reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Wlasnie Alex obudzil sie i zaczal poplakiwac ze go nozki bola...masaz mu pomogl ale na chwilke...dalam paracetamol przeciwbolowo i kompres rozgrzewajacy i mu lepiej... chyba etap szybkiego wzrostu... mowi mamo tak mnie boli ze nawet spac nie moge. Biedny, wiem co to znaczy bo mnie w ciazy nogi bola, glownie lydki... mam nadzieje ze kompres mu pomozei bedzie spal spokojnie cala noc.

reklama
Karola wszystko bedzie dobrze, o ktorej masz jutro wizyte ? Czekam na wiesci. Hmmm a macierzynskie nie trwa teraz rok? Swoja droga macierzynskie to przeciez nie zwolnienie, nie powinno byc liczone..ehh

wizytę mam o 17.15 ale w domu będę dopiero ok 20 więc dam Wam dopiero wtedy znać.

macierzyński trwa 26 tygodni i jest płatny 100% potem można sobie dobrać rodzicielski też 26 tygodni ale jest on płatny tylko 60%, chyba, że ktoś od razu zdeklaruję się, że bierze całość (26 tyg + 26 tyg) to wtedy całość ma płaconą 80 %.

całości nie mogę wziąć bo musiałabym pracować do porodu by nie przekroczyć tego roku o który mogą mi przedłużyć staż a to jest kompletnie nierealne :baffled:

super się zaczął dzień, M. dzowni o 7 rano, że w drodze do pracy urwał koło w aucie, na drodze była ogromna wyrwa, której nie zauważył, wpadł w nią i po kole :-(
zadzwonił na policję, czekał na nich ponad godzinę, łaskawie przyjechali, spisali notatkę i tyle :baffled:

Karola- w takiej sytuacji możecie sądzić drogi. Najlepiej by mąż zrobił fotę tej nieszczęsnej dziurze. Mój wuj przez takie coś prwie stracił życie, jechał z całą rodziną. Dość długo trwało ale wygrali.
Kciuki trzymamy za dzisiejszą wizytę!
Akuku- Jaśko też ma bóe wzrostowe kolanka i stopy go nocami bolą. We wrześniu kupiłam buty a w październiku były za małe.
Tili- jak się czujesz?
Kasoku - a Ty jak dzisiaj?
Micurko- jak masz szczepić to podstawowymi.
Anabelko- u mnie mała też się rozbrykała :-)

Wlasnie Alex obudzil sie i zaczal poplakiwac ze go nozki bola...masaz mu pomogl ale na chwilke...dalam paracetamol przeciwbolowo i kompres rozgrzewajacy i mu lepiej... chyba etap szybkiego wzrostu... mowi mamo tak mnie boli ze nawet spac nie moge. Biedny, wiem co to znaczy bo mnie w ciazy nogi bola, glownie lydki... mam nadzieje ze kompres mu pomozei bedzie spal spokojnie cala noc.

U Nas też się zaczął ale ubiegłego roku było to samo i po zimie Kuba poszedł w górę,u Kuby kolana tylko bolą

krowkabordo to super,ja dzisiaj rano gdy leżałam w łóżku zauważyłam ruch przez skórę,maluch tak gwałtownie podskoczył że nawet zdołałam to zobaczyć :-)

Hej dziewczyny dawno mnie było.. jakos brak weny...
po pierwsza Karola moje gratulacje i czekam na info jak po usg i pierwszej wizycie?
Kamilko gratuluje szybkiego porodu i przeslicznej dziewczynki :)
Tili juz nie dlugo... zobacz jak cora dlugo w bzuszku wytrzymala;D
Akuku sliczny brzusiu, wszystkie problemy skoncza sie z nowym rokiem ,juz nie dlugo :*
Anabelko fajnie ze czujesz juz dzidziusia:)
Kasoku dasz sobie rade z chłopcem;D nic sie nie martw:*
Krowko ciesze sie ze wszystko dobrze sie rozwija i gratuluje bo ja dobrze przeczytalam to bedzie coreczka:*

A tak wogole to zostalam tylko ja ,ale dolacze do was kiedys :) pozdrawiam i czekam na wiescie od Karoli :*

no i jestem po pierwszej wizycie, mąż był ze mną, widzieliśmy na usg jak bije serduszko, wow, niesamowite wrażenie :tak: wszystko jest ok, nasz Bąbelek ma 5 mm wielkości. Ciąża młodsza o tydzień, wg USG dziś jest 6t1d ciąży. Gin założył mi kartę ciąży.
Dostałam Luteinę tak na wszelki wypadek. Kolejna wizyta 10.12

reklama
Do góry