reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

heyy laseczki od 2 dni przesypiam w miare nocki poza jednym wstaniem na siusiu dzisiaj to nie wiem co jest grane jakos słabo sie czuje w karczyszko i łopadki mi cos wlazło no masakra jakaś ale cisnienie 120/76 ale puls 97 jakos do dupy sie czuje oczywiście telewizji dalej nie mam ;:)confused2::-:)-:)-:)-(
co do porodu kurcze jak na złośc mojej gin nie ma wiec musze sie oszczedzac by sie na świat nie pchał ale jeszcze 8 dni i bede mogła cuda robic bo bedzie juz na miejscu aaa kurcze nie chce w listopadzie rodzic jakos nie uśmiecha mi sie no ale nic nie poradze '

20131017_140755.jpg 38 tydz. i 3 dni

Załączniki

• 20131017_140755.jpg
    20131017_140755.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
reklama
pierwsze co mi wpadło w oczy to Twoje wielkie cyce hehe :-)
ciśnienie masz ok,puls jak na ten etap ciąży również,miałam wyższe przy Kubie,bo pikawa mi nawalała przy takim przyroście wagi i przy dziecku które tyle krwi pompowało :-) to po weekendzie zrób to co wiele inych,zakupy,sprzątanie,jeszcze raz zakupy i potem znowu sprzątanie,ja 2 razy dziennie do sklepu potrafiłam iść w 39tc no ale Kuba i tak stwierdził że odejdą mi wody 6.11 no i przyszedł na świat tak jak miałam wyznaczone 7.11

Zakupy już zrobiłam,idę coś posprzątać,potem obiad a potem rozłożę się na łóżku i odpocznę :-)
Miłego dnia

Hej dziewczyny :) Dawno mnie nie było

Limonka wow slicznie wygladasz:* cyc faktycznie duze ,ale brzusio piekny:*

Akuku sloneczko glowa do gory ... nie smutaj sie bo sie wszystko pouklada,m znajdzie szybko prace i bedzie dobrze :)

Tili juz 34 tydzien... ale czas zasuwa....

Anabelko juz niebawem ruchy poczujesz:)

Krowko z dnia na dzien mdlosci bedzie mniej a o wymiotach zapomnisz :*:* A u mnie hhmmm wlasnie jestem po owulacji bo wczoraj mialam:)

Kamilka juz nie dlugo malutka zobaczysz :*:*

A co u mnie ,.... a wiec od poczatku , cykl stymulowany clo, 11 dc potwierdzony pecherzyk na parawym jajniku( super znowu starania) ale pecherzyk mial dopiero 12,8 i potrzebowal jeszcze 5 dni by mogl peknac czyli mniej wtorek ,sroda ... robilam testy od poniedzialku, i w poniedzialek II kreski ale negatywny , w poniedzialek po poludniu kreski juz mocniejsze, we wtorek kreski zblizone do siebie, po poludniu wydawal mi sie juz pozytyw ,a w srode juz nie mialam zadnych obaw czy negatyw czy pozytyw ,bo krecha testowa to az sie darla;D hahahaha wiec owulacja albo byla wczoraj albo dzisiaj... od godziny 22 wczoraj do dzisiaj do 14 bolal mnie strasznie brzuch , kluly mnie jajniki, skurcozne mialam wszystko i mialam brzuch jakby spochniety..... teraz mi nalzal jednak nadal czuje obrzek.... i nie wiem o co kaman;D ale spoko najwazniejsze ze starania byly i ze owulacja prawdopodobnie tez , tylko mam problem bo kazal mi zazyc luteine w czwartek czyli dzisiaj czy to nie za wczesnie? moze lepiej odczekac do jutra? hmm? co myslicie? a i jeszcze zrobilam prolaktyne i troche byla za wyzona i biore bromergon....

hehehe dziekuje dziewczyny noooo cyceee to ja mam :D:szok::szok::szok::szok: wymknęły mi sie z pod kontrolii :D:D hhehehe aż sie boje jak melkiem zajdą to juz wogóle :D:D:D

smerfiku trzymam za twoje jejka kciuki :D:D &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
akuku zobaczysz zawsze po burzy wychodzi słonkoo &&&&&&&&&&&
anabelka noo od poniedziałku to bede pod sufitem fruwać żeby na 25 sie wykluł :)

