reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

anabelka jakoś ostatnio właśnie mi tak się uwidocznił :tak:

oj to mnie macica musi mocno uciskać na pęcherz bo potrafię nawet i po 3 razy wstawać w nocy a 2 razy to już norma a wcale nie piję dużo :sorry: . Fakt, trening wyśmienity :-) nawet wczoraj żartowałam, że to chyba natura tak sprytnie sobie wymyśliła, że kobiety w ciąży wstają po kilka razy w nocy na siku bo się przyzwyczaiły i wytrenowały przed nocnym wstawaniem do maluszka :-D

kiedyś to najpierw cyce moje szły a potem ja teraz brzuch a potem ja :-D :-)

Karola a to naprawde trening dla mamuski, hehe tylko ze w ciazy mozna spac ale sie nie da zasnac..a potem da sie zasnac ale nie mozna bo maluszek nie da hehe.
Choc roznie jest, njak Emila baki nie mecza to spi pieknie, zje i dalej spi, wiec wyspana jestem.

A przepisu nie ma, jedynie postaraj sie ostatni raz napic tak na 2-3 godziny przed pojsciem spac.

I tak jak anabelka pisze, jak maluszek placze to nawet w nocy zmeczenia nie czujesz tylko wstaje i nje ma irytacji ze trezba wstac. Mi np. Jak dosypiam rano to ciezej mi oczy otworzyc do niego niz w nocy hehe.

A tubemis spi w oczekiwaniu na health visitor ale chyba nie przyjdzie bo juz 1,5 g spoznienia ma,..wrr

ja jeszcze piję przed położeniem się spać hehe ale w dzień to masakra,robię siku w takiej ilości jakbym tylko do badania potrzebowała,wystarczy że się przespaceruję a już mi się chce,dzisiaj mała jeszcze tak mi grzebała w okolicy kości łonowej że wydałam z siebie dźwięk hehe

Ostatnia edycja:
reklama
hej, a ja polozylam spac młodego z godzine temu wypil może naparstek, strasznie malutko, zmartwiłam się,ze nie chciał jesc, no ale dobra, minus karmienia piersią jest to,ze nie wiadomo ile dzidzi zje , a co u mnie, polog -hmmm szalu nie ma cos tam mam na podpasce ale podobno tak ma być, natomiast brzuch mam nadal wielki, tak na 26 tc, czekam z niecierpliwoscia żeby już zacząć cwiczyc,

Akuku Emilek duuuzy już- jest sliczny,
Karola no no brzuszek już fajny ale to przecież polowka :szok::tak::szok:

no to masz duży,ja po Kubie miałam taki malutki że moja siostra się ze mnie śmiała,taki z 4 mca miałam czyli znacznie mniejszy od karoli ale teraz nie wiem,może większy mi zostanie,w końcu to kolejna ciąża a nie pierwsza

coś mi się wydaje że moja młoda jest nie dosyć że ciężka to i długa,jej tyłek czuję 10cm nad pępkiem :szok: :-)

Ostatnia edycja:
Kasoku ja nadal mam brzuch..z tym ze ja zaszlam z brzuchem...teraz mma nie wiele wiekszy niz zaszlam ale wiele wiekszy niz chce miec...

Nie martw sie tym ile maly pije z piersi. Dziecko czuje kilkukrotnie silniejszy glod od nas wiec sie nie zaglodzi. Kiedy beda go wazyc zeby zobaczyc jak przybira ? Niektkre dzieci sa 5 mknut I ladnie przybieraja a niektore wosza na piersi I slabo. Nie martw sie. Ja zauwazylam ze jak mam duzo mleka tzn twarda piers to maly nawet do konca nie zje ..a jak pustawa to wisi I wisi... wiec ciesz sie bo szybko sie nasyca ;)
Ale norma karmienia to jak dziecko ssie o5-20minut. Z tym ze jak sa skoki..albo za malo mu mleka to wisi I 3 dni na piersi z malymi przerwami..ale to trzeba przejsc.

Anabelko no mam nadzieje,ze się unormuje i dupa spadnie do rozmiaru sssssssssssss. Dzisiaj pojechałam z Matyska na zakupy, chodziłam po hipermarkecie, kumpela mnie spotkala i pyta się co ja tak chodze jakbym miała "nasrane" w gaciach, a ja jej na to, ze mam krwiaka i szwy na dupie to jak mam chodzic, a ona zdziwiona, bo myslala,ze jeszcze w ciąży jestem, hahabhuhaha, czyli musze wygladac okropnie ciążowo jeszcze :tak:

tymcio.jpgtymcio2.jpgtak dzisiaj sobie grzecznie spi. ufffff

Załączniki

• tymcio.jpg
    tymcio.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 60
  • tymcio2.jpg
    tymcio2.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
jaki słodki chrupek :-) tylko schrupać
a jak tam emocje ciążowe,opadły już ? :-)

A ja dzisiaj byłam u lekarza,no i skończyło się na recepcie,szyjka mi zmiękła no muszę bardzo dużo odpoczywać a tak wszystko dobrze,ja przytyłam znowu o kilka kg i ważę już 75kg haha
muszę jeszcze zrobić wymaz bakteryjny z pochwy i przeciwciała HCV

wiesz, najgorzej nie jest ,ale chwyta mnie chandra pod wieczor, rano fruwam i mam Powera, a wieczorem przerażenie mnie ogarnia, ze nie dam rady itd. itp. Ponadto moja mama wczoraj miała atak padaczki zalamalam się :(, ale ogolnie ok dzisiaj musi tylko jeszcze badania porobic

no to niezbyt ciekawe ale ja mam koleżankę z padaczką,często dobrze dobrane leki powodują że żyje się całkowicie normalnie i bez ataków,będzie dobrze ;-)

no to u Ciebie chyba już ok,rano wiadomo ma się więcej energii a wieczorem no cóż,każdy ma dość i trzeba złapać rytm.Jesteś w nowej sytuacji,trzeba się przyzwyczaić,żadna nie miała/ma i nie będzie miała łatwo na początku.Sama się czasami zastanawiam jak ja ogarnę dwójkę ale czekam i zobaczę jak będzie,początek wiadomo,potem nabierzesz wprawy i nie będziesz się dołować ;-) :-)

Dziewczyny dobranoc,ja już zmęczona jestem więc położyć się muszę :-)

reklama
Kasoku ale On jest sliczny !!!!
Dasz rade ja tez czulam przerazenie chwilami.

Dzisiam Emil nie spal boedny od 16... jak pdzysnal to na kilka minut przy cycu...kupka go meczyla.. teraz zrobil az trzebabylo go calego prze rac ale w koncu nie zuca sje przy cycu I zasypia wlasnie...oby pospal..

Kasoku jak bedziesz miala chwilke opisz porod ;) ) mowilas ze szybko poszlo.
A co do kolezanki to sie zdziwila bo bez wozka bylas...co sie dziwisz...a w kortce tak nie widac.

Anabelko no to odpoczywaj teraz.

Dobranoc

Do góry