sloneczko121
Zaangażowana w BB
Kochana kasoku, przykro mi ze znalazlas sie w takiej sytuacji. Nie jest latwo, wiem i Cie rozumiem. Moze i to mlody wiek u Twojej tesciowej na umieranie, ale widocznie takmusi byc. Moze zamiast zamartwiania sie stworzcie z mezem atmosfere uczczenia tego co bylo. Powspomonajcie razem z tesciowa te dobre chwile, zajmijcie sie soba, zyjac kazdym dniem jakby jutro nie mialo nadejsc. Nie myslcie o swietach, odloz sprawe ciazy na chwileczke na bok, bo w takim stresie trudno Ci bedzie nawet pewnie namowic meza na boboseks. Nie zlosc sie na mnie za to co zaproponuje ale to dla Waszego dobra i dobra waszych stosunkow i uczuc. Dla Twojego meza bycie lekarzem w tej sytuacji i nie moc zrobienia czegos by mama mu wyzdrowiala to bardzo ciezkie przezycie, zepnij sie i badz zona tak jak najlepiej potrafisz, spedzcie te ostatnie chwile w miare mozliwosci razem i w atmosferze ciepla rodzinnego. Jesli masz mozliwosc poswiecenia extra czasu tesciowej, zrob to. Czytanie ksiazki, sluchanie muzyki, szczere rozmowy a nawet planowanie uczczenia zycia po jej smierci. Z doswiadzcenia wiem, ze czasami osoba umierajaca ch ialaby uczcic swoje zycie zanim umrze, moze tak wlasnie jest u Was. Nie mozna plakac, uzalac sie i klocic, teraz to nie pomoze, nie uleczy a nawet zaszkodzi. Jesli jesres osoba wierzaca, to na pewno za ten czas, trud i wysilek jaki poswiecisz mezowi i jego mamie bedzie Ci wynagrodzony. Opeka paliatywna polega na spedzeniu tych ostatnich chwil zycia w jak najbardziej komfortowych warunkach to znaczy, bez bolu i w otoczeniu bliskich.
Wiem, ze jest Ci ciezko i pewnie mnie pod nosem wyzywasz, co ona mi tu wygaduje, przepraszam jesli namieszalam Ci w glowie, ale zeby Tobie bylo dobrze na sercu, najpierw innym musi byc dobrze. Badz ta co jest dzielniejsza i wspieraj meza. W tej chwili nie wazne
Wiem, ze jest Ci ciezko i pewnie mnie pod nosem wyzywasz, co ona mi tu wygaduje, przepraszam jesli namieszalam Ci w glowie, ale zeby Tobie bylo dobrze na sercu, najpierw innym musi byc dobrze. Badz ta co jest dzielniejsza i wspieraj meza. W tej chwili nie wazne