reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hejka
Faktycznie Kasoku po nocach spać nie może;-)
Anabelka - sporadycznie na brzuchu ale są to kopniaki zdecydowanie mocniejsze niż tydzień temu. No i teraz nie tylko wieczorem wariuje ale i rano i teraz.ogólnie aktywna jest. Kiedy masz USG?

Ale głodna jestem.....masakra. takiego ssania nie miałam jeszcze.

Ostatnia edycja:
reklama
A no nie mogę spac po nocach, kręcę sie i mam dość, wiec oglądam tv aż padam, a co do tych pięt, to moze to jakas grzybica???

hejka
Faktycznie Kasoku po nocach spać nie może;-)
Anabelka - sporadycznie na brzuchu ale są to kopniaki zdecydowanie mocniejsze niż tydzień temu. No i teraz nie tylko wieczorem wariuje ale i rano i teraz.ogólnie aktywna jest. Kiedy masz USG?

Ale głodna jestem.....masakra. takiego ssania nie miałam jeszcze.

w czwartek idę na wizytę,w poniedziałek raczej będę miała usg popołudniu
ja właśnie obiad zjadłam i jestem pełna :-) dzisiaj już na pawika mnie nie brało,ale śniadanie zjadłam dopiero po 12

A no nie mogę spac po nocach, kręcę sie i mam dość, wiec oglądam tv aż padam, a co do tych pięt, to moze to jakas grzybica???

też tak robiłam jak miałam problemy ze snem,tak długo oglądałam tv aż oczy mi się zamykały :-)
nie wydaje mi się że to grzybek,mam suche pięty i mi pękło,ale przetestuję z maścią antygrzybiczą więc zobaczę czy będzie jakaś poprawa

No i to głód nie był tylko kolejny atak bólu żołądka.

Anabelka- mojemu M strasznie stopy pękały po przegrzaniu. Próbował wszystkiego na ostatnim miejscu wpadliśmy, ze to grzybica może być bo żadnych innych dolegliwości nie było a stopy prócz pięt wyglądały idealnie. Kupiliśmy kremik clotramizolum i przeszło :-). Serio po tym kremiku jak ręką odjął.

Kasoku -współczuję niemożności zaśnięcia. Wiem przez co przechodzisz.

Hej

Anabelko mi nigdy skora na stopach nie pekala, wrazie co idz do dermatologa.

Krowko ja dzis tez czulam mega glod,a. Zjadlam pol kanapki i az mnie zemdlilo...masakra... chyba juz miejsca nie mamna jedzenie hehe.
Ogolnie jakbylam z Viki. W ciazy to wymiotowalam po buraczkowej, wczoraj zrobilam buraczkowa pierwszy raz od 4 lat i co ? Takie mdloscie mialam po niej ze juz do toalety szlam...ale na szcescie skonczylo sie na odpowietrzeniu ...

Kasoku, jestesmy na podobnym etapie ciazy, doskonale rozumie co i jak. Ciezko duszno...taki etap ze jezzcze nie mozna a juz by sie chcialo na porodowke jechac... heheh

Jestem przeszcesliwa bo dzis zrobilismy przemeblowanie w naszj sypialni, mam koncik dla maluszka. Lozeczko i kolyska stoja, do wszystkiego jest dojscie, choc ciezko to bylo poustawiac i zajelo nam to ponad 4 godziny, biegalismy z lozeczkiem i kolyska na rozne sposoby...
Najpierw mialo byc ze lozeczko bedzie z jednej strony a kolyska z drugiek, ale wtedy nie moglam nawet nogi wsadzic pomiedzy lozko a lozeczko i ledwomialam dojscie do kolyski, wiec problem z odkladaniem dzidziusia. A teraz mam kolyske i lozeczko obok siebie i mam fajne doscie. Kupie jeszce przewijak na lozeczko taki usztywniany zeby w nocy nie biegac do lazienki. Wszystko mam przy lozku pod reka... co prawda byl problem z ustawieniem komody ale m znalazljedyne sensowne rozwiazanie. Tzn. Komoda jest dosunieta tylem do nog naszego lozka a na komodzie stoi telewizor. Mam dobre dojscie do szuflad i wogle zadowolona jestem bo mimo ze rozlozylam co chcialam nie jest tak strasznie ciasno, i ja i m mamy dojscie do lozka co jest jednak wazne. Kolyske bede mogla bujac i stoi lozeczko ktore ja uparlam sie rozstawic odrazu hehe.
Kolejny plus to to ze wysprzatalam w sypialni bardzo dokladnie, pod lozkiem mamy pudelka z roznymi rzeczami, wszystko wymyte i schowane na nowo. Az przyjemnie mi isc spac teraz.
Zrobilabym zdjecie ale w lozeczk mamy gondole fotelik od wozka, ciuszki dzidziusiowe do porpasowania i puki co dosunelam lozeczko do kolyski nie zostawiajac miejsca ale jak bede miec juz posciel to porobie zdjecia.
Alez sie rozpisalam ale tak szczesliwa jestem dzisiaj ze szok. M rano byl chetny robic przemeblowanie ale nie chcial rozstawiac lozeczka i kolyski, ale na dobre wyszedl moj pospiech bo jednak problem z ustawie iem byl i jakby to robil sam kiedy ja bylabym w szpitalu to nawkurzal by sie tylko i moglby poprostu nie rozlozyc lozeczka, a tak to ja szczesliwa, spokoj a...moge prasowac ciuszki i czekac na niuniusia.

