reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej, po pierwsze sliczne macie dzieciaczki :tak:

Tili a może po prostu wyrwij ten zab, od którego poszlo zapalenie?????

U mnie mgliście i smetnie, wstawiłam zupe i czekam, czekam...

mam nadzieje,ze od kwietnia w miare zaczne uprawiac biegi i cwiczyc, tak żeby do roku zejść chociaż do 54 kg, oj daj Boze. Jeżeli Mlody będzie podobny do matyski to dam rade poswiecic sobie trochę czasu :tak:ale to się wszystko zobaczy...

zrzucisz nie martw się ;-)

reklama
Anabelko ja czulam dokladnie gmeranie w cipce i czulam na skurze na cipce jak dotykalam reka malego paluszki, i cale piastki...serio grzebal mi tak nisko.

hej, ja już po wczorajszej wizycie, wniosek jest jeden: pierdziele te wizyty na NFZ
wkurzyłam się na maksa :wściekła/y: podczas wizyty u prywatnego Gina wyszło na jak, że o kant dooopy można potłuc wizyty na NFZ.
Prywatny Gin pyta się o to badanie przezierności, ja mówię, ze było, że byłam na NFZ, na co on gdzie mam wynik, no i rzeczywiście wyniku na karcie ciąży nie ma... :baffled:
no ale mówię, że byłam na takiej wizycie i, że tamten lekarz powiedział, że wszystko jest ok. A on się pyta czy tamten lekarz powiększał obraz tak, żeby było widać tylko główkę i kark, ja na to, że nie a on na to, że w takim razie nie ma opcji by to zostało zmierzone i zaczyna mi pokazywać zdjęcia maluszków innych pacjentek z 12/13 tc gdzie badał im przeziernośc, no żesz kurde czyli okazało się, że tamten ściemę walił bo wcale tego nie zmierzył baran jeden! :wściekła/y::wściekła/y: mnie rzucił, że wszytsko jest w porządku i po sprawie :wściekła/y::wściekła/y:

wizyty dzień do nocy, tamten na NFZ nic nie mierzył, tylko CRL a ten? Wszystkie kości pomierzył, paluszki policzył, główkę zmierzył, nawet mózg i móżdzek, serduszko dokładnie obejrzał ile komór, jak krew wpływa do serca, jak wypływa, posłuchaliśmy serduszka jak bije, czy budowa pępowiny jest ok, czy kręgosłup jest ok, jejku tyle rzeczy że aż nie mogłam się nadziwić, dostaliśmy chyba z 10 zdjęć z USG, i całą stronę A4 z opisami co badał, jakie są wyniki i czy jest ok. Najfajniejszy moment był jak przełączył na widok 3D i w tym samym czasie Maleństwo zakryło twarz raczkami tak jak małe dzieci się zakrywają i udają, że ich nie ma :-D:-D:-D:-D niesamowite to było, aż wszyscy się zaczęliśmy śmiać :-)

co do płci to Gin nie chciał się najpierw wypowiadać bo mówi, ze najlepsze momenty do określania płci to 13 tc i 20 tc bo w tych momentach cewka moczowa jest pod innym kątem i da się rozróżnić a pomiędzy a po 13 tc i przed 20 tc to znów jest podobne u chłopca i u dziewczynki. Ale potem tak patrzy, patrzy, i mówi, że możliwe, że to... dziewczynka!* :szok:
ale nie chce nic obiecywać, żeby potem nie wyszło, że nasze dziecko zmienia płeć co wizytę :-p

*no to mnie zaskoczył tą dziewczynką bo byłam pewna, że będzie chłopiec :laugh2:
jeśli to się potwierdzi to teoria o tym, że jeśli wstrzeli się w owulację to będzie chłopiec została obalona :tak:

oto kilka zdjęć naszej (chyba) córeczki

15d3d.jpg
15w3d.jpg
a.jpg

Załączniki

• 15d3d.jpg
    15d3d.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 33
  • 15w3d.jpg
    15w3d.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 31
  • a.jpg
    a.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 35
Karola - sliczna!!!!!!!!!!!!!!!!!

naprawde myslisz ze moglby oszukac?? lekarz?? masakra...

a ja tak na szybko - bylam u dentysty polskiego i co?? zadna infekcja zeba!! mam zapalenie blon sluzowych - dentystka byla przerazona gdy zobaczyla stan dziasel i powiedziala ze takiego zapalenia jeszcze nie widziala, zalozyla mi taki specjalny opatrunek ktory pieknie sciagnal czesc zakazona i mam tabletki ze sterydami. moge odstawic jak tylko zobacze poprawe - wzielam jedna i juz jest lepiej!! odstep miedzy tabletkami przeciwbolowymi to 6h juz a jeszcze wczoraj rano bylo co 2h... powoli wracam do normalnosci jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

dobrze ze zeby zdrowe i nie trzeba bedzie wyrywac czy leczyc

Kasoku z wyrwaniem bylaby masakra bo wlasnie na tym zebie co niby infekcja byla to mostek sie opiera :szok:

mysle ze od poniedzialku bede na bierzaco ;-)

tili no fakty są takie a nie inne, wyniku NT w karcie ciąży nie mam, tamten Gin nie zrobił żadnego zbliżenia, podczas całego badania obraz z usg był taki:
Zobacz załącznik 604922
a by zmierzyć przezierność obraz powinien być taki:
Zobacz załącznik 604923
a takiego obrazu nie było ani razu bo patrzyłam na monitor :wściekła/y:
a pamiętacie jak napisałam, że Gin powiedział, że wynik NT jest 0? napisałyście, że chyba coś pokręciłam i w sumie potem stwierdziłam, że chyba ja coś rzeczywiście źle zrozumiałam ale teraz stwierdzam, że wszystko było możliwe, może on rzeczywiście jak powiedział bo nie ma o tym zielonego pojęcia... przecież on nawet słowa nie pisnął o tym badania, sama się musiałam upomnieć, że chce takie badanie... :crazy:
faaaajnie, gdyby nie wczorajsza wizyta to nadal żyłabym w przeświadczeniu, że to badanie się odbyło... :no:

