reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

wlasnie wstałam na karmienie i teraz spac mi się nie chce,
Porod, rano w piątek gin zrobila mi masaz szyjki no i po tym masazu już czułam bole, w domu tak co 15-20 min niereguralne ale przybieraly na sile, tak, ze miałam wypieki, zadzwoniłam do m żeby do drugiej poradni już nie jechal bo chyba to jest to, po pludniu bole ustaly, trochę się wkurzylam posprzatalam kuchnie, zjadłam obiad , m zaczal biadolić ze znowu fałszywy alarm, bole powrocily znowu co 15 min, kolo 17 poszlam kupkac i po tym wszystkim usiadłam z mama w sypialni, bole już co 5 min, ale ja uwazalam,ze to nie to, mój m mnie namawial, żeby jechać do szpitala a ja uparcie,ze jutro, gdy jednak znowu się poruszałam bole co 4 min, wzielam się zapakowałam, w aucie już co 43 min, przed szpitalem do IP szlam zgieta w pol, na oddziale bole mocne co 3 min, rozwarcie na 5 cm, na sali porodowej lewatywa i bole co 3 min, pomeczylam się może trochę opierając się o krzesło, gin przyszedł a tu rozwarcie na 6-7 cm, dali mi gaz rozweselający, podpięli pod ktg no i może z godzine lezalam, bole już co 1 minute, az w końcu poszlam siusiu i pi siusiu bole parte, na piatym bolu mnie nacieli i Mlody wyszedł. Porod byk=l mniej bolesny ze względu,ze nie dostałam oksy, oczywiście znowu mnie nie zdazyli znieczulic, przt Matysce miałam takie intensywne bole dlatego,ze dostałam oksy, tutaj ufff bolało ale bole były takie naturalne, jeszcze tuz przed partymi inaczej mnie brzuch zaczal blec i wody pekly, no to chyba tyle.

reklama
heyy moje cycatki-mleczatki kurcze ja to juz do prehistorii przejde bo nie mam czasu by tu zaglądać

oczywiście KASOLEKK :*:*:* dla Tymuśka :D:D:D:D

u nas wszystko wporzasiu młody rośnie jak na drożdzach noce przespane w dzien hmm czasami śpi a czasami ma bunt na spanie i chichra sie cały dzień :D japa tylko sie drze o jedzienie.:D:D wiecc

luzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz mam dzidzie aniołka :D

akuku ale duży chłopakk :D

brzuszki następne superowee wiec czekamy czekamy aż cała nasza banda juz miałą swoje bąbelki przy sobie :D

limonka ten czas leci jak szalony,niektóre jeszcze w ciąży a Twój maluch już taki duży :-)

mnie łeb boli,chodzę jak naćpana bo pół dnia przeleżałam i mnie zamuliło jakbym w ogóle nie spała,nic mi się nie chce bo ból mi odbiera siły :dry:

dostałam luteinę pod język bo ta dopochwowa mnie podrażniała i jeszcze jakby znowu dopadło mnie zapalenie cewki plus te podrażnienie to chyba bym się tarła tarką po cip...ce :-D :-) do tego mam dużą dawkę magnezu ale póki co g.... to daje,trochę się boję ale i trochę jestem spokojna bo przy Kubie miałam większe problemy i donosiłam do 40tc.Dobrze że już tyle kupiłam dla malucha,teraz nie muszę chodzić,kupować i nosić :-)

dziewczyny, problem mam... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

że tak powiem intymny :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

od 3 tygodni biorę Luteinę dopochwowo, do tego jest taki plastikowy aplikator no i od 2-3 dni za każdym razem jak sobie ją aplikowałam to mnie trochę pobolewało. Wczoraj coś mnie zabolało mocniej, zaczęłam tam macać a tam jakiś guzek przy wejściu do pochwy :szok::szok::szok::szok:
jest twardy, trochę mniejszy od tic-taka, ciut boli jak dotykam. Wystraszyłam się i nie mogłam spać w nocy. Dziś przewertowałam internet i wszystko wskazuje na to, że to zatkanie ujścia gruczołu Bartholina.

Zapaleniu gruczołu Bartholina często towarzyszy zaczerwienienie, obrzmienie lub pojawienie się guza w przedsionku pochwy. Gruczoły Bartholina mają rozmiar ziarnka grochu i leżą po obu stronach przedsionka pochwy (po jednym z każdej strony).

Przyczyną zapalenia gruczołu Bartholina jest najczęściej zakażenie bakteryjne. Na skutek infekcji dochodzi do obrzęku i zatkania ujścia przewodów wyprowadzających - produkowana wydzielina zaczyna zalegać w gruczole.

może podrażniłam sobie ten gruczoł aplikatorem od Luteiny, zrobiła się tam jakaś malutka ranka i stąd ten spuchnięty guzek :confused:

czy któraś z Was miała do czynienia z czymś podobnym???

dobrze, że jutro mam wizytę to zaraz powiem Ginowi o tym niefajnym odkryciu, mam tylko nadzieję, że to nie ma i nie będzie miało złego wpływu na Maleństwo :-(

Karola najprawdopodobniej to jest to o czym piszesz. Nie pamiętam dobrze, czy to się leczy jakoś, pewnie tak. Czytałam, ze przy większych to nacinają-czyszczą (nie pamiętam dokładnie) tuż po porodzie. I raczej nie ma to wpływu na maleństwo :tak:

anabelka no właśnie jutro mam wizytę :tak:

w dobrym momencie to odkryłam bo gdybym wcześniej to zobaczyła to musiałabym przyśpieszyć wizytę a gdybym znów odkryła po wizycie to musiałabym iść na kolejną.

Karola nie pomoge w tym względzie, niestety.

Mi dzisiaj sciagneli szwy, zrobili usg, macica się zwija, po południu pierwszy spacer z Mlodym caly dzień przesypia a w nocy co godzine się budzi na zarcie :baffled::crazy:.

23022014700.jpg23022014708.jpg23022014713.jpg

Załączniki

• 23022014700.jpg
    23022014700.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 52
  • 23022014708.jpg
    23022014708.jpg
    41,7 KB · Wyświetleń: 45
  • 23022014713.jpg
    23022014713.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 48
reklama