jeszcze prawie 8 tygodni i meta :-)
Ja mam plan co do kącika dla malucha ale realizacja póki co to jest w planach dopiero,mój wróci na święta,w styczniu chyba znowu jeszcze pojedzie na ponad miesiąc dorobić i nie wiem kiedy to zrobi,zresztą jak wpadłam na pomysł gdzie urządzić maluszkowi kącik to myślałam że wszystko na ostatnie minuty będziemy robić i chyba tak będzie :-) nie wiem jeszcze jakie łóżeczko,mebelki wszystko zależy od płci,jak okaże się że faktycznie dziewczynka to białe jak nie to czekoladowe :-)

hehe widze, ze bardziej spac nie mozecie ode mnie:-D:-D
ja jak dziecko.. polamana sie budze ale spie cala noc;-)

Akuku - no i bardzo dobrze!! jak cudnie Cie w koncu widziec usmiechnieta i cieszaca sie ta ciaza:-):-)

nalezy Ci sie kochana!!!!!

ohh.. ja wiem jak Wam ciezko, wiem... ale juz niedlugo dziewczynki :tak:

Anabelko
- bardzo sie nie moge doczekac Twojego usg!!!

i co wy z tymi wymiotami??? no a sio wymioty, dawno temu juz powinny sie skonczyc mdlosci i wymioty:tak:

no u nas kacik wyglada tak..

Zobacz załącznik 595481 Zobacz załącznik 595482 Zobacz załącznik 595483

na razie Mloda z nami

na poczatek przyszlego roku mamy zaplanowany remont

oprocz robienia calego korytarza na dole i na gorze + schody
zrobimy pokoj dzieci - Piotrek i Olivia na razie do jednego pokoju
a w pokoiku Piotrka umiescimy Ellie :tak:
to tez rozwiazanie na max 4 lata dopoki sobie nie zbudujemy:eek::laugh2: sypialni z lazienka na parterze :tak: a dzieciakom oddamy cala gore z lazienka

ehhh zero objawow jakichkolwiek ze porod sie zbliza - tylko odliczanie mnie to uswiadamia:confused2:

Tilli ojj chcialabym miec tyle miejsca dla malucha hehehe, ale ogolnie jestem zadowolna przewijak z wanienka w lazience , tylko na lozko dokupie sam przewijak i jakos damy rade... musze tylko posciel kupic itd. I zamawiam to juz jutro chyba wiec nic tylko czekac.

Maluch mnie wczoraj wieczorem obkopal jak nie wiem hehe.

Dzis pojechalismy na ryneczek kupilam kilka grzechotek, plecak do szkoly dla Vikiego nowy za 2 f a w sklepie taki 20 hehe.
Pudlo z autkami dla chlopcow za 2 f, zadowoloeni sa ze hoho.
I nawet kosmetyki nowe do szpitala firmy avent w malych buteleczkach, wiec moge wyjac duze hehehe.
I jeszce jakies inne *******ki, segregatory bo pozadki w dokumentach robie .

Dzis m bedzie naprawial cytrynke moja ze swoim kolega a ja z kol. Pojdziemy na spacer zdzieciorkami.

Milego dnia

reklama
tiluchna fajnie to wszystko wyszło a ta mała szafa na ubranka :-) super
fajnie to macie,też bym chciała tak ukryć mebel,widzę że i komodę macie pod :-) a co tam za dzidzia na fotkach ?
Też czekam na to usg,jeszcze ponad tydzień bo w poniedziałek,w czwartek tylko serduszka posłucham :-)
W nocy już chociaż nie mam parcia na pęcherz
mnie tam zamula nadal z rana ;-) ciotka wróży mi córę bo mówi że skoro tak długo mnie te wymioty trzymają to musi być to dziewczynka :-)
śniadania jeszcze nie jadłam więc nie wiem jaki finał będzie hehe za chwilę idę coś sobie zrobić więc nie powinnam wymiotować bo już jest późna godzina a to z rana zwracam.

Ostatnia edycja:
Do góry