trudno, chrzanić NFZ, zresztą nie pierwszy raz się przejechałam na lekarzach z NFZ, po wypadku 2 okulistów na NFZ stwierdziło, że ta kość co mi wystaje koło oka to chrząstka, która się oblała po złamaniu nosa, dobrze, że nie dawało mi to spokoju i poszłam prywatnie do okulisty bo tak to do tej pory nie wiedziałabym, że to nie chrząstka tylko uskok z pekniętego oczodołu :szok: nie wspomnę już o jakości poskładania mojego nosa po wypadku i tego, że przegroda kompletnie nie została wyprostowana i że leżałam 3 dni w szpitalu z połamanym nosem i dopiero po 3 dniach mi go zoperowali :wściekła/y: szkoda gadać bo zaczynam się denerwować :baffled:

tili współczuję przebojów z zębami, pewnie boli jak cholera :-(
no ale grunt, że wreszcie została postawiona jakaś konkretna diagnoza i dostałaś leki, teraz już powinno być co raz lepiej z każdym dniem. trzymaj się!!!!!

Ostatnia edycja:
Karola dobrze ze poszlas prywatnie, gratuluje chyba corci i tycke zazdroszcze hehe. Sliczna jest. Ale lekarz dupek ten na nfz..

Tilli dobrze ze leki dala i masz pozadna diagnoze, a powiedz mozesz karmic mala mimo lekow??

A ja mam zle wiesci, wyladowalismy z Alexem w szpitalu... bedny od tygodnia mial ataki astmy i powodowalo to kaszel..od wczoraj kaszel okropny a dzis wieczorem goraczka 39..
Pojechalismy do szpitala...oddech Alexa na 95 % po inhalatorach... w szpitalu po sterydach, lekach i tlenie 89... m zostal z nim na oddziale a mi tak zle ze nie moge byc przy nim...inna sprawa ze jemu to jakby obojetne bylo... a i przez te ataki zlapal infekcje i zeszlo mu juz na pluca wiec antybiotyk dodatkowo...ale lekarz nie mogla pocAtkowo nic uslyszec badajac go. O przez atak astmy wszedzie mu trzeszczalo...
Trzymajcie kciuki by leki szybko zadzialaly i by mogl szybko do domu wyjsc..

akuku biedny Alex, dużo zdrówka dla niego, niech szybko wraca do domku!
co do tej dziewczynki to nie jest to potwierdzone, więc wiesz, jeszcze nie ma czego zazdrościć :-D u mojej koleżanki w 15 tc była dziewczynka a w 19 tc już na 100% chłopak :-)
w sumie, najpierw chciałam chłopca ale stwierdzam, że nawet fajnie gdyby była dziewczynka, w sumie to pierwsze dziecko więc nie ma znaczenia, przy drugim pewnie będę się bardziej spinać by udało się i była parka :-) grunt, żeby było zdrowe bo to jest najważniejsze!!! :tak:

emalia że co? że jak? kto niby o Tobie zapomniał? a kopala w dupala chcesz? masz szczęście, że mieszkam daleko i że ciężarnych się nie bije bo inaczej to wrrrrrrrr :-p :-D :-D

reklama
karola moja gin też nie wpisała wyniku NT ale mierzyła i mi powiedziała że dobrze
on na oko może zmierzył ;-) hehe głowa też nie może być w byle jakiej pozycji,po przy Kubie musiałam się gimnastykować bo ciągle źle się układał,teraz maluch też brodę przyciągał do klatki piersiowej i też był problem :-)
Ja Ci powiem że przy Kubie miałam wszystkie pomiary na zdjęciach a teraz tylko do tego usg w 13tc potem mierzyła ale wymiarów mi nie podawała,w kartę wpisała najważniejsze czyli wody płodowe,łożysko,położenie i wagę no i palce policzyła na połówkowym hehe
no i co najważniejsze organy wewnętrzne pooglądała
To na połówkowym będziesz wiedziała na 100% Kuba miał takie jajcola że nie było opcji się pomylić haha ja właśnie w tym 13tc miałam kont mierzony :-) Nie każdy lekarz na NFZ jest zły bo ja akurat chodzę do mojej różnie raz na NFZ a innym razem prywatnie i bada tak samo,ale to już trzeba też szukać tego lekarza z prawdziwego zdarzenia.

liczy się jeszcze wytrwałość plemników,mojego wytrzymały ponad 2 dni haha mutanty giganty :-)

to zdjęcie 3D jest super

tiluchna super że się poprawiło,jednak faktycznie sterydy są lepsze

Akuku Ty już nie zazdrość bo Ty masz wspaniałą męską armię hehe
Zdrówka dla Alexa,przewalone macie z tą astmą,kurcze nie wiem co by u Nas było gdyby astma jeszcze Kubie towarzyszyła,podejrzewam że ciągłe problemy by miał przy tak dużej ilości alergenów pokarmowych ale na szczęście wziewnych brak fiu fiu

emalia czemu ? nikt nie zapomniał,tylko nic nie piszesz a my czekamy na wieści :-)

karola ciężarna ciężarnej chyba wlać może bo to inaczej wygląda :-)

Do góry