reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

no i jestem po pierwszej wizycie, mąż był ze mną, widzieliśmy na usg jak bije serduszko, wow, niesamowite wrażenie :tak: wszystko jest ok, nasz Bąbelek ma 5 mm wielkości. Ciąża młodsza o tydzień, wg USG dziś jest 6t1d ciąży. Gin założył mi kartę ciąży.
Dostałam Luteinę tak na wszelki wypadek. Kolejna wizyta 10.12

no to super,bardzo często ciąża jest młodsza wg usg,przy Kubie tak miałam,różnica była prawie 2 tygodnie ale miałam cykl ponad 30 dniowy,tak bywa przy nieregularnych cyklach więc U Ciebie widzisz wszystko jest w jak najlepszym porządku
masz luteinę to będziesz spokojniejsza :-) no to zdrowych mdłości i braku wymiotów hehe kiedy masz kolejną wizytę,za miesiąc ?

Ja dzisiaj pawia nie zaliczyłam,bo zjadłam dopiero o 12 :-)

reklama
A mnie skurcze dopadly... najpierw co pol godziny..pozniej co 17 minut teraz co 12 minut ..a caly czas leze... kurka oby minely nooo

Karola super , gratuluje jeszcze raz :*:*:*
Krowko ja mysle ze juz po owulacjii jestem bo w tym miesacu mialam usg w tamtym tygodniu pecherzyk byl z lewej strony , a ze mam remonty i mnostwo spraw na glowie to malo sie staralismy ... 1 grudnia czy 2 mm dostac okes.....le ten cykl uwazam za zmarnowany:p
Akuku dobrze ze wszystko sie uspokoilo ..... skad te skurcze, moze powinnas jechac zrobic jakies badania ??buxiaki

Karola - ciesze sie ze wszystko ok :*
ja tez niby mialam ciaze mlodsza o tydzien z Piotrkiem z @ mial 8.02 a z usg pierwszego 14.02 i wyszedl 02.02 wiec nie ma reguly:tak:

teraz juz tez nie patrze co i jak niby termin za tydzien z usg pierwszego 28.11 a z @ wychodzi mi na 4.12 (wiem dzieki wykresowi) ale jak wyjdzie tak wyjdzie

sorka za brak udzielania ale jakos nie mam weny na wchodzenie na bb
czytam sobie ksiazki i czekam;-) mam nadzieje, ze zrozumiecie

wszyscy dookola tez jkaby mi juz mowili - halo, no co ty, to juz czas a ty jeszcze z brzuchem
klada na mnie presje
a mi dobrze jest jak jest i sie rozkoszuje ostatnimi dniami w ciazy - juz nigdy wiecej w ciazy nie bede;-)

Ostatnia edycja:
no faktycznie trzeba się rozkoszować ostatnimi dniami ciąży,no przecież to już końcówka :-) termin porodu chyba wyjdzie najbliżej dnia które wykazały badania usg,nie później niż 20tc bo potem dzieciaczki różnie rosną,ja mam narazie rozbieżność kilka dni :-)
Trzymam kciuki na lajtowy poród tili ale chyba będzie łatwy w końcu to 3,ja dalej jestem przed pierwszym porodem,bo Kuba z cesarki nie chciał wyjść sam to mu pomogli :-)

AKuku- to nastraszyłaś dziewczyno. Dobrze, że się wszystko uspokoiło!
Tili- rozkoszuj się rozkoszuj :-)
Anabelka - a ja przed drugim porodem i bardziej się boję niż przed pierwszym!
Smerfik- może i dobrze, że za bardzo nie miałaś czasu na "zajmowanie" się cyklem. A nuż będzie pozytywnie! :-)

A moja panna dziś się obija i mnie trochę straszy...

Hej Kochane,
Karola no widzisz tak się balas, a tu serduszko jest, super :tak: i teraz tylko należy jakos ta ciaze przezyc, bo mi to już wychodzi bardzo zle, weszłam w III trymestr, brzuch rosnie jak nienormalny, wczoraj gin zlapala się za glowe, bo moje dziecko będzie kolosem i chyba cesarka mnie czeka, już sama nie wiem co lepsze, oby tylko zdrowe urodzić i tyle, ale mam załamanie już na maksa, miesnie brzucha kolo zoladka tak bola,ze w nocy nie umiem spac, mam wrazenie,ze skora peknie, bola plecy wlasnie po prawej stronie i...chyba depreche zaliczam, masakrycznie się czuje, Tili Ty masz dobre nastawienie, bo ja bym chciała już żeby był luty, nie chce już się delektować ta ciaza :no:poza tym chyba problemy z serce mi się ujawnily w tej ciąży, lecz coz czekam do rozwiązania i do kardiologa.
Smerfiku jeszcze nasza Emalia została, no chyba ,ze beta podskoczyla i jest ok, Emalia daj znac co z Toba.
Krowko nie martw się, czasami dzieci sobie robia dzień spania i mało się ruszają :tak:, mój młody to już się tylko przeslizguje, bo miejsca brak. Mysle,ze jednak ma nozki na dole, bo wczoraj jak mi zapodal kopa w pęcherz to az usiadłam i myslalam,ze go zamorduje taki bol:baffled:
Akuku dobrze,ze skurcze przeszly, oszczędzaj się.
Aha zlapalam grzyba, ale skad???w każdym razie go lecze, nic mnie nie piecze, nie mam uplawow, a tu proszę, grzyb mi wlazł, cholercia.

reklama
Do góry