reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Anabelko z reguly mowia ze dziewczynki mniejsze sie rodza..ale ja w to nie wierze bo np. Moja kol. Urodzila synka 2.800 w terminie a corcie w terminie 3910.. jaka roznica co ? Heh

Dzis weszlam w 28 t I 3 trymestr wiec ostatnia prosta...

Nawet nie wiem ipe przytylam hehe...wage mialam zepsuta jak zaszlam w ciaze I eie nie zwazylam zaczynajac..teraz wagi nie mam wiec sie nie waze..hehe. ale ja I tak z nadwaga zaczelam wiec po viazy czeka mnie dieta ale dam rade ...

Milego dnia

hehe duża różnica

ale ciekawe jak to jest z tym rozwojem maluchów,Kuba w 11t5d miał 43mm a teraz mój drugi maluszek w 12t6d (wg usg bo wg normalnych obliczeń było 12t4d) miał już 64mm tydzień różnicy i ponad 2 cm różnicy :-) jak dziecko będzie szło tym tempem to...tu powinien być śmiech taki jaki miałam na ostatnim usg z Kubą albo na usg w 6 miesiącu gdy usłyszałam że ponad 1,5kg ma :-)

wiadomo jest jedno osoby z cukrzycą ciężarnych mogą urodzić duże dzieci a palaczki małe :-) moja mama była palaczką i brat urodził się 2900 i przez cc bo coś tam miał z tętnem,a wtedy cieli jeszcze nie w poprzek a od okolic pępka w dół

reklama
dziewczynki ja tez nie przywiazuje jakos bardzo wagi do tego
to jest w koncu tylko centyl - ogolne pomiary
tak jak mowie - jesli bedzie sie wszystko utrzymywalo na ostatnim centylu znaczy ze dzidzia bedzie od 3800 do 4500 a nie to ze na bank 4500
powyzej centylow to minimum 4500 i w gore
wiec jezeli wykroczy poza centyl to jak dla mnie niech mi robia usg i sprawdzaja bo meczyc sie nie zamierzam
a jak bedzie sobie tak jak teraz to mi w to graj:tak: moge wypychac naturalnie:-D
oni nie powiedzieli ze bedzie na bank 4500 - nie moga tego zrobic - pokazuja tylko taka ewentualnosc:tak:

Akuku - gratuluje ostatniego trymestru:-D oby sprawa u adwokata nie potrwala za dlugo:tak:

Limonka - ja bardziej patrze na Twoj suwaczek niz na swoj - Twoj jakos szybciej do gory sie posuwa hehehe
a co do brzuszka - mi nie opadl przy zadnej z ciazy wiec to chyba nie jest jakas regula:sorry2:
za to przy kazdej odchodzil mi czop - wiec i teraz bede na to wygladac;-)

Karola - biedna zapracowana:-( co do anemii - to tableteczki, suszone owoce, sok z burakow codziennie bede robic, kupilam sporo zielonych warzyw itd
zobaczymy:tak: jestem dobrej mysli:tak:

co do lekow - jezeli lekarz zasugerowal odstawienie to ja bym posluchala sie lekarza:tak:

Krowko - wow! jaki zdolny synek!!!!!!!!! brawo:-D moja cora by nie dala rady, ona wyglupiac sie przed publicznoscia to tak ale zeby wystapic to e-e

a co do ludzi i ich 'zapachow' to wiem dokladnie co masz na mysli:baffled:
wczoraj w poczekalni jak mieli mi krew pobrac taaaaaaaaaaaaak smierdzialo od niektorych ze myslalam ze sie porzygam:eek:
potem i fajkami a bleeeeeeeeeeeee

aaa wlasnie Karola - co do imienia to Shanti znaczy peaceful a Ellie - shining light
tym razem postawilismy na znaczenia
a skad sie wzielo? z drugiej czesci ksiegi dzungli Disney'a :-p

Ostatnia edycja:
Karola - faktycznie jest wiekszy wybor ;-) na szczescie u nas w rodzinie nikt sie nie czepia imion
Olivia no tak jak polska Olivia, na Piotrule wolaja Piotrek - my do niego raz Peter raz Piotrek
a na Ellie - prawie jak Ela (moja mama)
no gdybym Shanti na pierwsze dala to moze by byly objekcje :D

tili u mnie żadne obcojęzyczne imię nie przejdzie bo M. ma takie ani inne zdanie na ten temat :baffled:

trudno nie pozostaje mi nic innego jak szukać taki uniwersalnych imion, międzynarodowych :tak:

a u nas w przedszkolu jest Xawier, tak tak pisane przez X, Aleks (strasznie podoba mi się to imię), ale najlepszy jest Brajan, tak właśnie pisane, nie Brian tylko spolszczone :eek:

a w drugim przedszkolu gdzie pracuję jest Pascal (rodzice Polacy ale mieszkali we Francji i tam chłopiec się urodził więc to inna historia), Inessa i Nicolas. Ja tam nic nie mam do tego, przynajmniej łatwo od razu zapamiętać jak mają na imię ale ciekawa jestem czy za kilka lat te dzieciaki będą lubić swoje imiona.

Hej laski.
No to jestem po wizycie. Brzuch mnie boli i jest napięty.Wszystko przez stres..buuu
A więc, dzidzia zdrowa, wiek ciąży USG pokrywa się z OM więc git. Mam nakaz jedzenia jajek, jajek, pietruchy- naci i pokrzywy no i burak też wchodzi w grę. Mam się nie forsować (tu moje ciągnięcia brzucha wychodzą). Maleństwo współpracować zbytnio nie chciało, znaczy spało :-):-). Dla mnie to nowość bo Jaśko się wiercił strasznie od samego początku. Drugi pęcherzyk już się prawie całkowicie wchłonął. No i najprawdopodobniej będzie córa, ale nie nastawiam się w ogóle. Chyba, że potwierdzi to kolejne USG.

Miłego wieczoru! :-)

reklama
Krowko - czyli dieta podobna do mojej :-D czyzby przez zelazo?;-)

ja tez dzisiaj jaja na sniadanie:-D

no i trzymam mooooooooocno &&&&&&&&& za potwierdzenie coreczki :* :*

i jeszcze jedno - NIE PRZESILAJ SIE!!!!!!:wściekła/y: ;-) i co za stres? nie stresowac mi sie tam ale juz!

Karola - no widzisz u ciebie takie akcje a ja np. zastanawiam sie jak to jest kiedy rodzice do UK przyjezdzaja, zostaja ale daja dzieciom typowe polskie (chinskie czy inne mega zagraniczne) imiona:confused: (przeciez wlasnie mozna dac na drugie) za kazdym razem trzeba tlumaczyc jak sie pisze + jeszcze jak ktos ma trudne nazwisko to w ogole
czemu by sobie nie ulatwic?

no ale nie moje dzieci i nigdy nie komentuje:-D tak sobie na forum tylko moge pozwolic (ciiiichosza)

Ostatnia edycja:
Do góry