reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

misis - a szukasz przepisu na jedzenie dla dzieci czy dla dorosłych? .... jeśli chodzi o tort to ja do kremu zawsze dodaje budyń wtedy jest duuuuużo smaczniejszy ... aha jak bedzie tort to wydaje mi sie ze juz ciasta nie trzeba bo i tak się wszyscy zaslodzą

ja też oglądałam rodzinke :-D

o której godzinie bedą urodziny?

Ostatnia edycja:
reklama
Co do testów, mi dzięki nim się dwa razy udało zajść. A teraz w ostatnich 2 cyklach dooopa. Więc nie wiem o co kaman.

Lori- no niestety kochana, ale teraz będzie już tylko lepiej :* A na tym wątku bardzo szybko można przedawkować komputer :-D
Kasoczku- :* :* :* teraz musimy sie ostro zabierać do roboty, zakasać rękawy i między myciem jednego okna a drugiego "bzyku, bzyku":-D Co by se zrobić prezent pod choinkę w postaci II kresecek :biggrin2:
Pandorka- ty pracoholiczko :)
Mówisz ,że stosujesz terapie winkową :) To na zdrówko ;-)
Limonka- ja mężuś wróci i sie dopadniesz to na bank II będą :)
Ajentka- przykro mi. Przytulam i zapraszam do pisania z Nami :)
Kasoku- daj kawałek :p
Rojku- to czekamy razem na odjazd wrednej małpy do ciepłych krajów na przynajmniej rok :-)
Tiluchna- hej mordeczko, fajnie masz , ja świat nie czuje jeszcze....
Missi- ja zawsze robie torta z kremówki i tort u mnie to zawsze najmocniejsza strona :)

emalia kochanie wlasnie sobie uswiadomilam, ze za dwa tygodnie czeka mnie mycie okien, breeeee, fuj, no nic, a pomiedzy myciem produkcja na calego :-):-):-):-)

impreza bedzie w niedziele o 16 jeśli ma to coś do rzeczy ;-):-p hmmm

kasoku
melona w szynke?? ciekawe jak to smakuje może sie skusze :tak:
też tak właśnie chce pokroić pomidorka i w ogole tylko myślałam czy by nie robic np paróweeczek w ciescie francuskim albo cuś.... sałatke brokułową robie ze słonecznikiem pychotka jest

lorelian
dla dzieci i dorosłych :) choc dzieci pewnie wiele nie zjedzą. a jak robisz krem z budyniem ?? gęsty budyn utarty z z masłem ??

a tort robie autko z kolorowymi biszkoptami niebieskim zielonym i rozowym autko mcquinn czy jak to tam się pisze :) jak juz zrobie to wkleje fote hehe ciekawe czy mi wyjdzie.

mase chciałam z kremowki wlasnie zrobic śmietanową ale się zastanawiam czy jogurtowej nie sprobowac tylko nie znalazlam zadnego ciekawego przepisu.

Ostatnia edycja:
missiiss melon z szynka bomba mowie ci, a zapiecz sobie paroweczki z zoltym serem boczkiem cieniutko pokrojonym i suszona sliwka, superowe zarelko, tylko parowki przekroj na pol potem zrob male wglebienie na kawalek zoltego sera bi sliwke opatul boczkiem i wykalaczka zepnij, piekarnik na ok 20 min nbo bomba piecz termoobieg tak 170-180 stopni

hmmm jogurtowa może nie byłaby taka słodka .... hihi utrzeć budyń? nie no ja go tylko mieszam :laugh2::laugh2::laugh2:
godzina bardzo ważna bo pytanie czy goście przyjdą najedzeni czy przyjdą się najeść ... a pytasz się w takim razie o jakieś przekąski na zimno czy o coś ciepłego konkretnego?

edit:
ostatnio modna jest sałatka ze szpinaku, szybki parmeńskiej, suszonych pomidorów i sera mozzarelli. Gdzie nie ide to jest ta sałatka i jeszcze ani razu mi nie smakowała.

Ostatnia edycja:
kurcze
kasoku jakie wynalazki mega :)

ide spac bo padam a musze jutro do pracy isc choc mialam miec wolne :-( bede szykowac jutro wszystko chyba do rana do niedzieli. ide śnić o tych przekąskach i pysznościach waszych :)

dobrej nocy :tak: i dziękuje za porady i pomysły !!!

reklama
Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie, bardzo sympatycznie tu u Was i od razu cieplej na serduchu:tak: Fajnie gdybyśmy wszystkie wystarały się na ten sam miesiąc:tak:
missiiss Pewnie mnie nie pamiętasz ale pisałyśmy chwilkę razem na marcówkach jak byłaś w ciąży z Antosiem... Co do masy tortowej polecam z tej stronki Krem do tortów z bitą śmietaną przepis | Kotlet.tv jak dla mnie krem na medal, ja zawsze dodaję jeszcze owocki np. malinki, mogą być mrożone. U mnie sprawdza się zawsze sałatka gyros, kurczak z rożna lub pieczony w piekarniku, polecam też stroganoff czy jak to tam się piszę, jak coś mogę rzucić sprawdzonym przepisem;-)

Do góry