Ostatnia edycja:
Limonko - a ja pierwsze co zauwazylam to sliczna buzia!! nic ci sie nie zmienila, zero spuchniecia - pieknie!!
moja jest mega spuchnieta i nos 2 razy wiekszy a ty? szczuplutenka na twarzy:-D

Smerfiku!!!!!!! no to teraz 10 dni i tescior &&&&&&&&&&&&&&&&&

a u mnie? dzisiaj sie dowiedzialam ze mam spora anemie, pobrano mi sporo krwi + na cholestaze bo wszystko mnie swedzi:baffled: jutro wyniki

dzisiaj polozna mnie wymacala po brzuchu obwod, dno macicy i dzidzia jest na ostatnim centylu - rosnie spora, bede monitorowana czesciej
jesli za 2 tyg przekroczy centyl znaczy ze moze byc powyzej 4500:szok: aaaa w terminie

wiec ja nie wiem:no: i ze wtedy beda dzialac :confused: czyli albo indukcja porodu przed teminem zeby bylo naturalnie ale wczesniej albo cesarka jak sie zacznie porod naturalny..

nosz kurde ciagle pod gorke z czyms:angry::angry:

na anemie dostane jutro zestaw lekarstw i za 3 tyg kontrola jesli dalej bedzie tak slabe to monitoring w szpitalu i konkretne badania aby stwierdzic o co kaman...

przepraszam Was najmocniej, że tak Was zaniedbuję ale nie miałam weny by pisać :zawstydzona/y: a od 2 dni siedzę nad projektem o dofinansowanie z UE zajęć dodatkowych dla dzieciaków w szkole i głowę miałam kompletnie tym zajętą, zresztą zaraz znów muszę nad tym siedzieć :baffled:

akuku 3maj się jakoś, w końcu musi się zacząć układać.

limonka ślicznie wygladasz, cyc konkretny, hehe, brzucho cud miód.

tili 4500 :szok: muszę podpytać się kumpeli bo ona non stop ma anemię, co by tu z tym zrobić :confused:
widzę, że drugie imię dla Ellie wybrane, bardzo oryginalne, skąd pomysł na takie imię?

smerfik no to odliczamy :tak: 3mam mocno kciuki, zaciążaj i wysyłaj mi fluidki, mój ostatni wagonik jeszcze trochę na mnie poczeka :baffled:

ja czekam na owulację, i czekam... i czekam... a jej nie ma... śluz piękny ale co z tego jak temperatura nie chce skoczyć... wrrr... za sugestią gina odstawiłam na kilka dni Gynalgin bo byłam pewna, że owu będzie przedwczoraj / wczoraj a tu duuupa, no i nie wiem czy brać Gynalgin czy nie brać i czekać na owu. :sorry:

Limonkw slicznie wygladasz.

Smerfiku jak nie jestes pewna kiedy owu to moze wez lutke jutro.

Karola mam nadzieje ze owu bedzie jutro noo. I oby ten wagonik na Ciebiendlugo nie czekal.

Tilli 4, 5 kg ??? A wiesz ze tak to oni moga sobie liczyc hehe..ile razy ktos na usg mial 4, 5 kg a pozniej rodzilo sie 3, 700.. hmm ojj mala widze sciaga z Ciebie ile sie da. Mam nadzieje ze wyniki wroca do normy.

A wiec bylismy u adwokata i piszemy odwolanie od zwolnienia, bo powinien dac 2 tyg. Wypowiedzenia... m pracowal u niego rowno rok i 1 dzien wiec moze sie starac o zasilek dla bezrobotnych ...
Dodatkowo w odwolaniu piszemy ze ma zaplwcic za ostatnie 6 tyg i za jakies 14 dni urlopu... jak nie zaplaci idziemy do sadu .
Tak wiec w koncu wszystko sie pouklada..

