reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Karola mi się wydaje,ze l4 dostaniesz w każdej chwili od reki, tak było u mnie, możesz cos tam posciemniac i już, tutaj się nie zastanawiają bo to jest ciaza a nuz będzie cos nie tak ,a oni nie dali-przesrane wtedy maja. Co do awansu i kasy, fakt lepiej więcej zarabiać, ale teraz się skup na najważniejszej rzeczy, w końcu Ci się udało, dar od Boga chyba, wiec szybko na L4 i dbac o siebie, awans dostaniesz po macierzyńskim, nie boj się nie ucieknie, mi praca przeszla kolo nosa bo zaciazylam i co...i nic z tego.

reklama
No to znakazlam sie na szpitalu rozwarcie na jeden palec ake skurcze dosc intensywne wiec zostawili mnie zobaczymy co z tego wyniknie. Przed chwilą galaretka wyskoczyla no moze sie złapie ns ten październik ale hahaha to by musiało byc w trybie ekspresowym. Bede pisac

Karola - :* tez mysle ze kazda zrozumiala
czasem tu ciszej czasem huczniej ale wspiera jedna druga i kazda za kazda trzyma kciuki
do samego konca
az wszystkie przejda przez pociag od poczatku do konca :*

rowniez jestem zdania - smigaj na L4 ale to juz!
i popieram Domi - zdzwon do endokrynologa

Limonko wow:szok::-D:-D:-D no to aby skurcze sie rozwinely szybciutko!!!! pisz pisz

dzięki za rady dziewczyny, do Gina myślałam wybrać się dopiero ok 16.11 może by już było serduszko słychać ale teraz się ciut wystraszyłam bo piszecie, żeby szybko śmigać na zwolnienie i chyba pójdę wcześniej, trochę lipa bo skasuje mnie 150 zł za wizytę na której nic nie zobaczę i tylko dostanę L4 a za 2 tygodnie znów wizyta i znów 150 zł. :baffled:

a może by iść go Gina na NFZ, do tego który mi recepty na tabletki anty i on mi da zwolnienie, jak sądzicie?

właśnie jak to jest z lekarzem, mogę równocześnie chodzić prywatnie i na NFZ, w sensie, że będzie mnie prowadził ten Gin prywatny a do tego innego gościa pójdę na NFZ np po skierowanie na jakieś badania z krwi.

pewnie głupie pytania zadaje ale same rozumienie nigdy nie byłam w takiej sytuacji ;-) :sorry2:

limonka czekamy razem z Tobą!!!!

Ostatnia edycja:
Oarola mozesz prowadzic ciaze na nfz i prywatnie tez chodzic... w koncu podatki placisz a juz bedziesz miala dodatkowe badania usg i wlasnie wyniki krwi na skierowanie itd. Po zwolnie ie tez idz na nfz teraz, po co placic. I od razu sie umow na usg na nfz rowniez. A prywatnie to prywatnie mozesz chodzic jak masz ochote.

Limonka wow to czekamy na wiesci :):)

Heyy relcja z porodowki
Brak postępow dalej na jeden palec skurczow brak hmmm wolałabym być w domku. Wczoraj miałam głupie mysli czy sobie poradze czy dam rade ehhh ale juz dzisiaj normalnie tylko niech sie juz urodzi.

reklama
Limonka - skaczesz na pilce??? polecam - przyspiesza rozwarcie!!

Karola - z tego co sie orientuje.. mieszkajac poza PL hehe... to mozesz chodzic i na nfz i prywatnie:tak:

a ja z tym - smigaj szybko na L4 - nie mialam na mysli jutro hehe (choc moze inne dziewczyny tak:confused:)

mozesz poszekac do 7 tyg isc na usg i wtedy :tak: mialam porownanie z nauczycielkami z tutaj ktore ucza do 38tyg ciazy - wiec dla mnie 7 tydzien to szybko
a w pierwszych tyg watpie zeby cokolwiek innego mialo wplyw na dziecko jak tylko kobiecy organizm i sila zarodka - o takie rzeczy jak uderzenie, za mocne przytulanie, schylanie to chyba w pozniejszym stadium:sorry2:

ja pierwsze usg mialam w 8 tyg:tak: i mialam dopochwowo badanie... i pozniej dopochwowo scan

nie panikuj tez za bardzo Karolus bo stres tez nie sluzy;-)

inna sprawa jak pojdziesz na zwolnienie w 5 tyg znaczy ze wszyscy beda wiedziec ze jestes w ciazy..
zalezy od ciebie czy chcesz aby tak bylo - niektorzy czekaja do 10/12 tyg :tak:

Smerfiku - przykro mi ze beta 0 choc prosilas o to:-(

ale zrobicie teraz kolejne badania i za nastepny cykl &&&&&&&&&&&&
w koncu bedziemy wszystkie w pociagu!

zycze milego dnia!

Do góry