reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

heyy laseczki
emalia moje kondolencje :-(

ja od soboty wieczór mam lekkie skurcze ale rzadkie wiec hmm czekamy Kasolek juz mnie naprowadziła porodowo hehehe i tylko sie ze mnie smieje :)
kurcze juz nie moge sie doczekać bąbelka w miare wszystko poszykowane i gotowe do przybycia nowego członka szalonej rodzinki :D

reklama
Kasoku ale to wlasnie ssanie dziecka pomaga w produkcji pokarmu, dobrx0ze jest przystawiac co kilka godzin i dokarmiac ewentualnie malucha, ale najpierw piers,

Limonko - spokojnie, wezmiesz pewnie czopek i bedzie ok:tak: nie stesujta sie i mam nadzieje ze skurcze przeksztalca sie w te wieksze:-D

tutaj nawet nie pobieraja wymazow przed porodem:sorry2:

Dzieki Akuku, Anabelka, Kasoku - na glowe mi juz pada :oo2: :unsure: :hmm:

mi na razie nic nie cieknie:zawstydzona/y:

Anabelko - po cichu gratuluje!!! oby sie potwierdzilo na polowkowym:tak:

Kasoku - a ja jeszcze nigdy zgagi nie mialam:tak:

Kamilko - czekamy i zacieramy raczki :-D

ciekawe co u Die?

Hej.
Kasoku- nie nie, to druga babcia od strony ojca. Ta co kupiła mieszkanko ma się dobrze.
Anabelka- fajnie ,że dzidzia rośnie. Troche to nie możliwe żeby na tym etapie ciąży stwierdzono płeć bo do 14 tc obie wyglądają identycznie. Chłopiec czy dziewczynka? - Strefa kobiety.pl
limonka- tulam kochana. Nie łam sie będzie dobrze.
tiluiśka-co to za złe myśli? Wszystko będzie dobrze i urodzisz naturalnie :*

Ciekawe co u Edytki??? Hop hop

Miłego dnia laseczki.

kasoku ja w tym samym dniu co cc miałam pokarm,wręcz nawał,musiałam odciągać :-) ale byłą inteligentna która kazała rozmasować piersi,no tak skutkowało to ciągłym wyciekaniem mleka,dobrze że miałam laktator :-) co do dziedziczenia przy dziewczynce mogą się nie pomutować te geny które pomutowały się u Kuby,zasrana metylacja itd.
On biedaczyna przy prowokacjach na alergeny ma coraz gorsze reakcje,ostatnio po jednym kęsie bułki pszennej dostał ostrej biegunki i jeszcze sama ją upiekłam by wiedzieć co dziecku podaję.Laktoza to u niego pikuś,on ogólnie wygląda jakby kazeiny nie mógł,a ona jest w każdym mleku ssaka,no karmić i tak będę bo dziecko przeciwciała musi otrzymać i będę obserwować,jeśli młoda lub młody ;-) będzie spokojnym dzieckiem to karmić będę,Kuba nie był spokojny a każde karmienie traktował jak strzykawkę z narkotykiem,dlatego wyssał mnie do czystej postaci anemii hehe on ogólnie pije do dna :-)

tiluchna no u mnie nie ma też np.czystości pochwy itd,cytologie miałam na początku roku więc też nie będę miała bo jest jeszcze "ważna"

emalia82

widziałam to już dawno,a zerknij niżej jest to o czym mi mówiła ginekolog,o innym kącie padania niż u chłopca,chociaż płeć Kuby poznałam w 13tc :-) no ale na połówkowym się potwierdzi w 100% bo jądra schodzą do moszny a jajniki do miednicy :-) połówkowe chyba będę miała przed mikołajem :-)

Ostatnia edycja:
wczoraj wróciłam z wizyty bardzo zadowolona, HSG jest na NFZ czyli nic nie musze płacić, super wizyta, byłam umówiona na 18, gin miał dla mnie dużo czasu, pogadaliśmy, pośmialiśmy się, no normalnie byłam mile zaskoczona,

przede mną była dziewczyna której gin robił usg 4d, no i gin pokazał mi jedno ze zdjęć, na co ja;

ja- panie doktorze, proszę robić wszystko, żebym za kilka miesięcy mogła ogladać takie same zdjęcia :-D
gin-no właśnie po to Pani pokazuje to zdjęcie, pokazuje je pacjentkom, one się zapatrują, zachodzą w ciążę i ja mam problem z głowy :-p dobra metoda?
ja- panie doktorze, każda metoda jest dobra pod warunkiem, że jest skuteczna :-D

wczoraj był super dzień a dziś wqurw... gin zadzwonił, że z tym miesiącu nici z HSG, po badaniu czystości pochwy wyszło, że mam jakąś drobną infekcję i dostanę recepte na globulki... infekcja drobna ale to niestety uniemożliwia przeprowadzenie zabiegu :-:)-:)-:)-(

tak więc HSG przełożone na kolejny cykl :-:)-:)-:)-:)-(

a już się nastawiłam, buuuuu

heyy laseczki kur... mać dla lekarzy okaz zdrowia jestem a tu co chwile cos innego wychodzi jak nie WZW typ. C to jakis pieprzony paciorkowiec poprostu chce juz mojego bąbelka mieć przy sobie i zeby był zdrowy jak rydz
o 17 wizyta zobacze co mi powie moja gin. do tej co chodziłam wypiełam sie juz kufaaa całą ciąże niby wszystko oki ale po co dać zlecenia na badania to ja sama sobie robiłam próby wątrobowe i wszystkie inne żeby mieć je dla siebie a nie dla niej i wiedzieć czy jest wszystko oki ehhhhhhhhhhhhhhhhh masakra no nic buziaki odezwe sie potem

reklama
Do góry