heehe dziekuje wam kochane noo powiem że wogóle sie nie zmieniłam w ciąży noo poza tymi 17kg które udało mi sie złapać a tak nie chciałam przytyć nooo mam nadzieje ze młody bedzie na cycu siedział cały czas to może "zerze" ze mnie ten tłuszczyk hehehhe :-D:-D ku..... mać zaraz mnie pokrci tak mi cos w kark i łopadki weszło że od rana chodze jak robokop :-:)-( a tu tylko apap moge wsiąść :crazy: ehh ale na pocieszenie upiekłam ciacho drożdżowe i wonia mi cała chałupa i śline mam do kolan :D:D

tilii :szok::szok::szok: jaaaa pierr dziuuu :szok:;-) ja sie całą ciąże martwiłam ile mój bedzie wazył bo ogólnie jest troszke ponad gabaryty główke ma mniejsza i na ostatnim 13.10 KTG ważył 3300 wiec tak do porodu 3800 obyyy

i chciałabym żeby wkoncu opadł brzuchol to w tedy bedzie mniej wiecej wiedzieć kiedy sie spodziewać narazie mam leciutkie ciągnięcia

limonka27 zobaczysz przy nawale mleka jakie będziesz miała haha ja się swoimi przeraziłam :-) a jeszcze pielęgniarka chciała iść ze mną do łazienki pomóc mi się umyć bo po cc i znieczuleniu kręcić się może w głowie nieziemsko hehe

tiluchna ja tam nie będę twierdzić że Twoja położna się nie zna,ale 4500g to już chyba przesada,macać sobie można,mnie po wymacaniu ginekolog powiedziała że macica za duża i może dzidzia starsza lub 2 jest hehe,badanie palpacyjne nic nie mówi,ja w ciąży nie miałam tak ogromnego brzucha jaki by pasował pod gabaryt Kuby,gdy go już wyjęto nie wierzyli gdzie i jak on się tam mieścił bo brzuch nie był tak duży.
4,5kg ciężko się rodzi ale są matki które urodziły bez problemu,to mierzenie bioder też o d...mi mierzyli przed porodem w szpitalu,tzn.już przyjechałam na poród i nikt nie powiedział że nie dam rady wypchnąć 4200 ee gdzie tam parcie,Kuba nawet nie miał opcji by się ustawić w kanał bo moje biodra są za małe,więc nie trać nadziei i myśl że będzie dobrze,że urodzisz sn tak jak chcesz,mnie to obojętne.Widząc mój apetyt-zaczynam mieć taki sam jak przy Kubie muli mnie gdy nie jem więc muszę jeść,no i dorodna klucha z niego była,jak dziewczynka no to zapewne poniżej 4 kg będzie ale na drobinkę nie mam co liczyć,geny to geny.
A jesz normalnie ? może dziecko za dużo Ci zabiera i stąd anemia,ja morfologię w ciąży mam idealną,z Kubą też miałam,no w końcu jadłam jak nie powiem co hehe :-)

karola1986 ja bym nie odstawiała leków,ja w cytologi jakiś czas temu coś tam miałam i musiałam brać probiotyk ginekologiczny na to i wzięłam 2 opakowania tak jak mi kazano i się nie staraliśmy,wszelkie infekcje mogą uszkodzić komórkę jajową a ta nie będzie zdolna do zapłodnienia.
A tak przypadkiem napiszę,jest nowy program na TLC o in vitro.Wiecie co teraz inaczej patrzę na to jak dochodzi do zapłodnienia,pobrano kobiecie komórki i zostały zapłodnione wszystkie a tylko jedna z nich dobrze się dzieliła,kobieta też po in vitro złapała choróbsko i się nie udało i tłumaczyli to chorobą,więc...

limonka27 mnie mój na cycu doprowadził do anemii,a wiele osób patrząc na mnie zazdrościło że ledwo po 2 miesiącach wyglądałam jak przed ciążą hehe 17 kg to jeszcze nie tak źle,bo dziecko,łożysko,wody,większy cyc :-)

jedz ciacho :-) bo zalejesz się śliną

ja przy 3800g to już chyba będę miała zlecenie do cc,ale szczerze wolałabym mieć kolejną bliznę po cc niż poszyte krocze :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Anabelko z reguly mowia ze dziewczynki mniejsze sie rodza..ale ja w to nie wierze bo np. Moja kol. Urodzila synka 2.800 w terminie a corcie w terminie 3910.. jaka roznica co ? Heh

Dzis weszlam w 28 t I 3 trymestr wiec ostatnia prosta...

Nawet nie wiem ipe przytylam hehe...wage mialam zepsuta jak zaszlam w ciaze I eie nie zwazylam zaczynajac..teraz wagi nie mam wiec sie nie waze..hehe. ale ja I tak z nadwaga zaczelam wiec po viazy czeka mnie dieta ale dam rade ...

Milego dnia

Do góry