sloneczko, to powazne leki dostalas, bo przeciez encorton to steryd jest a na co ten steryd jak moge zapytac???ja w zeszlym roku mialam mbadana tarczyce wszystko ok usg tylko tsh mialam obnizone, ale, ze ja miewam bardzo czesto nerwice lękowa juz od dziecka to podobno tak organizm reaguje na wieczne napiecie organizmu, nic biore ta lutke i mam nadzieje, ze cos w koncu sie wykluje, bo przy mojej nerwicy szybko popadam w bezdenna rozpacz
reklama
sloneczko121
Zaangażowana w BB
nawet u kobiet bez problemow z tarczyca powinno sie monitorowac to bo ciaza powoduje sztorm hormonalny, a steryd to zeby organizm nie potraktowal zarodka jak obcego ciala, bo tak jest w 97% poronien i martwych ciaz. :-)
sloneczko121
Zaangażowana w BB
ja mam niedoczynnosc wykryta po 4 martwej ciazy i to w polsce,bo tutaj to guzik robia. aspiryna i clexane na podtrzymanie tez w razie komplikacji immunologicznych
acha czyli Ty ronilas kilkakrotnie i gin dal Ci encorton, tak???wiesz ten lek ma szerokie zastosowanie, ale ,ze jest sterydem lekarze boja sie go tak przepisywam dlatego pytam,jezeli moje pytania sa za osobiste przepraszam. Ja w sumie mam problem z samym zajsciem, albo po prostu tez ronilam bardzo wczesnie z powodu tych plamien czyli niewydolnosci fazy lutealnej, jeju mam metlik w glowie.
sloneczko121
Zaangażowana w BB
w porzadku, dla mnie to nie problem mowic o tym, masz racje ze lekarze sie boja go dawac ale badania naukowe wykazaly ze jak siezaczynabrac encorton od momentu zagniezdzenia do konca 3miesiaca to szanse na urodzenie so 99,9%. to tylko 10mg mala dawka a ratuje zycie maluszka. mojapani gin szczegolnie interesuje sie tymi sprawami i jest na bierzacao z nowinkami na temat poronien itd, chyba aniol mi ja zeslal.
R
rojku
Gość
My sie dalej staramy ale bez nerwow i nke na czas, jak ma byc fo bedzie
Słoneczko ja właśnie tez tak myślę, że skoro jedna gwiazda już mi świeci w domu, to nie ma takiego ciśnienia, ale myślę tak czy tak o tym non stop prawie
czesc dziewczynki, kurcze po tej lutce zagazowana jestem az boli
poza tym "uwielbiam" ta niepewnosc czy jestem juz wciazy czy nie, a mianowicie tak sie przeziebilam, ze nadaje sie na antybiotyk, a tu cholercia wie czy moge czy nie temperatura rosnie a ja co????kurna chata ale w 18 dc nie wyjdzie test prawda????omozcie kochane
Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że na początku fasolka jest chroniona, żeby właśnie w tym okresie kiedy jeszcze nie możemy wiedzieć o ciąży i czy coś się tak kluje dzidź był chroniony. Więc wydaje mi się, że możesz coś wziąć. Zwłaszcza, że pewnie zarodek sobie jeszcze szuka miejsca.
hej pandorka czyli jak ja wzielam ta lutke w 16 dc i mam ja brac az sie pojawi okres czy odstawic w dniu kiedy mam miec okres? i co wtedy pojawi sie, a jak nie to znaczy, ze zaciazylam tak???bo nie umiem tego zrozumiec a specjalnie 30 km nie bede jechac do mojego gina zeby goo to spytac. bo ja nie wiem czy w tym cyklu zaciazylam, tylko mam te plamienia przed wlasciwa @ i podobno ta lutka ma to zniwelowac, tylko, ze ja sie po niej niespecjalnie czuje...
Jak brałam luteine, żeby pomóc pęknąć pęcherzykowi, który nie pękł w trakcie jajeczkowania (tj. na wywołanie), to właśnie gin mówił, że jak odstawię, to @ powinna się pojawić za 2/3 dni. A fakt, że luteina też wspiera zagnieżdżanie i utrzymanie, więc nie zaszkodzi. Jak się nie czujesz dobrze po luteinie, to może duphaston byłby lepszy?
Mam ochotę na ajerkoniak. Muszę więc chyba lecieć najpierw po teścik
reklama
sloneczko - a powiedz mi czy ci w anglii w ogole robili badania na tarczyce itd?jakie kolwiek podejrzenia czy cos? bo ja wlasnie tez podejrzewam u siebie niedoczynnosc i niby pobierali mi tutaj krew i wszystko ok, a poszlam do innego lekarza i niby mialam wysoki wynik czyli niedoczynnosc - i znow wrocilam do tamtego mojego lekarza zrobili krew i ok wyszlo a nic nie bralam wiec juz nie wiem o co biega, a jakie badania robilas zeby to wykryc? ths t3 itd?