reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Od 19.40 mam skurcze co 7-9. Minut a raz byl po 3... zaraz ide do wanny zobacze czy sie uspokoi...jak nie to strzal na porodowke, ale znajzc moje szczescie zaraz sie wycisza i jeszcze sie troche pokulam.

Anabelko no ja Vikiego po pol godz na porodowce przy cycu mialsm hehe, ale juz mialam rozwarcie 3 dni wczesniej... wiec ja czekam na bole ktorych nie da sie zniesc, bo inaczej nie mam z czym jechac.

Kasoku masz racje koncowka umeczy, zycze Ci bys nie miala takiej meczarni skurczowej jak ja, wolalabym nie miec zadnych straszakow bo normqlnie bym z czyms takim na porodowke jevhala a tak to nie chce mi sie z tamtad wracac.. wrr.

reklama
Rozmawialam z Akuku:-) ok 4 miala 2cm, teraz ma byc sprawdzona znowu, lezy na patologii bo na porodowce miejsca nie ma :szok: oby poszlo szybciutko, slychac bylo, ze zmeczona juz skurczami biedna :*

Trzymamy kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam dziewczyny w Nowym Roku

Akuku trzymam mocno kciuki za szybki porod i zdrowa dzidzie:)

Karola ciesze sie ze nosisz w sobie zdrowgo dzidziusia :*

Kasoku juz blizej mety jak sie czujeszZ?

Tili jak tam malutka ?Zdrowa?? Grzeczna ?

A ja nie zagladam bo sie poddalam :(

Akuku- mam nadzieję, że już po! lekkiego porodu i kciuki nadal trzymam!
Smerfik- czemu się poddałaś???
Karola- piękny ten Twój brzusio i do tego sporawy :-)
Kasoku-- jeszcze chwila, wytrzymasz :tak:
Anabelka- mleko jużmasz, toż to szok:shocked2:
Tili- jak Elli? jak dzieciaki? No i jak Ty się masz?

A u mnie mała buszuje. Myślałam, ze pójdę sobie dziś na wyniki a tu zonk kolejny dzień wolny. Jakoś teraz dni mi przez palce przelatują. Na nic czasu nie ma a upragnionego spokoju i ciszy jeszcze do końca się nie doczekałam. W środę zrobię glukozę, już się boję wryyy. Tatuś włączył NIN- jego ukochany zespół a teraz Adela mi jakieś pogo w brzuchu urządza :szok::eek:

kasoku my chyba wrażliwe jesteśmy może że mamy nietolerancje laktozy czy co i przewrażliwione mamy żołądki,ja też mam refluks i to od dawna,bo pierwszy raz zaobserwowałam u siebie refluks w około 16tc ale trzymam się diety i zaleceń jakie miał mój syn,czyli nic ostrego,nie przepajać się i nie pić za dużo w trakcie posiłków,przed snem nic nie piję i oczywiście gazowanego nie piję i nie jem za dużo cytrusów i jakoś leci :-) pierwszy raz miałam refluks jak dorwał mnie smak na gorący kubek z knora haha i mi się ciągle cofało bleee

I przyznam że przez święta popiłam trochę gazowanych napoi i nie czułam się dobrze,jakaś taka wzdęta,ociężała,ogólnie dziwnie,gdy wróciłam do soków i wody to o niebo lepiej,znacznie lepiej się czuje

Akuku no w końcu,doczekałaś się,jak wody odeszły to nie ma odwrotu :-) i oby szybko poszło,no i z bólem do zniesienia ;-)
krowkabordo bo ja dojna krówka jestem :-p przy Kubie zaczęło lekko wyciekać w 23tc teraz mam od 21tc,obecnie coraz więcej wycieka,głównie przy wycieraniu po kąpieli gdy lekko ścisnę to leci,kiedy pstrykamy zdjęcia brzuszka ? :-)

Ostatnia edycja:
akuku szybkiego i bezproblemowego porodu!!!!!! a może już po wszystkim? tili wiadomo coś?

smerfik nie można się poddawać, zobacz ja byłam pewna, że już nigdy mi się nie uda a tu taka niespodzianka. Nigdy nie znasz dnia ani godziny! :tak: Głowa do góry, nadal mocno tu wszytskie trzymamy kciuki za Ciebie!!!!

Rozmawialam jakaz godzinke temu i skurcze ustaly:shocked2: po kodeinie i paracetamolu ustapily
wiecej jej rozwarcia nie sprawdzali aby nie wywolac infekcji
pewnie sprawdza jak skurcze znowu beda
poniewaz wody odeszly po 24h zaczna wywolywac...oby zaczelo sie szybciej &&&&&

u nas dobrze, dziekujemy :* czasu nie ma:sorry:

Smefiku - nie wolno sie poddawac!!!!

hmm dziwnie tam trochę mają,a co wypuszczają do domu czy zatrzymują ją w szpitalu,u Nas w Polsce szybciej by wywoływali niż po 24h
dziwnie też ma z tymi skurczami,bo jak wody odchodzą to wiadomo że do kilkunastu godzin się rodzi,rzadko kiedy dłużej to trwa,pomęczy się trochę bidulka.Pozdrów ją od Nas

reklama
Do góry