadalo to zdanie.

lorelain
ale czy właśnie skok tempki pokazuje nam owu ze była wtedy czy że będzie ?? to mnie ciekawi.... bo mi się to rozbiega z testami owu.
dobr anie móżdże ide spać bom śpiąca i jutro tempke trza zmierzyć. dobrej nocy jutro mnie czeka ciezki dzien bo i praca i szkola i przeprowadzka czesciowa więc see you laiter aligater ;-)

hello
ja przy herbatce szykując sie do pracy a pewnie większość z was sobie jeszcze słodko śpi w łóżeczku ;-) az zazdroszcze. ja do pracy do 13 tej później do domku na obiad i sru do szkoły do 19 tej bbrrrr troche za dużo na głowie no ale sama sobie tak chciałam więc nie ma przeproś.

kasoku
Matylda to chyba mało popularne imie ale jak tak słucham o twojej Matyldzi to zaczyna mi się bardzo ale to bardzo podobać :tak: W ogóle na zdjęciu tak pięknie wyglądacie !!:tak:

dzisiaj miałam tempke taką jak wczoraj zobaczymy co jutro termometr pokażei test owulacyjny. ciekawe czy dzisiaj tez będą mnie tak jajca bolały:confused: i juz głupieje czy brac ta lutke juz od dziś jak gin mówił czy poczekać jeszcze ten jeden dzien a może dzisiaj wieczorem wziąć?? kurcze ale czy rzeczywiście mała dawka lutki może zahamować owulke ak juz jest np tuz tuż ?? LORI ty się znasz chyba nie ?? poradz coś bo już głowe sobie ciągle tylko zaśmiecacam .
ty w ogóle opowiem wam co wczoraj powiedziałam klientowi, ogólnie szybko mówię i musze po kilka razy powtarzać i było dwóch chłopakó∑ i ojciec z nimi no i tak tłumaczyłam że zamiast minuty powiedziałam minety ale ojciec się nie skapnął tylko młody ale kurde aż się burakiem zrobiłam...:zawstydzona/y: widać że głodnemu chleb na mysli:-D teraz bede ciągle myślała żeby nie przekręcić po tej wpadce i pewnie mi się czesciej to zdarzy bbrrrr.
dobra dziewczyny ratujcie, radźcie mi błagam !!!! :sorry2:

reklama
smiem zawiadomoc ze w ciazy nie jestem :D
dzisiaj rano robilam test i nie ma nic
po 5 min wyrzucilam do kosza i juz nie patrze
brzuch boli, piersi bola wiec mam nadzieje ze @ zawita wkrotce
wiedzialam ze cos jest nie tak, dlatego sie nie nastawialam
dzisiaj 49dc
odczulam rano wielka ulge
naprawde wole zajsc w przyszyl cyklu :)
ale dziekuje Wam za ogromne wsparcie!!!
jestescie nieocenione:-):tak::tak: